Η θυλακίτιδα, είναι μια πολύ συχνή πάθηση του δέρματος, που ταλαιπωρεί άνδρες και γυναίκες αφού μπορεί να εκδηλωθεί σε διάφορα σημεία του σώματος όπου υπάρχει τριχοφυΐα,  όπως οι μηροί, το μπικίνι, οι μασχάλες και η περιοχή των μαλλιών στο κεφάλι.

Θυλακίτιδα είναι η μόλυνση των θυλάκων της τρίχας. Η φλεγμονή που δημιουργείται στις μικροσκοπικές αυτές «τσέπες» στις οποίες μεγαλώνουν οι τρίχες, μπορεί να χαρακτηριστεί, ήπια, μέτρια ή σοβαρή.

Κάποια από τα κυριότερα συμπτώματα της θυλακίτιδας είναι:
  • μικρά κόκκινα σπυράκια γύρω από τον θύλακα
  • φουσκάλες με πύον
  • φαγούρα και αίσθηση δέρματος που «καίει»
  • πρήξιμο και πόνος στην περιοχή

Άτομα που κάνουν συστηματική χρήση αντιβιοτικών για την αντιμετώπιση της κοινής ακμής, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν θυλακίτιδα!

Διαβάστε επίσης...

Διαβάστε επίσης...

Που οφείλεται η θυλακίτιδα;

Συνήθειες που μας ακολουθούν στην καθημερινότητά μας, όπως η αποτρίχωση με ξυράφι, με κερί και με αποτριχωτικές μηχανές, τα στενά ρούχα ακόμη και η χαλάρωση στο  υδρομασάζ ή το κολύμπι στη θερμαινόμενη πισίνα που δεν έχουν τα σωστά επίπεδα χλωρίωσης και Ph, διευκολύνουν την ανάπτυξη θυλακίτιδας.

Επίσης, βακτήρια όπως ο σταφυλόκοκκος,  καθώς και ιοί ή μύκητες ενοχοποιούνται για την εμφάνιση θυλακίτιδας.

Αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη: Η καλύτερη απάντηση στην θυλακίτιδα!

Για να αντιμετωπίσεις την θυλακίτιδα πρέπει να αποφύγεις τα αίτια που την προκαλούν.

Η νούμερο ένα αιτία εμφάνισης είναι η χρήση του ξυραφιού και άλλων μεθόδων αποτρίχωσης όπως το κερί και οι αποτριχωτικές μηχανές

Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη αποτελεί επικουρική θεραπεία της θυλακίτιδας! Δηλαδή, πέρα από την τοπική αγωγή με φαρμακευτικές αλοιφές που ίσως χρειαστούν. η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη μπορεί να βοηθήσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό στην ίαση της θυλακίτιδας αλλά και στην εκμηδένιση της πιθανότητας  επανεμφάνισης της! 

Τεχνολογία: Laser Αλεξανδρίτη Candela
Η δέσμη φωτός που εκπέμπει το Laser Αλεξανδρίτη, καταστρέφει ολόκληρη την τρίχα σε αντίθεση με τις άλλες μεθόδους αποτρίχωσης, επομένως χωρίς τρίχα, δεν υπάρχει θυλακίτιδα!

Με κάθε συνεδρία, η τρίχα γίνεται όλο και πιο αδύναμη και λεπτή, μέχρι που τελικά δεν ξαναβγαίνει ποτέ

Έτσι, δίνει οριστική λύση στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της θυλακίτιδας κυριολεκτικά από την…”΄ρίζα” !

Μάθε το κόστος
Η αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη, μπορεί να αποτελέσει μέρος της θεραπείας για την κύστη κόκκυγος!

Διαβάστε επίσης...

Κλείσε ραντεβού με τον δερματολόγο…

Μια ήπια περίπτωση θυλακίτιδας υποχωρεί συνήθως εύκολα από μόνη της.

Όταν η θυλακίτιδα επιμένει και εξαπλώνεται στο δέρμα, πρέπει να επισκεφθείς άμεσα ένα δερματολόγο για να σε βοηθήσει να αποφύγεις τους παράγοντες εμφάνισης και να σου δώσει την κατάλληλη αγωγή αντιμετώπισης !