Όλοι μας έχουμε τοπικό πάχος σε κάποια σημεία του σώματός μας, που επιμένουν και δεν υποχωρούν, παρά τις προσπάθειες που πραγματοποιούμε.

Για τον καθένα μας μπορεί τα σημεία να είναι διαφορετικά, η λύση για την αντιμετώπισή τους είναι κοινή

Γνωρίστε την Microlipo, μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική, με μικρό χρόνο αποθεραπείας, χωρίς ουλές!

 

Τι είναι η Microlipo;

Πρόκειται για μια μορφή λιποαναρρόφησηςκαι ενδείκνυται για τις ήπιες περιπτώσεις τοπικού πάχους.

Κάποιες διαφορές της Microlipo με την λιποαναρρόφηση, είναι πως ΔΕΝ πραγματοποιείται υπο γενική αναισθησία ή μέθη, αρκεί μονάχα τοπική αναισθησία και οι κάνουλες που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση του λίπους, είναι μικρές σε μέγεθος. Επιπλέον, ο χρόνος αποθεραπείας είναι σημαντικά μειωμένος.

Η microlipo, αποτελεί μια λιγότερο επεμβατική μέθοδο αφαίρεσης τοπικού πάχους και σμίλευσης (ή αναδιαμόρφωσης) κάποιων σημείων του σώματος.

 

"H microlipo είναι η ιδανική εναλλακτική άλλων θεραπείών λιπόλυσης που χρειάζονται επαναλήψεις και δεν μπορούν να έχουν προβλέψιμο αποτέλεσμα"

 

Σε ποια σημεία μπορεί να εφαρμοστεί η Microlipo;

Πρόσωπο

Η τεχνιική της μίνι λιποαναρρόφησης χρησιμοποιείται με επιτυχία σε διαφορες περιοχές του κατώτερου τριτημορίου του προσώπου. Κυρίως για την αντιμετώπιση του λίπους που συσσωρεύεται κάτω απο το σαγόνι, και στο περίγραμμα της κάτω γνάθουπροκαλώντας το ενοχλητικό διπλοσάγονο.Αφαιρώντας την περίσσεια από την περιοχή δημιουργούμε ένα πιο σμιλεμένο και νεανικό πρόσωπο με ελάχιστες παρεμβάσεις.

Γόνατα

Πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν τοπικό πάχος γύρω (ή πάνω) από τα γόνατα, που δεν υποχωρεί και αισθητικά δεν είναι ευχάριστο.

Ψωμάκια-μηροί-γλουτοί

Σε κάποιους ανθρώπους και ιδιαίτερα στις γυναίκες, υπάρχει εναπόθεση λίπους στους μηρούς και τους γλουτούς, ή γενικότερα στα πόδια. Πολλές φορές, ο αυξημένος αριθμός των λιποκυττάρων που βρίσκεται σε αυτές τις περιοχές, μπορεί να επιδεινώσει το φαινόμενο της κυτταρίτιδας, η οποία είναι τόσο συχνή που εμφανίζεται τουλάχιστον σε 9 στις 10 γυναίκες. 

 

Tip : Αντιμετώπισε την κυτταρίτιδα με την κατάλληλη θεραπεία σώματος!

 

Βραχίονες

Το τοπικό πάχος στα μπράτσα, απασχολεί ανθρώπους κυρίως άνω των 40 ετών και ιδιαίτερα στις γυναίκες μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αυτοπεποίθησή τους, αφού μπορεί να περιορίσει τις ενδυματολογικές τους επιλογές, ενώ υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει και κυτταρίτιδα στην περιοχή.

Κοιλιά

Ίσως το πιο σύνηθες σημείο συσωρευμένου τοπικού πάχους, τόσο σε άντρες αλλά και σε γυναίκες. Ακόμα και άτομα που γυμνάζονται αρκετά, μπορεί να έχουν λίπος στην κοιλιά. Αξίζει να τονίσουμε εδώ πως η microlipo είναι ιδανική για μικρές εναποθέσεις λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Μέση

Το τοπικό πάχος γύρω από την μέση, γνωστό και ως "σωσίβιο" εμφανίζεται και στα δυο φύλλα, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι συχνό φαινόμενο, αφού η μόδα των χαμηλοκάβαλων παντελονιών πιέζει συνεχώς τη μέση με αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να μην διαχέονται στην περιοχή της μέσης, αλλά να συσωρεύονται ακριβώς πάνω από την γραμμή του παντελονιού.

