Facebook Pixel

Τι είναι η microlipo;

Η microlipo είναι μια μέθοδος αφαίρεσης τοπικού πάχους από μικρά σημεία του σώματος.

Στην ουσία, πρόκειται για μια mini λιποαναρρόφηση,  αφού είναι λιγότερο επεμβατική και ενδείκνυται για μικρές περιοχές του σώματος.

Επιπλέον, η microlipo προσφέρει τα οφέλη της λιποαναρρόφησης, αλλά με λιγότερο χρόνο αποθεραπείας και χωρίς γενική αναισθησία.

συμβουλή για την microlipo
“Η microlipo εφαρμόζεται για μικρές περιοχές του σώματος, ενώ η λιποαναρρόφηση για μεγαλύτερα σε έκταση σημεία.”
κύρια σημεία εφαρμογής της microlipo

Κύρια σημεία εφαρμογής

αφαίρεση λίπους στο πρόσωπο για να μειώσουμε το διπλοσάγωνο με microlipo
Πρόσωπο
Αφαίρεση λίπους κυρίως κάτω από το σαγόνι, αλλά και στις δύο πλευρές της κάτω γνάθου, όπου εντοπίζεται πιο συχνά επίμονο τοπικό πάχος, το λεγόμενο “διπλοσάγονο”.

αφαίρεση λίπους στα γόνατα και γύρω από αυτά με την microlipo την mini λιποαναρρόφηση
Γόνατα
Γύρω από τα γόνατα συνήθως πιο έντονα από την εσωτερική πλευρά του ποδιού, αλλά μπορεί να υπάρχει ακόμα και πάνω από το γόνατο.

microlipo αφαίρεση λίπους από τα μπράτσα
Βραχίονες
Περισσότερο στις γυναίκες αλλά όχι μόνο, υπάρχει ανεπιθύμητο λίπος γύρω από τον τρικέφαλο βραχιόνιο μυ, δηλαδή στα μπράτσα που κάποιες φορές ευνοεί και την ανάπτυξη κυτταρίτιδας στην περιοχή.

αφαίρεση λίπους από το στήθος για άντρες που παρουσιάζουν γυναικομαστία αλλά και για γυναίκες που θέλουν να μειώσουν τον όγκο
Στήθος
Για άντρες που παρουσιάζουν γυναικομαστία αλλά και για γυναίκες που θέλουν να μειώσουν τον όγκο του στήθους τους σε μικρό βαθμό.

microlipo-λιποαναρρόφηση στα πόδια και στα ψωμάκια αλλά και σε όλο το γλουτό
Μηροί - Γλουτοί - ψωμάκια
Το πιο συνηθισμένο σημείο που εντοπίζεται τοπικό λίπος κυρίως για τις γυναίκες είναι τα πόδια. Ιδιαίτερα στους γλουτούς, όπου το λίπος, μπορεί να επιδεινώσει την κυτταρίτιδα.

αφαίρεση λίπους γύρω από τη μέση με την microlipo την mini λιποαναρρόφηση
Μέση
Το τοπικό πάχος στην μέση, γνωστό και ως “love handles” ή “σωσίβιο” αποτελεί πλέον από τα πιο συχνά σημεία εμφάνισης τοπικού πάχους που δεν υποχωρεί παρά τις όποιες προσπάθειες γίνονται.

microlipo mini λιποαναρρόφηση στην περιοχή της κοιλιάς για αφαίρεση τοπικού πάχους και λίπους
Κοιλιά
Ακόμα και άτομα που γυμνάζονται και έχουν σφιχτή κοιλιά, δεν μπορούν να ξεφορτωθούν το επίμονο λίπος που βρίσκεται συνήθως στον χαμηλότερο κοιλιακό μυ και πιο συγκεκριμένα κάτω από τον αφαλό.

μόνιμο αποτέλεσμα της microlipo της mini λιποαναρρόφησης
“Η microlipo αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική για όλες τις άλλες θεραπείες λιπόλυσης γιατί το αποτέλεσμα που προσφέρει είναι μόνιμο.”

Πλεονεκτήματα

  • Άμεσο και μόνιμο αποτέλεσμα
  • Δεν απαιτείται γενική αναισθησία
  • Μικρός χρόνος αποθεραπείας
  • Σχεδόν ανώδυνη
  • Δεν απαιτούνται ράμματα
  • Δεν αφήνει ουλές
η διαδικασία της microlipo της mini λιποαναρρόφησης

Διαδικασία

Η επέμβαση της microlipo, γίνεται με τοπική αναισθησία. Ο πλαστικός χειρουργός, με ενέσιμο τρόπο, τοποθετεί στο σημείο που θα γίνει η επέμβαση, ένα διάλυμα το οποίο περιέχει τοπικό αναισθητικό και εκτός από το επιθυμητό μούδιασμα της περιοχής, προσφέρει και διόγκωση των λιποκυττάρων για να καταστεί η αφαίρεσή τους ευκολότερη.

Στη συνέχεια, πραγματοποιείται μια μικρή τομή, μέσω της οποίας εισάγεται λεπτή κάνουλα και γίνεται αφαίρεση του λίπους. 

Τέλος, γίνεται περίδεση της περιοχής εφαρμογής, για περιορισμό του οιδήματος ενώ η τομή δεν απαιτεί ράμματα.

