Για πολλούς είναι μια συνηθισμένη μέρα, για εσένα που είσαι γυναίκα όμως είναι μια ξεχωριστή μέρα! Είναι η μέρα σου! Γι’ αυτό το χρωστάς στον εαυτό σου να είσαι χαρούμενη και λαμπερή εκείνη την ημέρα, όπως και κάθε άλλη μέρα φυσικά. Τα βήματα είναι απλά, αφού κάνεις ένα πρωινό μπάνιο και μετά το πρωινό θα ετοιμαστείς για τη μέρα σου. Θα φορέσεις κάτι όμορφο, θα κάνεις ένα κολακευτικό χτένισμα και θα βαφτείς ώστε αν προκύψει κάποια έξοδος να είσαι έτοιμη με ένα απλό φρεσκάρισμα.

 

Η προετοιμασία για το βάψιμο είναι η εξής:

  • Βάλε την ενυδατική σου για να είναι το πρόσωπο ενυδατωμένο ή το αντιηλιακό με ενυδατικές δυνατότητες.
  • Προετοίμασε τα μάτια σου με κονσίλερ: για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους ή τις διχρωμίες κάτω από τα μάτια σου βάλε τρεις τελίτσες κονσίλερ κάτω από κάθε μάτι και άπλωσε το με μικρά χτυπηματάκια χρησιμοποιώντας την άκρη του δαχτύλου σου.
  • Μην ξεχνάς την βάση: η βάση ματιών είναι το μυστικό για να διατηρηθεί η σκιά σου για ώρες. Άπλωσε τη βάση σε όλο το άνω βλέφαρο για να μείνει η σκιά σου στη θέση της.
  • Συνέχισε με eyeliner: δοκίμασε ένα χρώμα που να μην είναι πολύ σκούρο για το πρωινό στο γραφείο, σε τόνους καφέ ή πράσινο. Πέρασε το κατά μήκος των άνω βλεφαρίδων σου ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία. Κάνε το ίδιο για τις κάτω βλεφαρίδες αλλά από τη μέση του ματιού μέχρι την εξωτερική γωνία. Τέλος μουντζούρωσε λίγο τις άκρες με μία μπατονέτα.
  • Πρόσθεσε τη σκιά: μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία σκιά 3 τόνων σε χρώματα μπέζ – καφέ για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αλλά αυτό θα ήταν πιο ασφαλές για το βραδινό σου φρεσκάρισμα. Για το πρωινό θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τον πιο ανοιχτό τόνο. Για το βράδυ: Ξεκίνα με τον πιο ανοιχτό τόνο και άπλωσε τη σκιά σε όλο το βλέφαρο σου μέχρι το κόκκαλο κάτω από το φρύδι σου. Συνέχισε με την λίγο πιο σκουρόχρωμη απλώνοντας την μόνο στο βλέφαρο σου και τέλος πρόσθεσε λίγη από την πιο σκούρα. Σιγουρέψου ότι τις ανέμειξες καλά για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  • Δώσε λάμψη: χρησιμοποίησε την άκρη του δαχτύλου σου και πέρασε την πάνω από την πιο ανοιχτόχρωμη σκιά σου. Στη συνέχεια ακούμπησε την στην εσωτερική γωνία του ματιού σου, εκεί ακριβώς που ενώνονται τα δύο βλέφαρα. Το μυστικό αυτό κάνει τα μάτια σου να ξεχωρίζουν.
  • Τόνισε τα φρύδια: χρησιμοποίησε την ίδια σκιά και πέρασε με το δάχτυλο σου μια πολύ ελαφριά στρώση πάνω από τα φρύδια σου.
  • Γύρισε τις βλεφαρίδες: ζεσταίνοντας το ψαλίδι των βλεφαρίδων με το πιστολάκι για 2-3” θα κάνει το αποτέλεσμα να διαρκέσει περισσότερο.
  • Βάλε μάσκαρα: ξεκίνα από τις ρίζες των βλεφαρίδων σου και κίνησε το πινελάκι προς τις άκρες. Επανέλαβε για 2-3 φορές μέχρι να πετύχεις το σωστό αποτέλεσμα.
  • Βάλε ένα φωτεινό κραγιόν σε τόνους ροζ, λιλά, κοραλλί ή καρπουζί.
συμβουλες ομορφιας