Facebook Pixel

Τι είναι η θεραπεία με Νήματα Cog;

Η τοποθέτηση νημάτων Cog στο πρόσωπο και το λαιμό, αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία κατά της χαλάρωσης του δέρματος,  με στόχο την επαναφορά του στο ιδανικό σημείο.
ήξερες ότι
Τα νήματα Cog, είναι 100% βιο-απορροφήσιμα ειδικού σχεδιασμού, με άγκιστρα 
Τα άγκιστρα αυτά, τραυματίζουν ελάχιστα το δέρμα, στο εσωτερικό της επιδερμίδας.

Με αυτόν τον τρόπο, προάγεται η φυσική διέγερση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν την επουλωτική διαδικασία, έχουμε ανόρθωση του σημείου εφαρμογής.
Με το πέρασμα του χρόνου, η σύσταση και η εμφάνιση του δέρματος αλλάζουν προοδευτικά.
Το δέρμα χαλαρώνει, χάνει τον όγκο του, ενώ επιφανειακές και βαθύτερες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους καθώς η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται σταδιακά.
κολλαγόνο και ηλικία
συμβουλή
Τα νήματα Cog όπως και τα νήματα PDO, ενώ διαφέρουν μεταξύ τους, ενδείκνυνται για περιπτώσεις ήπιας χαλάρωσης του δέρματος. Όμως για περιπτώσεις έντονης χαλάρωσης, η ιδανική λύση είναι η ανόρθωση με πλαστική χειρουργική επέμβαση.
νήματα vectorΝήματα: COG vs PDO

Εφαρμόζεται σε περιπτώσεις :


 • Χαλάρωσης προσώπου
 • Ανόρθωση λαιμού
 • Βελτίωση του οβάλ
 • Ανόρθωση βλεφάρων
 • Ανόρθωση ζυγωματικών
 • Βελτίωση ρινοπαρειακών πτυχών
συμβουλές
Σε αντίθεση με το πρόσωπο, το βάρος των ιστών και η κινητικότητα στα σημεία του σώματος, καθιστά το αποτέλεσμα της εφαρμογής των νημάτων Cog, μικρότερο σε διάρκεια και πιο φτωχό. Για το λόγο αυτό, στη Facemed δεν το συστήνουμε.
νήματα cog εφαρμογή και τοποθέτηση

Διαδικασία

Μετά από συζήτηση με τον γιατρό και την επιλογή του σημείου που θέλουμε να βελτιώσουμε, ο γιατρός θα σχεδιάσει το σημείο εισόδου των νημάτων και την πορεία τους.
Κατόπιν, πραγματοποιείται αποστείρωση της περιοχής και τοπική αναισθησία με αναισθητικό διάλυμα.
Από μικρή οπή που δημιουργείται, ο γιατρός περνάει τα νήματα (συνήθως είναι 2 στον αριθμό), και αφού τα τοποθετεί στην σωστή πορεία, τα τραβάει προς τα πίσω, ώστε να πετύχει το "γάτζωμα" και την ήπια ανόρθωση.
Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα, αυτά τα δυο νήματα να δεθούν μεταξύ τους με κόμπο που κρύβεται κάτω από το δέρμα, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερα και μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα.
Η θεραπεία με νήματα Cog, είναι ελάχιστα επεμβατική και μπορεί να εμφανιστούν μώλωπες και οίδημα στην περιοχή εφαρμογής, υποχωρούν όμως με το πέρας 7-12 ημερών.
διάρκεια εφαρμογής νήματα cog

Διάρκεια εφαρμογής και αποτελέσματα

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 30- 45 λεπτά, ανάλογα με την περιοχή και των αριθμό των νημάτων που πρέπει να τοποθετηθούν.


Με τη λήξη της διαδικασίας, τα αποτελέσματα είναι ορατά σε ένα μεγάλο βαθμό, όμως βελτιώνονται στο πέρας λίγων εβδομάδων.
Περίπου 1 μήνα μετά την εφαρμογή των νημάτων, το αποτέλεσμα θα έχει φτάσει στο 100% της δυνατότητας του.

Πλεονεκτήματα

 1. Διάρκεια αποτελέσματος 12-18 μήνες
 2. Εύκολη και σχεδόν ανώδυνη εφαρμογή
 3. Τοπική αναισθησία
 4. Πολλά σημεία εφαρμογής με εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα

Μειονεκτήματα

 1. Απαιτείται χρόνος αναμονής για τη βελτιστοποίηση του αποτελέσματος
 2. Πιθανότητα να εμφανιστούν οίδημα και μώλωπες, τα οποία υποχωρούν όμως σε 7-12 ημέρες.

συχνές ερωτήσεις για νήματα cog

Συχνές ερωτήσεις

Δημιουργείται ερεθισμός με την εφαρμογή της θεραπείας;

Μετά την τοποθέτηση των νημάτων μπορεί να υπάρξουν οίδημα και μώλωπες στην περιοχή εφαρμογής, που όμως υποχωρούν μετά από 7-12 ημέρες.
Σε περίπτωση που υπάρχει πόνος, μπορεί να επιτευχθεί ύφεση με παυσίπονα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα της θεραπείας με νήματα Cog, μπορεί να διαρκέσει από 12-18 μήνες. Αν συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, τότε το αποτέλεσμα και η διάρκειά του μπορούν να βελτιωθούν.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται;

 • Εγκυμοσύνη
 • Αντιπηκτική Αγωγή
 • Αλλεργία στην πολυδιοξανόνη.
 • Ενεργός φλεγμονή του δέρματος

Βιβλιογραφία

 1. Kwon HH, Choi SC, Park GH, Jung JY. Clinical Evaluations of a Novel Thread Lifting Regimen Using Barbed Polyglyconate Suture for Facial Rejuvenation: Analysis Using a 3-Dimensional Imaging System. Dermatol Surg. 2019;45(3):431–437. doi:10.1097/DSS.0000000000001642
 2. Tong LX, Rieder EA. Thread-Lifts: A Double-Edged Suture? A Comprehensive Review of the Literature. Dermatol Surg. 2019;45(7):931–940. doi:10.1097/DSS.0000000000001921
 3. Tavares JP, Oliveira CACP, Torres RP, Bahmad F Jr. Facial thread lifting with suture suspension. Braz J Otorhinolaryngol. 2017;83(6):712–719. doi:10.1016/j.bjorl.2017.03.015
 4. Unal M, İslamoğlu GK, Ürün Unal G, Köylü N. Experiences of barbed polydioxanone (PDO) cog thread for facial rejuvenation and our technique to prevent thread migration [published online ahead of print, 2019 Jul 15]. J Dermatolog Treat. 2019;1–4. doi:10.1080/09546634.2019.1640347