Σημάδια του χρόνου που περνά, ατελείωτες ώρες στον ήλιο, έντονα συναισθήματα που εκφράζονται στο πρόσωπο, οι ρυτίδες κρύβουν μέσα τους πολλά κεφάλαια από την ιστορία της ζωής μας.
Κρύβουν, όμως, και ανασφάλεια και άγχος για την εικόνα μας που αλλάζει και βαραίνει…
Η επιστήμη της ομορφιάς προσφέρει σήμερα μια ευρεία γκάμα θεραπευτικών επιλογών για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, με μη χειρουργικές θεραπείες που φέρουν πραγματικές αλλαγές στο πρόσωπο.

Μεταφορά αυτόλογου λίπους

Μια από τις πλέον σύγχρονες τάσεις στην αντιμετώπιση των ρυτίδων του προσώπου είναι λιπομεταφορά αυτόλογου λίπους, η μεταφορά δηλαδή λίπους από ένα σημείο του σώματος όπου είναι ανεπιθύμητο σε άλλο όπου υπάρχει λόγος.
Το περίγραμμα του προσώπου ή του σώματός μας δεν καθορίζεται μόνο από τα οστά και τους μύες της περιοχής αλλά και από την κατάσταση του δέρματος και το ποσοστό λίπους υπάρχει κάτω από αυτό.
Η λιπομεταφορά, αυτόλογου, όπως ονομάζεται, λίπους αφορά κυρίως περιοχές που έχασαν τον όγκο τους, όπως για παράδειγμα οι περιοχές κάτω από τα μάτια,, τα χείλη και οι ρινοπαρειακές κοιλότητες, τις οποίες «γεμίζει». 
Εφαρμόζεται δε είτε μεμονωμένα, είτε συμπληρωματικά σε άλλες θεραπείες.

Δυνατά πλεονεκτήματα…

Τα πληρωτικά με αυτόλογο λίπος έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των ‘άλλων. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι βιοσυμβατό αφού προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό κι έτσι το ανοσοποιητικό δεν το αντιμετωπίζει ως ξένο σώμα. Άρα έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να απορριφθούν.
Ακόμη για τον ίδιο λόγο ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος εμφάνισης κάποιας αλλεργίας. Συνεπώς το αυτόλογο λίπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και σε σημεία που αλλά fillers δεν τοποθετούνται.
Επιπλέον το αποτέλεσμα της έγχυσης αυτόλογου λίπους είναι μόνιμο, η όψη φυσική  και μπορεί να διατηρηθεί αρκετά χρόνια, αφού τα λιποκύτταρα ζουν θεωρητικά για πάντα. Το γεγονός αυτό προσφέρει ένα ακόμη πλεονέκτημα έναντι των άλλων fillers, εκείνο του οικονομικού παράγοντα αφού ο ασθενής δεν χρειάζεται να επανέρχεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα για να επαναλαμβάνει τη θεραπεία, όπως συμβαίνει με άλλα δερματικά πληρωτικά.
Η διαδικασία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, όπως η βλεφαροπλαστική και το FaceTite για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα στο πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης...

Διαβάστε επίσης...

Σε τρία στάδια η διαδικασία

Η διαδικασία της λιπομεταφοράς στο πρόσωπο πραγματοποιείται σε τρία στάδια:
Αρχικά, αφαιρείται το λίπος με προηγμένες τεχνικές λιποαναρρόφησης από μια θέση στο σώμα, την αποκαλούμενη δότρια περιοχή, η οποία μπορεί για παράδειγμα να είναι η κοιλιά, τα πλευρά ή οι μηροί.
Στη συνέχεια το λίπος υφίσταται μια συγκεκριμένη επεξεργασία έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται μόνο ολόκληρα, άθικτα λιποκύτταρα. 
Έπειτα τα λιποκύτταρα εγχέονται με σύριγγα στην ή στις περιοχές- στόχους. 
Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο δύο ώρες.

Πάντα με τη συμβουλή του πλαστικού χειρουργού

Ο πλαστικός χειρουργός είναι εκείνος που θα αξιολογήσει τις ανάγκες του προσώπου σας, θα συζητήσει μαζί σας για τους στόχους και τις προσδοκίες σας και θα προτείνει την επιπλέον κατάλληλη λύση για τη δική σας περίπτωση, είτε αυτή αφορά αυτόλογο λίπος, είτε αφορά fillers όπως το υαλουρονικό οξύ. Το να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ τους είναι σημαντικό, καθώς έτσι θα πάρετε με βεβαιότητα τη σωστή απόφαση.
Κλείσε ραντεβού