Facebook Pixel

Καθαρισμός προσώπου

Ο καθαρισμός προσώπου, αποτελεί μια από τις καλύτερες πρακτικές για την σωστή περιποίηση της επιδερμίδας.
Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου, στοχεύει στην απομάκρυνση του σμήγματος, των νεκρών κυττάρων αλλά και την διάνοιξη των φραγμένων πόρων και κύστεων.
Είναι κατάλληλος για άνδρες αλλά και γυναίκες και μπορεί  να εφαρμοστεί σε ενήλικα άτομα αλλά και κατά την εφηβική ηλικία.
καθαρισμός προσώπου vector εξαγωγή από μαύρα στίγματα και άνοιγμα των φραγμένων πόρων
συμβουλή για τον καθαρισμό προσώπου
“Ο καθαρισμός προσώπου, αποτελεί επικουρική θεραπεία σε επιδερμίδες που ταλαιπωρούνται από κάποιους τύπους ακμής.”

Διαδικασία

Ατμός και οζονοθεραπεία για καθαρισμό προσώπου με αντισηπτική δράση σύμφωνα με τις συνθήκες υγιεινής
Ατμός
Γίνεται χρήση ειδικής συσκευής που ονομάζεται βαπέρ για περίπου 20 λεπτά. Το βαπέρ χρησιμοποιεί καθαρό, απιονισμένο νερό, χωρίς άλατα για να παράξει τον ατμό ενώ ταυτόχρονα προσελκύει και το όζον. Η θερμότητα του ατμού προκαλεί την διαστολή των πόρων της επιδερμίδας και μέσω του ιδρώτα, αποβάλλονται οι τοξίνες και γίνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Ο ατμός περνάει από μια UV λάμπα και ιονίζεται, πράγμα που συμβάλλει στην αντισηψία και στην προστασία των πόρων από μικρόβια και βακτήρια.

αντιμετώπιση κεχριάς στο πρόσωπο, και άνοιγμα κλειστών πόρων αλλά και μαύρα και άσπρα στίγματα
Διάνοιξη πόρων
Σε αυτό το στάδιο, απομακρύνονται από την επιδερμίδα τα άσπρα και τα μαύρα στίγματα (φαγέσωρες), η κεχριά, οι κύστες, το σμήγμα, η σκόνη και οι ρύποι με ιδιαίτερη προσοχή και πάντα σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής.

αποστείρωση του δέρματος μετά τον καθαρισμό προσώπου για αποφυγή μονύνσεων
Αποστείρωση
Γίνεται χρήση υψίσυχνου ρεύματος, το οποίο διασφαλίζει την αποφυγή μολύνσεων από βακτήρια και μικρόβια.

ειδική μάσκα προσώπου για ξηρή-λιπαρή-μικτή επιδερμίδα για να ηρεμήσει το δέρμα μετά τον καθαρισμό προσώπου
Μάσκα προσώπου
Εφαρμόζεται μια ειδική μάσκα προσώπου, κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος (ξηρό-λιπαρό-μικτό), με σκοπό να καταπραΰνει τον ερεθισμό που δημιουργήθηκε από την προηγούμενη διαδικασία.

Εφαρμογή αντηλιακού μετά τον καθαρισμό προσώπου από δερματολόγο
Αντηλιακή προστασία
Γίνεται χρήση αντηλιακής κρέμας, για βαθιά ενυδάτωση αλλά και προστασία της επιδερμίδας από τις ακτίνες του ήλιου.

Video

Δείτε τα βήματα της θεραπείας
Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει ο καθαρισμός προσώπου

Οφέλη

 • Απομάκρυνσή σμήγματος
 • Διάνοιξη πόρων και κύστεων
 • Ήπια απολέπιση
 • Απομάκρυνση ρύπων και υπολειμμάτων προϊόντων μακιγιάζ
 • Καλύτερη μικροκυκλοφορία
 • Ενυδάτωση επιδερμίδας
 • Υγεία στο δέρμα
 • Καλύτερη όψη και υφή της επιδερμίδας
δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους και διαμαντοθεραπεια
Ο καθαρισμός προσώπου, μπορεί να πλαισιωθεί από την θεραπεία της δερμοαπόξεσης με διαμάντι για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα!
Δερμοαπόξεση με διαμαντι
συμβουλή για τον καθαρισμό προσώπου
Δεν χρειάζονται παραπάνω από δύο πλύσεις προσώπου την ημέρα. Αν αυτό συμβαίνει, απομακρύνεις τα χρήσιμα έλαια της επιδερμίδας προκαλώντας έτσι ξηρότητα και ερεθισμούς.
ειδικές προφυλάξεις πριν και μετά τον καθαρισμό προσώπου

