Η γνωστή ακμή, η οποία ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο δεν εμφανίζεται μόνο στο πρόσωπο αλλά και σε αρκετές περιοχές του σώματος, όπου χρειάζεται επίσης φροντίδα και σωστή αντιμετώπιση

Έχει πολλούς τύπους και διάφορα συμπτώματα, ενώ ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της είναι ότι επιμένει, κάποιες φορές ακόμη και για χρόνια.
Μαύρα ή λευκά στίγματα, κόκκινα και πολλές φορές επώδυνα σπυράκια, είναι κάποιες από τις διάφορες εκδηλώσεις της ακμής στο δέρμα και έρχονται να μας χαλάσουν τη διάθεση, τη βραδιά, το Σαββατοκύριακο…

Φωτογραφίες ακμής στο σώμα

Το 80% των εφήβων εκτιμάται ότι θα εμφανίσει ακμή σε κάποιο σημείο του σώματος ή του προσώπου!

Η ακμή δεν έχει ηλικία

H ακμή ξεκινά από την εφηβική ηλικία και επηρεάζει τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες, ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής του ατόμου μέχρι τα 30 ή τα 40 του χρόνια.

Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση των σμηγματογόνων αδένων του δέρματος και εμφανίζεται κυρίως σε:
  • Πρόσωπο
  • Στήθος
  • Πλάτη
  • Ώμους
  • Γλουτούς
  • Χέρια

Ορμόνες, στρες, διατροφή ανοίγουν τον δρόμο στην ακμή

Οι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν την ακμή ξεκινούν από το… τραπέζι μας και τα διάφορα ανθυγιεινά λιπαρά που καταναλώνουμε, περνούν μέσα από τις ορμονικές αλλαγές,  όπως η αύξηση των ανδρογόνων κατά τη διάρκεια της εφηβείας, και καταλήγουν στο στρες που καθορίζει πλέον την καθημερινότητά μας.


Ακόμη καλλυντικά που χρησιμοποιούμe, καθώς επίσης ρούχα ή άλλα αντικείμενα που ασκούν τριβή στο δέρμα,μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν την ακμή στο σώμα.

Επίσης η ακμή φαίνεται να επηρεάζεται και από την λήψη κάποιων φαρμάκων, όπως τα κορτικοστεροειδή.

Η ακμή του σώματος προκαλείται από τα ίδια αίτια που προκαλούν την ακμή του προσώπου, όπως οι γενετικοί παράγοντες, οι ορμονικές ανισορροπίες και η λιπαρή επιδερμίδα, ωστόσο «πυροδοτείται» και από εξωτερικούς παράγοντες.

Μερικοί από αυτούς είναι η έκθεση στον ήλιο, η ζέστη και η υγρασία, που παγιδεύονται κάτω από τα ρούχα, φράζοντας τους πόρους της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ακμή.
 Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν σπυράκια στην πλάτη λόγω της έντονης εφίδρωσης!

Πάθηση με… επιμονή

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της ακμής είναι η… επιμονή της. Αν και η γκάμα των προϊόντων που προτείνει η αγορά για την αντιμετώπισή της είναι τεράστια, η ακμή πολλές φορές επιμένει ή επανέρχεται για πολλά χρόνια. 

Ο δερματολόγος είναι εκείνος που μπορεί να προτείνει την πλέον κατάλληλη θεραπεία για κάθε περίπτωση.
Κλείσε ραντεβού

Ο βαθύς καθαρισμός έχει τον πρώτο λόγο

Σε ένα δέρμα με φραγμένους πόρους δεν θα προσφέρουν τίποτα,  τα καλύτερα και ακριβότερα καλλυντικά που υπάρχουν στο νεσεσέρ μας.
Κλασική θεραπεία, η οποία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά πολλές μορφές ακμής είναι ο βαθύς καθαρισμός.
Είναι γνωστός ως βαθύς καθαρισμός προσώπου, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος χρειάζεται!
Στόχος της θεραπείας είναι ο βαθύς καθαρισμός των πόρων του δέρματος, ο οποίος μαζί με την ενυδάτωση, είναι το πρώτο και πλέον σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της ακμής,
Ο καθαρισμός του δέρματος, από έμπειρους επαγγελματίες, με τη σωστή προετοιμασία και την αυστηρή τήρηση όλων των απαραίτητων κανόνων υγιεινής,  αποτελεί μια πραγματική θεραπεία υγείας και αναζωογόνησης για την επιδερμίδα, η οποία πλέον «αναπνέει» και είναι έτοιμη να δεχτεί κάθε άλλη θεραπευτική επιλογή για την αντιμετώπιση της ακμής.

Μάθε περισσότερα