Το Υαλουρονικό Οξύ στα μάτια διορθώνει τους μαύρους κύκλους, ένα δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες και άνδρες.

Η κούραση και η ηλικία αφήνουν αμέσως τα σημάδια τους στην συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου.

Γύρω από τα μάτια το δέρμα είναι πιο λεπτό. Όταν λοιπόν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, τα αγγεία φαίνονται έντονα.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι γνωστοί σε όλους μας μαύροι κύκλοι και ένα οίδημα (πρήξιμο).

Σε πολλά άτομα μάλιστα, απώλεια λίπους και κολλαγόνου στο πρόσωπο -και ιδιαίτερα στην περιοχή των ματιών-  παρουσιάζεται ακόμα και σε νεαρή ηλικία.

Παρ΄όλη την δυσκολία του προβλήματος, οι μαύροι κύκλοι μπορούν να αντιμετωπιστούν με την χρήση υαλουρονικού οξέως και βιταμινών.

Ατίες που δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι;

Η κληρονομικότητα, η έλλειψη ύπνου, το εκ γενετής λεπτότερο δέρμα κάτω από τα μάτια, το κάπνισμα, η κακή κυκλοφορία του αίματος, είναι μερικοί από τους σημαντικότερους παράγοντες στην δημιουργία των μαύρων κύκλων.

Υαλουρονικό Οξύ στα Μάτια για τους Μαύρους Κύκλους.

Το Υαλουρονικό Οξύ λόγω του υδρόφιλου χαρακτήρα του, έχει την ιδιότητα να συγκεντρώνει νερό και να ενυδατώνει βαθιά την περιοχή των ματιών.

Επιπλέον, διορθώνει αποτελεσματικά τις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια και αναπληρώνει τον χαμένο όγκο της περιοχής.

Πολλές κρέμες που κυκλοφορούν στην αγορά υπόσχονται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μαύρων κύκλων. Συνύθως περιέχουν ουσίες οι οποίες προκαλούν αποσυμφόρηση της μικροκυκλοφορίας στην περιοχή.

Παρ΄όλα αυτά για μία ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος χρειάζεται μία επίσκεψη στον γιατρό σας.

Η χρήση Υαλουρονικού Οξέως στα μάτια είναι μία ανώδυνη θεραπεία. Πραγματοποιείται με ασφάλεια και γρήγορα ενώ τα αποτελέσματα εμφανίζονται άμεσα και είναι εντυπωσιακά.

Επιπλεόν διαρκούν περισσότερο διότι στην συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου το υαλουρονικό αποδομείται με πιο αργούς ρυθμούς.

Υαλουρονικό Οξύ στα Μάτια – Διάρκεια

Η διάρκεια του υαλουρονικού οξέως κυμαίνεται από ένα χρόνο ενώ για τα υλικά υψηλής συνεκτικότητας μπορεί να φτάσει και τον 1,5 χρόνο.

Υπάρχουν πολλά είδη υαλουρονικού, η επιλογή του κατάλληλου γίνεται σύμφωνα με το είδος τους θέματος που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και τις επιθυμίες του ασθενή.

Υαλουρονικό Οξύ στα Μάτια – Παρενέργειες

Οι παρενέργειες του ενέσιμου υαλουρονικού οξέως είναι ελάχιστες.

Συνήθως έχουμε ένα αναμενόμενο κοκκίνισμα της περιοχής στην οποία γίνεται η εφαρμογή, το οποίο όμως εξασθενεί σε μία περίπου ώρα.

Οι πιο σημαντικές αντενδείξεις στις οποίες δεν πρέπει να εφαρμόζεται το υαλουρονικό οξύ είναι οι εξής:

  •      Εγκυμοσύνη
  •      Θρομβοεμβολικά επεισόδια
  •      Ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή
  •      Ασθενείς με ιστορικό αλλεργίας στο υαλουρονικό οξύ

Ένα ελαφρύ οίδημα και πιο σπάνια κάποιες εκχυμώσεις μπορεί να εμφανιστούν στα σημεία εφαρμογής.

Αυτό δεν χρειάζεται να μας ανησυχεί καθώς σε ένα βαθμό είναι αναμενόμενο να συμβεί και σίγουρα η χρονική τους διάρκεια είναι πολύ περιορισμένη.

Επίσης η θεραπεία με υαλουρονικό πρέπει να αποφεύγεται αν δεν έχει παρέλθει τουλάχιστον μία εβδομάδα από λήψη αντιπηκτικών ή μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών.

Tip: Ξέρετε πως το Υαλουρονικό Οξύ μπορεί να σας χαρίζει όμορφα και ζουμερά χείλη;

υαλουρονικο οξύ μάτια