Οδηγίες μετά τον καθαρισμό προσώπου


Μετά τον καθαρισμό προσώπου δεν χρησιμοποιούμε μακιγιάζ και μεικ απ
Θα πρέπει να αποφύγεις την χρήση προϊόντων μακιγιάζ για 1-2 ημέρες.
κρέμα προσώπου μετά τον καθαρισμό προσώπου
Μετά τον καθαρισμό προσώπου, η επιδερμίδα είναι ελαφρώς ερεθισμένη για 1-2 μέρες, επομένως για τα ευαίσθητα δέρματα μπορεί να χρειαστεί εφαρμογή κρέμας με καταπραϋντική και αντισηπτική δράση για το ίδιο διάστημα.
αλλαγή σε πετσέτες και σεντόνια για αποφυγή μολύνσεων μετά τον καθαρισμό προσώπου
Οι πετσέτες, τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες, αποτελούν εστίες μικροβίων, οπότε θα πρέπει να αλλαχθούν πριν τα χρησιμοποιήσεις, μετά τον καθαρισμό προσώπου.
χρήση αντηλιακού μετά τον καθαρισμόι προσώπου
Πρέπει να αποφύγεις την πολύωρη έκθεση στις ακτίνες του ήλιου για περίπου 1-2 μέρες.
Ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο -αλλά όχι μόνο- πρέπει να χρησιμοποιείς τακτικά το αντηλιακό σου μετά τον καθαρισμό προσώπου, για να προφυλάξεις την επιδερμίδα σου από ερεθισμούς, εγκαύματα,δυσχρωμίες και πανάδες που μπορούν να προκληθούν από την έκθεση στον ήλιο.
χρήσιμες συμβουλές για τον καθαρισμό προσώπου πριν και μετά

Συμβουλές

Μετά τη θεραπεία, το δέρμα είναι λείο, λαμπερό και ενυδατωμένο.

Για τη διατήρηση του αποτελέσματος, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές!κοπέλα κάνει καθαρισμό προσώπου στο σπίτι με πλύσιμο με καθαριστικά προσώπου και σαπούνι
Σωστό πλύσιμο προσώπου
Δεν χρειάζεται να πλένεις το πρόσωπό σου συνέχεια, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να διαταράξει το PH της επιδερμίδας και να την κάνει πιο ευάλωτη σε μολύνσεις και ερεθισμούς. 1-2 φορές την ημέρα είναι αρκετές, όμως πρέπει να το κάνεις προσεκτικά και μεθοδικά για να απομακρύνεις τη σκόνη και τους ρύπους, το σμήγμα αλλά και τα υπολείματα των προϊόντων μακιγιάζ. 

vector το δέρμα αναπνέει καλύτερα μετά τον καθαρισμό προσώπου
Άφησε την επιδερμίδα να αναπνεύσει
Μην χρησιμοποιείς προϊόντα μακιγιάζ και make up όταν δεν υπάρχει λόγος. Η συχνή χρήση τους, ευνοεί την δημιουργία φαγέσωρων και δεν αφήνει την επιδερμίδα να αναπνεύσει σωστά, μειώνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και κατά συνέπεια βλάπτει την υγεία του δέρματος.

μετά τον καθαρισμό προσώπου χρησιμοποιούμε αντηλιακό
Το αντηλιακό είναι ο καλύτερος φίλος σου!
Είναι καλό να χρησιμοποιείς αντηλιακό σε όλη την διάρκεια του έτους και φυσικά περισσότερο κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει πολλές βλάβες στην επιδερμίδα σου γιαυτό βρες την κατάλληλη αντηλιακή κρέμα για σένα. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, διάλεξε προϊόντα με την ένδειξη "oil free".

