Facebook Pixel

Τι είναι η θεραπεία με Νήματα PDO;

Αποτελεί μια θεραπεία με αντιγηραντική δράση, που βασίζεται στη δημιουργία εσωτερικού στηρικτικού πλέγματος κάτω από την επιδερμίδα του προσώπου ή του σώματος.
Το πλέγμα αυτό συνίσταται από πλήρως βιο-απορροφήσιμα νήματα που ονομάζονται νήματα PDO, τα οποία χρησιμοποιούνται στις χειρουργικές επεμβάσεις εδώ και αρκετά χρόνια και βοηθούν στην ανόρθωση των ιστών.
Συμβουλή
Η θεραπεία με νήματα PDO, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις ήπιας χαλάρωσης, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εναλλακτική επιλογή της πλαστικής χειρουργικής επέμβασης για ανόρθωση ενός σημείου.
αποτέλεσμα τοποθέτησης νήματα PDO
Με τα Νήματα PDO μπορούμε να βελτιώσουμε τις ρυτίδες και το περίγραμμα του προσώπου, τα οποία είναι αποτέλεσμα της φυσιολογικής φθοράς που επιφέρει ο χρόνος.
Ήξερες ότι
Για την εφαρμογή των νημάτων PDO στο σώμα, πρέπει να προηγηθεί καλή επικοινωνία των προσδοκιών με τον γιατρό, για να πετύχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα μετά από σωστή αξιολόγηση του θέματος.

Σημεία εφαρμογής

Πρόσωπο

 • Οβάλ
 • Λαιμός
 • Ντεκολτέ
 • Περιστοματικά
 • Ρινοπαρειακές αύλακες
 • Μέτωπο
Σώμα

 • Βραχίονες
 • Κοιλιά
 • Γλουτοί
 • Μηροί
νήματα pdo ρυτίδες
Η θεραπεία με Νήματα PDO, προάγει μια ήπια φλεγμονή, ενεργοποιώντας έτσι μια συνεχόμενη για μήνες διεργασία τοπικά, που "χτίζει" κολλαγόνο και στηρίζει το υπερκείμενο δέρμα.
Έτσι επιτυγχάνεται υποστήριξη και ανόρθωση των ιστών.

Μπορούμε λοιπόν να πούμε πως πρόκειται για μια διαρκής μεσοθεραπεία, μια αντλία παραγωγής υποστηρικτικών παραγόντων και υγείας του δέρματος.
συμβουλή για νήματα pdo
Τα νήματα PDO, είναι ιδανικά για αντιμετώπιση της ήπιας χαλάρωσης, όμως όταν πρόκειται για περιπτώσεις που η χαλάρωση είναι πιο έντονη, μπορούμε να επιλέξουμε τα νήματα Cog!
νήματα vectorΝήματα:  PDO vs COG
νήματα vector

Διαδικασία

Τα νήματα PDO τοποθετούνται εύκολα και σχεδόν ανώδυνα, μετά τη χρήση αναισθητικής κρέμας στην περιοχή εφαρμογής.
Η τοποθέτησή τους, έχει στόχο τη δημιουργία ενός πλέγματος, που θα ανορθώσει και θα επαναφέρει την επιδερμίδα στο ιδανικό σημείο.
Για την επίτευξη του προσδοκώμενου αποτελέσματος, απαιτείται η εφαρμογή αρκετών νημάτων, των οποίων ο αριθμός, καθορίζεται από τον γιατρό.
Τα νήματα, προκαλούν μια ήπια φλεγμονώδη αντίδραση, ενεργοποιώντας έτσι την επουλωτική διαδικασία του οργανισμού.
Με τον τρόπο αυτό, προάγεται η παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, τα οποία αποτελούν δομικά και στηρικτικά στοιχεία του δέρματος. Τα στοιχεία αυτά, διατηρούνται, ακόμα και μετά την απορρόφηση των νημάτων από τον οργανισμό.
διάρκεια

Διάρκεια και αποτελέσματα

Η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται από 30 έως 60 λεπτά, ανάλογα με την υπό θεραπεία περιοχή.

Με την τοποθέτηση των νημάτων PDO έχουμε άμεσα ένα αισθητικό αποτέλεσμα γύρω στο 20% το οποίο όμως βελτιώνεται μέρα με την ημέρα για τους επόμενους 3 μήνες.

Θα χρειαστεί μια περίοδος αναμονής για να γίνουν εμφανή τα αποτελέσματα, αφού βασίζονται στην παραγωγή ινώδους ιστού και κολλαγόνου που “χτίζει”ο οργανισμός, χρησιμοποιώντας ως καλούπι τα νήματα που έχουν τοποθετηθεί.

Με το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος, επανεξετάζουμε την ανάγκη τοποθέτησης επιπλέον νημάτων ώστε να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα είναι άριστο όταν έχει γίνει σαφές τι περιμένουμε από την θεραπεία για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

προσοχή

Περιπτώσεις που αντενδείκνυται

 • Εγκυμοσύνη
 • Αντιπηκτική Αγωγή
 • Αλλεργία στην πολυδιοξανόνη
 • Ενεργός φλεγμονή του δέρματος

συχνές ερωτήσεις για τα νήματα pdo

Συχνές ερωτήσεις

Θα υπάρξουν κοκκινίλες ή ερεθισμός μετά την εφαρμογή των νημάτων;

Αμέσως μετά τη θεραπεία, υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων. Κατά την εφαρμογή, μπορεί να γίνουν κάποιες εκχυμώσεις και μώλωπες, όμως υποχωρούν σε διάστημα 7-10 ημερών, ενώ υπάρχει δυνατότητα κάλυψής τους με make up

Είναι επώδυνη διαδικασία;

Η τοποθέτηση των νημάτων PDO, είναι σχεδόν ανώδυνη, αφού έχει προηγηθεί εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας. Έτσι, η ενόχληση μειώνεται σημαντικά.

Είναι ασφαλής θεραπεία;

Ναι. Το γεγονός ότι δεν χρειάζονται τομές για την τοποθέτηση των νημάτων, μειώνει σημαντικά οποιονδήποτε κίνδυνο κατά την εφαρμογή ή μεταγενέστερα. Τα νήματα PDO που εφαρμόζονται σε αυτή τη μη επεμβατική θεραπεία, χρησιμοποιούνται σε αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις για περισσότερο από 30 χρόνια.

Σε ποιες ηλικίες εφαρμόζουμε τα Νήματα PDO;

Η θεραπεία εφαρμόζεται συνήθως σε άτομα άνω των 35 ετών, σε δέρματα που παρουσιάζουν ήπια χαλάρωση και επιφανειακές ρυτίδες.

Βιβλιογραφία

 1. Karimi K, Reivitis A. Lifting the Lower Face With an Absorbable Polydioxanone (PDO) Thread. J Drugs Dermatol. 2017;16(9):932–934.
 2. Ahn SK, Choi HJ. Complication After PDO Threads Lift. J Craniofac Surg. 2019;30(5):e467–e469. doi:10.1097/SCS.0000000000005644
 3. Suh DH, Jang HW, Lee SJ, Lee WS, Ryu HJ. Outcomes of polydioxanone knotless thread lifting for facial rejuvenation. Dermatol Surg. 2015;41(6):720–725. doi:10.1097/DSS.0000000000000368