Στα 40 η επιδερμίδα πλέον έχει αρχίσει να χάνει την ελαστικότητα, την λάμψη της και την σφριγηλότητά της τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό.

Οι ορμονικές αλλαγές που έχει αρχίσει να βιώνει η γυναίκα συμβάλουν στο να γίνει το δέρμα πιο θαμπό και ξηρό, οι δυσχρωμίες και οι ρυτίδες είναι πλέον πιο εμφανείς.

Συνεπώς η ανάγκη για ενυδάτωση και αναδόμηση γίνεται πλέον πιο απαραίτητη. Παρακάτω προτείνουμε κάποια απλά βήματα για να ακολουθήσετε:

-Προτιμούμε προϊόντα καθαρισμού πιο ήπια που δεν προκαλούν ξηρότητα στην επιδερμίδα. Τα καθαριστικά γαλακτώματα αντί των gel είναι ιδανικά σε αυτή την ηλικία.

-Για την ενυδάτωση και την αναδόμηση του κουρασμένου και γερασμένου δέρματος συστήνεται χρήση ορού πλέον, πλούσιου σε υαλουρονικό οξύ ή βιταμίνη C και Ε.

-Η ενυδατική μας κρέμα πρέπει να είναι πιο εμπλουτισμένη σε ρετινόλη, πεπτίδια, οξέα φρούτων και αντιοξειδωτικά στοιχεία, συγκεντρωμένα σε μεγαλύτερα ποσοστά από ότι στην κρέμα που χρησιμοποιούσαμε στα 30.

Σημείωση: Την κρέμα αυτή την χρησιμοποιούμε το βράδυ, ενώ αν το πρωί νιώθουμε ανάγκη για extra ενυδάτωση χρησιμοποιούμε είτε μια απλή ενυδατική είτε ορό.

-Πλούσια κρέμα ματιών για τις ρυτίδες και την χαλάρωση γύρω από την περιοχή των ματιών.

-Λευκαντική κρέμα για μείωση των πανάδων και των κηλίδων.

Την χρησιμοποιούμε μετά τις  κρέμες  αντιγήρανσης, προτιμούμε να τις βάζουμε τοπικά στις βλάβες  ή σε όλο το πρόσωπο και αυτό γιατί οι κρέμες με την  ρετινόλη και με τα οξέα φρούτων χάρη στην απολέπιση που προκαλουν επιτρέπουν στις λευκαντικές να διεισδύσουν περισσότερο και συνεπώς να γίνονται πιο αποτελεσματικές. Επιπλέον, την χρησιμοποιούμε μόνο το βράδυ και κατά προτίμηση κατά την διάρκεια του Χειμώνα.

-Αντηλιακή κρέμα απαραίτητη καθημερινά ακόμη και τον χειμώνα.

Τέλος όλα αυτά δεν έχουν σημασία αν και η διατροφή μας δεν είναι υγιεινή, αν δεν κοιμόμαστε σωστά, δε γυμναζόμαστε επαρκώς και δεν νιώθουμε καλά.
Είναι σημαντικό να μην αφήνουμε το σώμα μας να λαμβάνει κακές τροφές και να ξεχνάει την άσκηση, ειδικά από μια ηλικία και μετά. Πολλές γυναίκες κάνουν ασκήσεις ενώ κάνουν μάσκα ομορφιάς στο σπίτι. Σκεφτείτε πόσο καλό κάνετε στον εαυτό σας εάν   κάνετε κοιλιακούς όσο έχετε τοποθετήσει στο πρόσωπο σας μια μάσκα ενυδάτωσης! Σκεφτείτε λοιπόν πως με μερικές μικρές αλλαγές θα βελτιώσετε την εικόνα σας αλλά κυρίως την εικόνα που έχετε εσείς για τον εαυτό σας.
περιποιηση προσωπου στα 40