Facebook Pixel

Τι είναι η μεσοθεραπεία  προσώπου;

Πρόκειται για μία ενέσιμη θεραπεία, που όχι μόνο αντιμετωπίζει, αλλά προλαμβάνει τις ρυτίδες και την χαλάρωση της επιδερμίδας του προσώπου.

Κατά τη διαδικασία της μεσοθεραπείας, μέσω ελεγχόμενου μικροτραυματισμού, ενεργοποιούμε την παραγωγή κολλαγόνου, ινώδους ιστού και ελαστίνης από τον οργανισμό,τα οποία αποτελούν δομικά και στηρικτικά στοιχεία  του δέρματος.

Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε το υλικό, το οποίο  μπορεί να είναι ένα κοκτέιλ βιταμινών και αμινοξέων μαζί με υαλουρονικό οξύ το οποίο θρέφει το δέρμα και βελτιώνει την όψη και την υφή του.

Στόχος της μεσοθεραπείας λοιπόν, είναι να προσφέρει ένα δέρμα πιο υγιές, λαμπερό και ενυδατωμένο.

Η επανάληψη της θεραπείας, είναι πολύ σημαντική, αφού με κάθε συνεδρία, το τελικό αποτέλεσμα βελτιώνεται και διαρκεί περισσότερο.

Σημεία εφαρμογής

 • Πρόσωπο
 • Λαιμός
 • Ντεκολτέ
 • Χέρια

Οφέλη

 • Λάμψη
 • Ενυδάτωση
 • Σύσφιξη
 • Βελτίωση ρυτίδων
 • Ανανέωση κυττάρων
 • Βελτίωση του οβάλ
μεσοθεραπεία vector

Είδη Μεσοθεραπείας

Η μεσοθεραπεία περιλαμβάνει θεραπείες που διαφοροποιούνται μεταξύ τους, ως προς τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, δίνοντας όμως κοινό αποτέλεσμα.

Κλασσική Μεσοθεραπεία
βιταμίνες roller
Υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες
Ενισχυμένες Μεσοθεραπείες
αυτόλογη μεσοθεραπεία - prp - αίμα
Αυτολογη Μεσοθεραπεια
jalupro
Jalutoxin
skinboosters
Skinboosters

H κατάλληλη θεραπεία, επιλέγεται με βάση τις ανάγκες του δέρματος και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

διαδικασία vector

Πως γίνεται η μεσοθεραπεία προσώπου;


Η Μεσοθεραπεία προσώπου, εκτελείται σε τρία βήματα:
αναισθητικη κρεμα
Εφαρμογή αναισθητικής κρέμας στην περιοχή εφαρμογής για 45 λεπτά.
ένεση
Με τη χρήση λεπτής βελόνας, πραγματοποιούνται πολλά μικρά τρυπήματα σε όλη την επιφάνεια του δέρματος και γίνεται έγχυση του υλικού που επιλέχθηκε.
αντηλιακό
Χρήση αναπλαστικής και αντηλιακής κρέμας, για υποχώρηση του μικρού ερεθισμού που προέκυψε και προστασία από τον ήλιο.

Video

διάρκεια

Αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα, είναι σε ένα βαθμό ορατό, όμως βελτιώνεται με το πέρασμα των ημερών και φυσικά με την επανάληψη της διαδικασίας.
Για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συστήνεται η επανάληψη της θεραπείας, για τις 3 αρχικές συνεδρίες, κάθε 2 με 4 εβδομάδες.

Για τη διατήρηση του αποτελέσματος, η θεραπεία επαναλαμβάνεται περίπου κάθε 2 με 4 μήνες

Η συχνότητα της επανάληψης , μπορεί να είναι διαφορετική για τον καθένα, οπότε ο γιατρός θα συστήσει την κατάλληλη για εσάς.

Συνδυασμός με άλλες θεραπείες


συχνές ερωτήσεις vector

Συχνές ερωτήσεις

Κάθε πότε γίνεται η μεσοθεραπεία προσώπου;

 Πρέπει να γίνει κατανοητό πως η μεσοθεραπεία είναι μια βάση για όλες τις άλλες θεραπείες που μπορεί να πραγματοποιήσετε στο πρόσωπο σας. Συνήθως ξεκινάμε με 3 μεσοθεραπείες που γίνονται με μεσοδιαστήματα 1 μήνα μεταξύ τους για να δώσουμε μια ώθηση στο αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε. Αυτή η τριπλέτα θεραπείων μπορεί να επαναλαμβάνεται 2 φορές το χρόνο. Ένα άλλο πολύ δημοφιλές σχήμα θεραπειών είναι η εφαρμογή μιας μεσοθεραπείας κάθε 2-3 μήνες. Μπορεί να σας φανούν συχνά τα μεσοδιαστήματα, αλλά η θρέψη και τόνωση της επιδερμίδας είναι μια διαρκής ανάγκη που χρειάζεται να φροντίσετε, και αυτό το πετυχαίνει η μεσοθεραπεία.  