οδηγίες για μετά την επεμβαση της microlipo

Οδηγίες μετά την επέμβαση

Η ενόχληση που δημιουργείται από το μικρό οίδημα που υπάρχει, μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά παυσίπονα.

Για τις πρώτες 2 μέρες θα πρέπει να αποφεύγεται η έντονη σωματική δραστηριότητα.

Περίπου 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ένα Follow up ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα αξιολογήσει την πορεία σας.

Microlipo VS Λιποαναρρόφηση

Τόσο η microlipo όσο και η λιποαναρρόφηση, αποτελούν μεθόδους μόνιμης αντιμετώπισης και απομάκρυνσης λίπους από διάφορα σημεία του σώματος. Έχουν λοιπόν πολλά κοινά αλλά και πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά που τις κάνουν ιδανικές για διαφορετικές περιπτώσεις. 

Microlipo 
Με την microlipo, στόχος είναι η αφαίρεση μικρής ποσότητας λίπους από σημεία του σώματος, το οποίο επιμένει και δεν υποχωρεί ούτε με σωματική άσκηση και σωστή διατροφή. Επομένως, εφόσον το σημείο εφαρμογής είναι περιορισμένο, μπορεί να εφαρμοστεί με τοπική νάρκωση και στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν απαιτούνται ράμματα. Έχει μικρό χρόνο αποθεραπείας και προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης...


Λιποαναρρόφηση
Με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης, στοχεύουμε στην αφαίρεση μεγάλης ποσότητας λίπους σε μεγάλες περιοχές του σώματος. Για τον λόγο αυτό, γίνεται με γενική αναισθησία και η διάρκεια της εφαρμογής είναι αρκετά μεγαλύτερη. Καθώς η περιοχή από την οποία πρέπει να αφαιρεθεί λίπος είναι συνήθως εκτενής, γίνεται χρήση μεγάλης κάνουλας επομένως απαιτούνται ράμματα στο τέλος της εφαρμογής. Η διάρκεια αποθεραπείας μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, προσφέρει όμως μόνιμο αποτέλεσμα στην απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας λίπους. 

Η κατάλληλη μέθοδος, επιλέγεται μετά από συμβουλευτικό ραντεβού με τον Πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα αξιολογήσει την εκάστοτε περίπτωση.
σύγκριση της microlipo με την λιποαναρρόφηση
“Η microlipo δεν είναι η κλασική λιποαναρρόφηση, πρόκειται για δυο παρόμοιες επεμβάσεις όμως η κάθε μια ενδείκνυται για τελείως διαφορετικές περιπτώσεις.”

Λιπομεταφορά

Το λίπος που αφαιρείται με τη  Microlipo, μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλα σημεία του σώματος για να τα βελτιώσει, αφού, αποτελεί ένα φυσικό υποκατάστατο των fillers!

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο για βελτίωση των ρυτίδων, αφού είναι πλούσιο σε βλαστοκύτταρα και επειδή προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό, είναι ένα πλήρως συμβατό υλικό.

λιπομεταφορά για βελτίωση ρυτίδων με χρήση του λίπους ως υποκατάστατο των fillers για μόνιμο αποτέλεσμα
“Τα λιποκύτταρα που τοποθετούνται στις ρυτίδες αποτελούν μόνιμο filler και δεν απορροφώνται από τον οργανισμό, επομένως το αποτέλεσμα είναι μόνιμο!”

συχνές ερωτήσεις για την microlipo την mini λιποαναρρόφηση

Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να κάνω microlipo σε πολλά διαφορετικά σημεία του σώματος την ίδια ημέρα;

Φυσικά. Η microlipo μπορεί να εφαρμοστεί σε παραπάνω από μια περιοχή στην ίδια επίσκεψη, αν όμως οι περιοχές που θέλουμε να βελτιώσουμε είναι πάρα πολλές, μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη επίσκεψη.

Πώς θα ξέρω αν πρέπει να επιλέξω την microlipo ή την λιποαναρρόφηση;

Η απάντηση είναι απλή! Η microlipo είναι ιδανική για μικρά σε έκταση σημεία του σώματος, ενώ αντίθετα η λιποαναρρόφηση απευθύνεται σε μεγαλύτερες περιοχές όπου χρειάζεται να αφαιρεθεί μεγάλη ποσότητα λίπους.

Μετά την microlipo το λίπος μπορεί να επανέλθει;

Πρέπει να τονίσουμε ότι με την microlipo, αφαιρούμε μέρος των λιποκυττάρων που βρίσκονται στην περιοχή. Για τα ενήλικα άτομα που δεν ξεπερνούν το διπλάσιο βάρος από το ιδανικό για το σώμα τους, δεν υπάρχει πολλαπλασιασμός των λιποκυττάρων. Αυτό σημαίνει πως αν υπάρξει αύξηση του σωματικού βάρους τα λιποκύτταρα που έχουν απομείνει θα αυξηθούν σε όγκο, όχι όμως στον ίδιο βαθμό όπως θα γινόταν αν δεν είχε προηγηθεί η microlipo. Εφόσον τα λιποκύτταρα δεν πολλαπλασιάζονται, το λίπος θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα στην περιοχή.
λιποαναρρόφηση λιπομεταφορά λιπόλυση αδυνάτισμα επέμβαση μόνιμο αποτέλεσμα λίπος πάχος κυτταρίτιδα σαγόνι