Facebook Pixel

Τι είναι το botox;

Αποτελεί μια θεραπεία, που στοχεύει κυρίως, στην αντιμετώπιση και εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου και του λαιμού.


Το υλικό που χρησιμοποιείται στην συγκεκριμένη θεραπεία ονομάζεται βοτουλινική τοξίνη και είναι μια ουσία,  η οποία προέρχεται από τον μικροοργανισμό Clostridium botulinum.


Είναι η δημοφιλέστερη αισθητική θεραπεία αντιγήρανσης, χάρη στα άμεσα ορατά αποτελέσματα που προσφέρει, με 1 μόνο συνεδρία.


botox-vector

Baby Botox
baby-botox

Για τις πιο νεαρές ηλικίες, υπάρχει το baby botox ή αλλιώς botox ηθοποιού όπως ονομάζεται, που μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά στην εμφάνιση των ρυτίδων έκφρασης.

Η μόνη διαφορά είναι στον τρόπο εφαρμογής του υλικού που χρησιμοποιείται, μιας και οι ρυτίδες των νεότερων σε ηλικία ατόμων δεν είναι τόσο βαθιές.

Brotox
brotox
Τα οφέλη της θεραπείας δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση!
Τα τελευταία χρόνια, όλο και αυξάνεται ο αριθμός των ανδρών που δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην εμφάνισή τους.
Το brotox ( bro + Botox) είναι η ιδανική λύση για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των ρυτίδων και στους άνδρες, φυσικά με τις απαραίτητες διαφοροποιήσεις στη διαδικασία της θεραπείας μιας και η δομή του ανδρικού προσώπου, διαφέρει από αυτή του γυναικείου.

Κύρια σημεία εφαρμογής

 • Μέτωπο
 • Μεσόφρυο
 • Γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας)
 • Μύτη( Bunny lines)
 • Λαιμός
 • Ντεκολτέ (Nefertiti lift)

Video

διάρκεια

Διάρκεια θεραπείας


Ο χρόνος που απαιτείται για την διαδικασία της θεραπείας είναι πολύ μικρός , περίπου 10-20 λεπτά, γι’ αυτό και ονομάζεται και “lunch break treatment”.
Τα αποτελέσματα είναι εμφανή άμεσα και έχουν διάρκεια από 4 έως 6 μήνες.
Στη διάρκεια των αποτελεσμάτων παίζουν ρόλο παράγοντες όπως ο τύπος του δέρματος και η ηλικία.
συμβουλές

Οδηγίες

Πριν τη θεραπεία

Για να προκύψει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα για όσο γίνεται μεγαλύτερη διάρκεια, συστήνεται η αποφυγή λήψης συμπληρωματικών βιταμίνης Ε, αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και ασπιρίνης, αντιβιοτικών, καθώς και η κατανάλωση βοτάνων όπως πάπρικα, κανέλα,πιπέρι, καγιέν, τζίντζερ και κάρυ.
Μετά τη θεραπεία

Για τις πρώτες 3 ώρες
 • Όρθια στάση
 • Αποφυγή τριψίματος της περιοχής.
Για τις επόμενες 7 μέρες αποφυγή:
 • έντονης γυμναστικής
 • λήψη ασπιρίνης
 • κατανάλωση αλκοόλ
 • ζεστό νερό ή αέρας στην περιοχή
συμβουλή γιατρού
Doctor's tip: Η βοτουλινική τοξίνη, μπορεί να αποτελέσει επικουρική θεραπεία της υπεριδρωσίας! 
Με την εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης, μπορούμε να καταφέρουμε την μείωση των συμπτωμάτων της υπεριδρωσίας κατά ένα μεγάλο ποσοστό, ενώ υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής σε όλα τα σημεία που μπορεί να εκδηλωθεί η πάθηση. (Μασχάλες, παλάμες, πέλματα κ.α.)
υπεριδρωσίαΥπεριδρωσία - Μπότοξ
Δρ. Μπανταβάνος Απόστολος

Ρωτήστε τον γιατρό

Δρ. Μπανταβάνος Απόστολος
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

210 69 29 999

Συνδυασμός με άλλες θεραπείες


συχνές ερωτήσεις vector

Συχνές Ερωτήσεις

Το botox, μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου;


'Οχι, τα χαρακτηριστικά του προσώπου δεν αλλοιώνονται μετά τη διαδικασία, αφού το υλικό τοποθετείται στοχευμένα στις ρυτίδες έκφρασης και όχι στην γύρω περιοχή.

Είναι επώδυνη διαδικασία;

Πρόκειται για μια σχεδόν ανώδυνη θεραπεία μιας και η βελόνα είναι πάρα πολύ λεπτή οπότε η ενόχληση είναι μικρή.

Σε περίπτωση μάλιστα που έχει προηγηθεί χρήση αναισθητικής κρέμας στην περιοχή τότε η ενόχληση είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Πώς είναι το πρόσωπο μετά την εφαρμογή του Botox;

Μετά την εφαρμογή του υλικού μπορεί να παρατηρηθούν μελανιές και αίσθημα βάρους στην περιοχή εφαρμογής, τα οποία όμως υποχωρούν μόνα τους μέσα σε λίγες ημέρες. 

 Σε πάρα πολύ σπάνιες περιπτώσεις, υπάρχει και η πιθανότητα να προκύψει βλεφαρόπτωση. Όμως, πρόκειται για μια κατάσταση που είναι πλήρως αναστρέψιμη μετά από διάστημα κάποιων εβδομάδων και ο γιατρός, θα σας χορηγήσει κατάλληλα τοπικά σκευάσματα για την υποχώρηση των συμπτωμάτων σε ένα βαθμό.

Πόσο ασφαλής είναι η θεραπεία;

Η βοτουλινική τοξίνη μπορεί να έγινε δημοφιλής χάρη στα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχει όταν εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της γήρανσης, αλλά χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ως θεραπεία για μια σειρά ασθενειών και αυτό το καθιστά ένα από τα φάρμακα για το οποίο έχουν πραγματοποιηθεί πολλές επιστημονικές μελέτες.

Βιβλιογραφία

 1. Grabb and Smith's Plastic Surgery, 8th edition, Kevin C. Chung 
 2. Facial Danger Zones, Staying safe with surgery, fillers and non invasive devices. Rod J. Rohrich, James M. Stuzin, Erez Dayan, E. Victor Ross
 3. Khawaja HA, Hernandez-Perez E. Botox in dermatology. Int J Dermatol. 2001;40(5):311–317. doi:10.1046/j.1365-4362.2001.01176.x
 4. Frampton JE, Easthope SE. Botulinum toxin A (Botox Cosmetic): a review of its use in the treatment of glabellar frown lines. Am J Clin Dermatol. 2003;4(10):709–725. doi:10.2165/00128071-200304100-00005
 5. Vergilis-Kalner IJ. Same-patient prospective comparison of Botox versus Dysport for the treatment of primary axillary hyperhidrosis and review of literature. J Drugs Dermatol. 2011;10(9):1013–1015.
Ρυτίδες έκφρασης μέτωπο βοτουλινική εξωτοξίνη Α Botox αντιγήρανση πρόσωπο Βαθιές ρυτίδες Άμεσο αποτέλεσμα