Για καθαρή πλάτη – Πέτα το ξυράφι!

 

Αποτρίχωση Πλάτης | Η έντονη τριχοφυΐα στην πλάτη  αποτελεί για πολλούς άνδρες ένα ενοχλητικό και αντιαισθητικό φαινόμενο.

Η χρήση παραδοσιακών τεχνικών όπως το κερί, το ξυράφι ή και οι αποτριχωτικές ή ξυριστικές μηχανές, είναι διαδικασίες που μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο. Χρειάζονται χρόνο και δεν προσφέρουν μόνιμο αποτέλεσμα.

Σε πολλές περιπτώσεις επίσης προκαλούν ερεθισμούς ή και ενοχλητικές θυλακίτιδες δημιουργώντας επιπλοκές και δερματικά προβλήματα.

Η μόνιμη λύση για την αποτρίχωση πλάτης είναι η αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη.

Με την χρήση του Laser οποία ο άνδρας απαλλάσσεται οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στην πλάτη, γρήγορα και ανώδυνα.

Επιπλέον το δέρμα δεν τραυματίζεται, ενώ το λέιζερ λειτουργεί ακόμα και θεραπευτικά σε άτομα που εμφανίζουν θυλακίτιδες άλλες δερματικές λοιμώξεις.

Πως λειτουργεί το μηχάνημα του Λέιζερ Αλεξανδρίτη στην αποτρίχωση πλάτης;

Το laser Αλεξανδρίτη είναι από τα  πλέον σύγχρονα μηχανήματα στον τομέα της αποτρίχωσης. Η δέσμη μονοχρωματικής ακτινοβολίας που απελευθερώνεται προσλμβάνεται μόνο αποτον θύλακο της τρίχας και τον καταστρέφει.

Στη Facemed χρησιμοποιούμε μηχάνημα της εταιρείας Candela, τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει λειτουργία ψύξης και καταφέρνει σχεδόν να μηδενίσει την όποια ενόχληση κατά την εφαρμογή.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την αποτρίχωση πλάτης στον άνδρα;

Χρειάζονται συνήθως 6-8 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 45-50 ημέρες ώστε να αφήσουμε χρόνο στη τρίχα να εμφανιστεί και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις ασθενών που χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες.  Αυτό καθορίζεται από το χρώμα του δέρματος και της τρίχας, όπως και το πάχος της.

Από την πρώτη κιόλας όμως συνεδρία η μείωση της τριχοφυΐας φθάνει ως και 50%. Οι τρίχες είναι απαλές, ανοιχτόχρωμες και πιο μαλακές.

Υπάρχει πρόβλημα στους ασθενείς με πολλούς σπίλους στην πλάτη;

Κανένα πρόβλημα, αυτό που κάνουμε είναι να χρωματίσουμε τους σπίλους με λευκό μολύβι και να μην κάνουμε εφαρμογή laser πάνω τους.

Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις με πολυάριθμους σπίλους η αποτρίχωση πλάτης με laser κρίνεται επιτακτική. Αυτό διότι λόγω της αυξημένης τριχοφυΐας οι σπίλοι δεν φαίνονται καθαρά και ο γιατρός δεν μπορεί να τους χαρτογραφήσει σωστά.

Πόση ώρα διαρκεί η αποτρίχωση πλάτης με laser alexandriti;

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι περίπου 45 λεπτά εώς και 1 ώρα. Αυτό βέβαια εξαρτάται από τον βαθμό της τριχοφυΐας καθώς επίσης και αν αν συνδυαστούν με αποτρίχωση επιπλέον σημείων του αντρικού σώματος.

Συμβουλές στον ασθενή πριν και μετά την αποτρίχωση πλάτης με laser

Θα πρέπει να μην έχει προηγηθεί αποτρίχωση με κερί για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Επίσης απαγορεύεται η έκθεση στον ήλιο μια εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά την θεραπεία.

Φυσικά κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιηλιακού σκευάσματος μετά την θεραπεία.

 

Δες: Laser Αποτρίχωση για Άντρες - Όλα τα σημεία

 
Μάθε: Ποιο το κόστος της Laser Αποτρίχωσης; | Τιμές για όλες τις περιοχές
αποτριχωση πλατης