Ποια είναι η διάρκεια του αποτελέσματος;

Κατά μέσο όρο, τα αποτελέσματα διαρκούν από 2 έως 4 μήνες.


Το δέρμα μετά τη θεραπεία, απορροφά σταδιακά το πλούσιο σε βιταμίνες υλικό που τοποθετήθηκε και αναζωογονείται.

Για να διατηρηθεί όμως αυτή η συνεχείς θρέψη, πρέπει να γίνονται επαναλήψεις της θεραπείας στη συχνότητα που έχει συστήσει ο γιατρός.

Είναι επίπονη διαδικασία;

Πριν την εφαρμογή της θεραπείας, γίνεται χρήση αναισθητικής κρέμας, και έτσι ο πόνος μειώνεται σημαντικά

Οπότε μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μια σχεδόν ανώδυνη θεραπεία. Επιπλέον, ο ερεθισμός που προκαλείται από την διαδικασία είναι ελάχιστος και υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες.

Μεσοθεραπεία κάνουμε μόνο στο πρόσωπο ή και στο λαιμό;

 Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται στις περιοχές που το έχουν ανάγκη. Ο λαιμός είναι συχνά μια περιοχή που παραμελείται τόσο κατα την καθημερινή περιποίηση του προσώπου όσο και κατα την εφαρμογή θεραπειών ανάπλασης και αντιγήρανσης. Στη συνηθισμένη πρακτική μας συμπεριλαμβάνουμε την περιοχή του λαιμού όταν κριθεί αναγκαίο και ακολουθείται η ίδια διαδικασία, όπως και με το υπόλοιπο πρόσωπο. Για την περιοχή του λαιμού φαίνεται να αποτελεί ιδανική λύση η χρήση παραγόντων όπως τα skinboosters και το jalutox. 

Μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου;

Η μεσοθεραπεια δεν μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, στόχος της είναι η ανάπλαση της επιδερμίδας, η ενυδάτωση, η αντιμετώπιση της χαλάρωσης και των ρυτίδων, και η βελτίωση του προσώπου, χωρίς να επηρεάζει τις εκφράσεις και τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ποιες οι παρενέργειες και οι κίνδυνοι;

 Θα μπορούσαμε να πούμε γενικά πως η μεσοθεραπεία είναι απο τις πλεόν ασφαλείς θεραπείες αρκεί να χρησιμοποιηθούν πιστοποιημένα υλικά σε εναν κατάλληλο ιατρικό χώρο. Η συχνότερη ανεπιθύμητη ενέργεια είναι η εμφάνιση κάποιου μώλωπα (μελανιάς) σε κάποιο απο τα σημεία εφαρμογής που θα υποχωρήσει τις επόμενες μέρες και μπορεί να καλυφθεί εύκολα με προιόντα μακιγιάζ.
Η πιθανότητα εμφάνισης κάποιας αλλεργίας είναι πιθανή, γι'αυτό και λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό πριν την εφαρμογή.  

Βιβλιογραφία

 1. Hersant B, SidAhmed-Mezi M, Niddam J, et al. Efficacy of autologous platelet-rich plasma combined with hyaluronic acid on skin facial rejuvenation: A prospective study. J Am Acad Dermatol. 2017;77(3):584–586. doi:10.1016/j.jaad.2017.05.022
 2. Lee JC, Daniels MA, Roth MZ. Mesotherapy, Microneedling, and Chemical Peels. Clin Plast Surg. 2016;43(3):583–595. doi:10.1016/j.cps.2016.03.004
 3. Herreros FO, Moraes AM, Velho PE. Mesotherapy: a bibliographical review. An Bras Dermatol. 2011;86(1):96–101. doi:10.1590/s0365-05962011000100013
 4. Ahmed NA, Mohammed SS, Fatani MI. Treatment of periorbital dark circles: Comparative study of carboxy therapy vs chemical peeling vs mesotherapy. J Cosmet Dermatol. 2019;18(1):169–175. doi:10.1111/jocd.12536
 5. Braccini F, Dohan Ehrenfest DM. Intérêt des thérapies combinées en médecine esthétique pour le traitement du vieillissement du visage: toxine botulique, fillers et mésothérapie [Advantages of combined therapies in cosmetic medicine for the treatment of face aging: botulinum toxin, fillers and mesotherapy]. Rev Laryngol Otol Rhinol (Bord). 2010;131(2):89–95.
Μεσοθεραπεια ματιών πριν και μετα Υαλουρονικό οξύ Ενυδάτωση Σύσφιξη Αντιγήρανση Περιποίηση προσώπου ενεσιμη