Ακμή
Συμβουλή του γιατρού για την ακμή και τον καθαρισμό προσώπου
Ο καθαρισμός προσώπου, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση κάποιων τύπων ακμής όπως είναι η φαγεσωρική.
συχνές ερωτήσεις για τον καθαρισμό προσώπου

Συχνές ερωτήσεις

Πώς είναι το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό;

Λόγω της διαδικασίας, το δέρμα εμφανίζει μια υπεραιμία , η οποία όμως σταδιακά υποχωρεί τα πρώτα εικοσιτετράωρα και τότε είναι που φαίνεται η βελτίωση στο δέρμα του προσώπου μας.

Γιατί να μην κάνω καθαρισμό προσώπου στο σπίτι;

Ο καθαρισμός προσώπου στο σπίτι, δεν είναι ο ενδεδειγμένος , αφού γίνεται ελλιπής απομάκρυνση του σμήγματος και υπάρχει κινδύνος, να αφήσει σημάδια (ίσως και μόνιμα), να προκαλέσει ερεθισμούς ή ακόμα και μολύνσεις! Το ιατρείο είναι ο κατάλληλος χώρος για να γίνει ο σωστός καθαρισμός προσώπου, αφού σου παρέχει ένα αποστειρωμένο περιβάλλον που πληροί όλους τους κανόνες και τις συνθήκες υγιεινής, ενώ γίνεται από έμπειρο προσωπικό αισθητικών και γιατρών, με τον απαραίτητο εξοπλισμό εργαλείων. 

Μπορεί ο καθαρισμός προσώπου να επιδεινώσει την ακμή;

Ο καθαρισμός προσώπου, για κάποιους τύπους ακμής όπως είναι η φαγεσωρική, μπορεί να αποτελέσει ακόμα και κομμάτι της θεραπείας για μείωση των βλαβών της ακμής! Ωστόσο για κάποιους άλλους τύπους ακμής ο καθαρισμός προσώπου, μπορεί να μην είναι η κατάλληλη επιλογή. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο, για το αν πρέπει να κάνετε καθαρισμό προσώπου ή όχι.

Καθαρισμός προσώπου, κάθε πότε πρέπει να γίνεται;

 Ιδανικά πραγματοποιούμε 2 καθαρισμούς το χρόνο και συντηρούμε το αποτέλεσμα της ισορροπίας του σμήγματος και της καθαρότητας της επιδερμίδας, μας με τις συμβουλές που θα μας δώσει ο Δερματολόγος και πιθανώς άλλες θεραπείες αισθητικής, όπως η δερμοαπόξεση ή το hydrafacial. Σε περιπτώσεις που ο καθαρισμός προσώπου, εφαρμόζεται επι εδάφους ακμής, τότε το πρώτο και το τελευταίο λόγο για τη συχνότητα έχει ο Δερματολόγος ανάλογα και με το γενικότερο θεραπευτικό πλάνο που πρόκειται να ακολουθηθεί. 

Βιβλιογραφία

 1. Goodman G. Cleansing and moisturizing in acne patients. Am J Clin Dermatol. 2009;10 Suppl 1:1-6. doi: 10.2165/0128071-200910001-00001. PMID: 19209947. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19209947/
 2. Del Rosso JQ, Gold M, Rueda MJ, Brandt S, Winkelman WJ. Efficacy, safety, and subject satisfaction of a specified skin care regimen to cleanse, medicate, moisturize, and protect the skin of patients under treatment for acne vulgaris. J Clin Aesthet Dermatol. 2015 Jan;8(1):22-30. PMID: 25610521; PMCID: PMC4295855. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25610521/
 3. Gold M, Ablon G, Andriessen A, Goldberg D, Hooper D, Mandy S. Facial cleansing with a sonic brush-A review of the literature and current recommendations. J Cosmet Dermatol. 2019 Jun;18(3):686-691. doi: 10.1111/jocd.12906. Epub 2019 Apr 15. PMID: 30985993. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30985993/
Ιατρικός καθαρισμός προσώπου Μαύρα στίγματα Φραγμένοι πόροι Δερματολόγος Περιποίηση προσώπου Αισθητική θεραπεία Σπυράκια Φαγέσωρες τιμή Πανόρμου Αμπελόκηποι Γέρακας Αθήνα θεσσαλονικη προσφορες