Facebook Pixel

Τι είναι η μεσοθεραπεία σώματος;

Η μεσοθεραπεία σώματος, είναι μια τεχνική, ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.
Με την μεσοθεραπεία σώματος, επέρχεται η λιπόλυση, αφού οι ουσίες που τοποθετούνται κάτω από το δέρμα με ενέσιμο τρόπο, έχουν λιποδιαλυτικές ιδιότητες και προσφέρουν σύσφιξη και πιο νεανική όψη στο δέρμα.
Επειδή, η διαδικασία περιλαμβάνει την έγχυση του υλικού μέσω πολλαπλών νυγμών (μικρά τρυπήματα), ενεργοποιείται η διαδικασία της επούλωσης από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, άρα και αυξημένη ανανέωση των κυττάρων στην περιοχή εφαρμογής.

σημεία εφαρμογής της μεσοθεραπείας σώματος

Κύρια σημεία εφαρμογής

Μεσοθεραπεία σώματος σε γλουτούς και μηρούς για αντιμετώπιση της κυτταρίττιδας
Γλουτοί & Μηροί

μεσοθεραπεία σώματος στην κοιλιά για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
Κοιλιά

μεσοθεραπεία σώματος στα γότανα για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού λίπους
Γόνατα

Μεσοθεραπεία σώματος στα χέρια και τα μπράτσα για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του λίπους
Βραχίονες

ενέσημες θεραπείες σώματος

Διαδικασία

μεσοθεραπεία σώματος στην κοιλιά για αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας
Με την χρήση πολύ λεπτής βελόνας, τοποθετείται στο μεσόδερμα ένα υλικό που συνδυάζει ουσίες με λιποδιαλυτικές και συσφικτικές ιδιότητες.
Οι κύριες ουσίες είναι η φωσφατιδυλοχολίνη, το δεοξυχολικό οξύ και το οργανικό πυρίτιο.
Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών, δρα με στόχο την μείωση της εικόνας του φλοιού πορτοκαλιού, ωστόσο, κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό και με μεγαλύτερη ελαστικότητα, αφού προσφέρει και ενυδάτωση, δίνοντάς του έτσι μια πιο νεανική όψη.
Αυτό συμβαίνει γιατί, με την μεσοθεραπεία σώματος, γίνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στην επιδερμίδα (μικροκυκλοφορία), επομένως αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στην περιοχή εφαρμογής.
τα οφέλη της μεσοθεραπείας σώματος

Οφέλη

 • Μείωση της εικόνας φλοιού πορτοκαλιού σε πολύ μεγάλο βαθμό
 • Μείωση στην ποσότητα του λίπους στην περιοχή εφαρμογής
 • Καλύτερη μικροκυκλοφορία
 • Βελτίωση της εικόνας και της υφής του δέρματος
 • Καλύτερη οξυγόνωση των ιστών στην περιοχή
 • Σύσφιξη & ενυδάτωση επιδερμίδας
 • Πιο νεανική όψη του δέρματος
 • Βελτίωση του περιγράμματος του σημείου εφαρμογής
ήξερες ότι vector
Μεγάλο “plus” της μεσοθεραπείας  σώματος, είναι πως δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας, οπότε, μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας ασχολίες, χωρίς πολλούς περιορισμούς.

Αποτέλεσμα και επανάληψη συνεδριών

Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας σώματος, φαίνονται κατά μέσο όρο μετά τις πρώτες 2-3 συνεδρίες. Φυσικά αυτό εξαρτάται και από το μέγεθος του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπιστεί αλλά και τον σωματότυπο του ατόμου.
Οι συνεδρίες γίνονται με μεσοδιάστημα 1-2 εβδομάδων.
Συνήθως χρειάζονται 4-6 επαναλήψεις της θεραπείας για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ μετά ξεκινάει η φάση της συντήρησης όπου θα πρέπει να γίνεται επανάληψη της διαδικασίας 1-2 φορές το χρόνο για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.
Τοπικό πάχος και μεσοθεραπεία σώματος, ενώ η microlipo είναι καλύτερη εναλλακτική

Τοπικό Πάχος

Η μεσοθεραπεία σώματος, προσφέρει μεγάλη βελτίωση της κυτταρίτιδας και μπορεί να μειώσει το τοπικό πάχος σε ένα βαθμό.
Όταν όμως πρόκειται για μεγαλύτερη ποσότητα λίπους, υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες που είναι πιο αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους από η μεσοθεραπεία σώματος.
Μια από αυτές είναι και η Microlipo. Πρόκειται για μια mini λιποαναρρόφηση, που γίνεται με τοπική αναισθησία, ενώ προσφέρει οριστική απομάκρυνση των λιποκυττάρων, δηλαδή μόνιμο αποτέλεσμα με μια μόνο εφαρμογή και έχει πολύ μικρό χρόνο αποθεραπείας.
Microlipo
συμβουλή για την μεσοθεραπεία σώματος

Συνδύασε τη θεραπεία σώματος με ισορροπημένη διατροφή και τακτική σωματική άσκηση για ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα με μεγαλύτερη διάρκεια!


συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία σώματος

Συχνές ερωτήσεις

Η μεσοθεραπεία σώματος πονάει;

Ναι, είναι σε ένα βαθμό επώδυνη διαδικασία,αλλά είναι το τίμημα που θα πρέπει να ανεχτείτε για ένα σώμα χωρίς κυτταρίτιδα.

Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αναισθητική κρέμα σε εκτεταμένες επιφάνειες του σώματος, όμως γίνεται εφαρμογή πάγου ως τέχνασμα για μείωση του επώδυνου ερεθίσματος.

Η μεσοθεραπεία σώματος μπορεί να γίνει και το καλοκαίρι;

Ναι, όμως επιβάλλεται η συχνή χρήση αντηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας,στην περιοχή εφαρμογής, για αποφυγή πανάδων και δυσχρωμιών.

Υπάρχει κάποια προετοιμασία πριν την μεσοθεραπεία σώματος;

Αν η θεραπεία εφαρμόζεται για παράδειγμα στα πόδια, συστήνεται η αποφυγή του ξυρίσματος της περιοχής, καθώς το ξυράφι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα και μπορεί να κάνει την διαδικασία περισσότερο επώδυνη. Επιπλέον, θα πρέπει να αποφύγετε την λήψη ασπιρίνης για περίπου 1 εβδομάδα πριν την εφαρμογή της θεραπείας.

Βιβλιογραφία

 1. Grabb and Smith's Plastic Surgery, 8th edition, Kevin C. Chung
 2. Auh SL, Iyengar S, Weil A, et al. Quantification of noninvasive fat reduction: A systematic review. Lasers Surg Med. 2018;50(2):96–110. doi:10.1002/lsm.22761
 3. Jayasinghe S, Guillot T, Bissoon L, Greenway F. Mesotherapy for local fat reduction. Obes Rev. 2013;14(10):780–791. doi:10.1111/obr.12049
 4. Sylwia M, Krzysztof MR. Efficacy of intradermal mesotherapy in cellulite reduction - Conventional and high-frequency ultrasound monitoring results. J Cosmet Laser Ther. 2017;19(6):320–324. doi:10.1080/14764172.2017.1334927
 5. Plachouri KM, Georgiou S. Mesotherapy: Safety profile and management of complications. J Cosmet Dermatol. 2019;18(6):1601–1605. doi:10.1111/jocd.13115
σώμα κυτταριτιδα πριν και μετα λίπος γλουτοι περιφερεια μπουτια τοπικο παχος δερματολόγος Αθήνα