Στήθος

Η microlipo, μπορεί να αποτελέσει την ιδανική λύση για άντρες με γυναικομαστία, αλλά και για γυναίκες που θέλουν να αφαιρέσουν όγκο από το στήθος τους.

 

Πώς γίνεται η microlipo;

Η επέμβαση, γίνεται με τοπική αναισθησία, στο σημείο ενδιαφέροντος, οπότε είναι και σχετικά ανώδυνη. Το διάλυμμα τοπικής αναισθησίας που χρησιμοποιείται έχει τριπλή δράση αφού προκαλεί αναισθητική δράση, περιορισμό του οιδήματος (πρηξίματος) και της πιθανότητας δημιουργίας μώλωπα στην περιοχή.

Στη συνέχεια, πραγματοποιείται μια μικρή τομή, για την εισαγωγή μιας μικρής κάνουλας ώστε να αφαιρεθείτο  λίπος. Η τομή που δημιουργείται, δεν χρειάζεται ράμματα!

Τέλος, η περιοχή στην οποία εφαρμόστηκε η επέμβαση, πρέπει να περιδεθεί, για να αποφευχθεί η δημιουργία οιδήματος.

Η microlipo, μπορεί να εφαρμοστεί σε περισσότερες από μια περιοχές στην επίσκεψη, ωστόσο αν οι περιοχές είναι πάρα πολλές μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση.

 

Μετά την επέμβαση 

Για τις επόμενες επτά μέρες, θα πρέπει να αποφευχθεί η έντονη σωματική άσκηση ενώ ο πόνος που μπορεί να υπάρξει αντιμετωπίζεται πλήρως με κοινά παυσίπονα.

Περίπου για μια εμδομάδα μετά την επέμβαση, μπορεί να υπάρχουν μελανιές στο σημείο εφαρμογής και μια μικρή ποσότητα υγρού κάτω από το δέρμα.

Μετά από δύο εβδομάδες, ο γιατρός θα πρέπει να κάνει μια αξιολόγηση της κατάστασης και έλεγχο της επούλωσης της τομής.

 

Πόσο χρόνο θα χρειαστεί να πάρω άδεια από την δουλειά μου;

Πολλοί άνθρωποι είναι σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία τους ακόμα και δύο μέρες μετά την επέμβαση, ωστόσο κάποιοι προτιμούν να πάρουν άδεια για περισσότερες μέρες.

 

Λιπομεταφορά

Το λίπος που αφαιρείται, είναι φυσικό υλικό απολύτως συμβατό με τον οργανισμό μας.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε πολλά σημεία του προσώπου σαν υποκατάστατο των fillers, για να βελτιώσουμε τις απώλειες όγκου που παρουσιάζονται με την ηλικία ή διόρθωση πιθανής ασυμετρίας!

Μια άλλη ιδιότητα του λίπους που έχουμε παραλάβει με την microlipo είναι πως είναι πλούσιο σε βλαστοκύτταρα, με αποτέλεσμα να προκαλεί αναδόμηση των ιστών στις περιοχές που τοποθετείται, γι' αυτό τις περισσότερες φορές η microlipo συνδυάζεται με λιπομεταφορά του αφαιρεθέντος λίπους στο πρόσωπο ή το λαιμό.

 

Πόσες φορές έχουμε ευχηθεί να υπήρχε ένας τρόπος να ξεφορτωθούμε το ανεπιθύμητο τοπικό πάχος χωρίς χειρουργείο;

 

Η microlipo, είναι η καλύτερη επιλογή για άμεση λύση στο πρόβλημα του τοπικού πάχους, με σχεδόν ανώδυνο τρόπο και ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας σε σχέση με τις άλλες επεμβατικές μεθόδους!

 

Μάθε περισσότερα: Λιποαναρρόφηση

Λιποαναρρόφηση Τοπικό πάχος Λίπος Αδυνάτισμα Σώμα