Επικοινωνία

210 69 29 999
info@facemed.gr

Dermapen προσώπου

Ελέγχθηκε από:
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
29 Aug, 2019
Dermapen προσώπου

Τι είναι το Dermapen προσώπου;

dermapen vector
Το Dermapen προσώπου, είναι μια συσκευή, που μοιάζει με στυλό, στη μύτη του οποίου, βρίσκονται πολλές μικρές και λεπτές βελόνες.

Η φιλοσοφία του Dermapen, βασίζεται στη φυσική λειτουργία του οργανισμού, να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη, για να επουλώσει τραυματισμούς του δέρματος.


Έτσι λοιπόν το Dermapen,προκαλεί πολύ μικρές οπές, στην περιοχή εφαρμογής, ενώ παράλληλα ο γιατρός τοποθετεί το υλικό που περιέχει υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αμινοξέα.

Εφαρμόζεται σε:


 • ρυτίδες
 • ουλές
 • λεπτές γραμμές
 • δυσχρωμίες
 • πανάδες
 • ραγάδες
dermapen πριν και μετά vector
ήξερες ότι
Το σχήμα του Dermapen, επιτρέπει την στοχευμένη εφαρμογή στα σημεία που παρουσιάζουν βλάβη, μειώνοντας έτσι σημαντικά το χρόνο αποθεραπείας, χωρίς να επηρεάζουν την υπόλοιπη επιφάνεια της επιδερμίδας.

Διαδικασία

Η συσκευή του Dermapen, χρησιμοποιείται κατακόρυφα στην επιφάνεια του προσώπου, προκαλώντας μικροτραυματισμούς στην επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα ο γιατρός τοποθετεί ένα κοκτέιλ βιταμινών, αμινοξέων και υαλουρονικού οξέος.
Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, στοιχεία τα οποία παρέχουν δομική στήριξη στο δέρμα.

Υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισής της ταχύτητας που το Dermapen διαπερνά την επιδερμίδα, που μπορεί να φτάσει έως και 100 φορές το δευτερόλεπτο.

Επίσης, το βάθος διείσδυσης είναι εφικτό να ρυθμιστεί και κυμαίνεται μεταξύ 0,25-3 χιλιοστά.

Dermapen: Μια άλλη μορφή μεσοθεραπείας

Η διαδικασία που ακολουθείται στη συγκεκριμένη θεραπεία, μοιάζει αρκετά με αυτή της μεσοθεραπείας, αλλά και διαφέρει.
Η διαφορά τους

Με το Dermapen, προκαλείται μεγαλύτερος αριθμός νυγμών, σε επιφανειακότερα στρώματα της επιδερμίδας, ενώ το υλικό επιλογής επαλείφεται σε όλο το πρόσωπο απο το γιατρό και απορροφάται από τις μικροοπές που έχουν δημιουργηθεί.
Στη μεσοθεραπεία ο μικροτραυματισμός φτάνει στα  βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και εγχύεται άμεσα το υλικό που έχουμε επιλέξει.
Μετά από εκτίμηση της κατάστασης, ο γιατρός είναι αυτός που θα αποφασίσει ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς.

Δυνατά σημεία

 • Μικρός χρόνος αποθεραπείας(1-2 ημέρες)
 • Μεγάλη διάρκεια αποτελεσμάτων
 • Σχεδόν ανώδυνη
 • Γρήγορη και ασφαλής διαδικασία
 • Στοχευμένη εφαρμογή
συμβουλή
Το Dermapen προσώπου, μπορεί να συνδυαστεί με την μεσοθεραπεία και το Fractional laser, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα!

συχνές ερωτήσεις dermapen

Συχνές ερωτήσεις

Είναι επώδυνη διαδικασία η εφαρμογή του Dermapen προσώπου;

Πριν την έναρξη της διαδικασίας, γίνεται χρήση αναισθητικής κρέμας στην υπο εφαρμογή περιοχή, μειώνοντας έτσι σημαντικά το βαθμό ενόχλησης, οπότε μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μια σχεδόν ανώδυνη διαδικασία.

Θα υπάρχει ερεθισμός μετά τη θεραπεία;

Με τη λήξη της εφαρμογής του Dermapen, το δέρμα παρουσιάζει ήπια ερυθρότητα, η οποία όμως δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και υποχωρεί μέσα σε μικρό διάστημα (24-48 ώρες).Ταυτόχρονα όμως, το δέρμα έχει βελτιωμένη υφή και είναι πολύ πιο λαμπερό.

Ποια είναι η ιδανικότερη εποχή για να κάνω Dermapen προσώπου;

Είναι προτιμότερο, να γίνει η εφαρμογή της θεραπείας κατά τους χειμερινούς μήνες, όπου η έκθεση στον ήλιο είναι περιορισμένη, όμως επιβάλλεται η χρήση αντηλιακής κρέμας, όπως και σε όλες τις θεραπείες προσώπου

Βιβλιογραφία

 1. Amer M, Farag F, Amer A, ElKot R, Mahmoud R. Dermapen in the treatment of wrinkles in cigarette smokers and skin aging effectively. J Cosmet Dermatol. 2018;17(6):1200–1204. doi:10.1111/jocd.12748
 2. Ali B, ElMahdy N, Elfar NN. Microneedling (Dermapen) and Jessner's solution peeling in treatment of atrophic acne scars: a comparative randomized clinical study. J Cosmet Laser Ther. 2019;21(6):357–363. doi:10.1080/14764172.2019.1661490
 3. Fabbrocini G, Marasca C, Ammad S, et al. Assessment of the Combined Efficacy of Needling and the Use of Silicone Gel in the Treatment of C-Section and Other Surgical Hypertrophic Scars and Keloids. Adv Skin Wound Care. 2016;29(9):408–411. doi:10.1097/01.ASW.0000490028.37994.14
μεσοθεραπεία ενυδάτωση ρυτίδες λάμψη