Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, αποτελεί μία από τις πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες στην Κοσμητική Ιατρική.

Μας επιτρέπει αναίμακτα και σχεδόν ανώδυνα, την βελτίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου και την διόρθωση των σημείων που παρουσιάζουν ατροφία. Απευθύνεται τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άντρες.

Πρόκειται για μεμονωμένη ή συνδυαστική θεραπεία, η οποία μας χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστεί ο ασθενής να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Προϋπόθεση μιας επιτυχημένης εφαρμογής, είναι η εξαιρετική γνώση από τον γιατρό της ανατομίας του προσώπου και των ιδιοτήτων του υλικού. Καθώς επίσης η αίσθηση του μέτρου  και η αισθητική αντίληψη.

Τι είναι το Ενέσιμο Υαλουρονικό Οξύ;

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, η γλυκοζαμινόγλυκάνη όπως ονομάζεται, είναι μία ουσία η οποία βρίσκεται φυσιολογικά στο σώμα μας σαν φυσικό συστατικό του δέρματος.

Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί το νερό στο δέρμα και να βοηθά στην καλύτερη σύνδεση των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Με την πάροδο του χρόνου, ποσότητά του φυσικού κολλαγόνου μας χάνεται και δεν αναπληρώνεται.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποκτούμε μία πιο λεπτή επιδερμίδα στην οποία σταδιακά δημιουργούνται γραμμές και ρυτίδες.

Χρησιμοποιώντας το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ μπορούμε να καλύψουμε την ποσότητα που έχουμε χάσει, να προσθέσουμε όγκο, να σβήσουμε τις ρυτίδες και να αποκτήσουμε ένα δέρμα σφριγηλό και ενυδατωμένο.

Πως λειτουργεί το Ενέσιμο Υαλουρονικό Οξύ;

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το υαλουρονικό οξύ αποτελεί δομικό συστατικό του οργανισμού μας.Η διαφορά του εργαστηριακού υαλουρονικού οξέως με του ανθρώπινου είναι 1 μονάδα, ώστε ο οργανισμός να δυσκολεύεται να το αποδομήσει εύκολα.

Με την χρήση μιας πολύ λεπτής βελόνας, ο γιατρός τοποθετεί το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ στη βάση της ρυτίδας, γεμίζοντας το όποιο έλλειμμα, μειώνοντας ή εξαλείφοντας το βάθος της.

Tο ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι απόλυτα συμβατό με τον ανθρώπινο ιστό. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν διαχέεται στο δέρμα ενσωματώνεται πλήρως στους ιστούς και χαρίζει τον επιθυμητό όγκο που χρειαζόμαστε.

Επιπλέον, επειδή πρόκειται για υδρόφιλο μόριο το οποίο απορροφά νερό, προσφέρει εξαιρετική ενυδάτωση στην περιοχή που το τοποθετούμε.

Αυτό αποκαλύπτει και το “μυστικό” του ενέσιμου υαλουρονικού οξέως, το οποίο μας χαρίζει παράλληλα ένα πρόσωπο λαμπερό, φρέσκο, ενυδατωμένο και ζωντανό.

Σημεία που εφαρμόζεται το Ενέσιμο Υαλουρονικό Οξύ;

Στο πρόσωπο οι περιοχές που εφαρμόζεται το υαλουρονικό οξύ είναι:

 1. Ρινοπαρειακές αύλακες.
 2. Ρυτίδες μετώπου ματιών και μεσόφρυου.
 3. Άνω χείλος (ρυτίδες του καπνιστού).
 4. Βελτίωση του περιγράμματος στα χείλη.
 5. Αύξηση του όγκου στα χείλη.
 6. Αύξηση του όγκου των ζυγωματικών.
 7. Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.
 8. Εξομάλυνση ουλών ακμής ή μετατραυματικών ουλών.
 9. Αντιμετώπιση ρυτίδων ντεκολτέ

Ποια είναι η διάρκεια του;

Με την σωστή επιλογή υλικού και ποσότητας, αλλά και σύμφωνα με το σημείο εφαρμογής, η διάρκεια του υαλουρονικού οξέως κυμαίνεται από ένα χρόνο ενώ για τα υλικά υψηλής συνεκτικότητας μπορεί να φτάσει και τον 1,5 χρόνο.

Υπάρχουν πολλά είδη υαλουρονικού, η επιλογή του κατάλληλου γίνεται σύμφωνα με το είδος τους θέματος που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και τις επιθυμίες του ασθενή.

Έχει παρενέργειες το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ;

Οι παρενέργειες του ενέσιμου υαλουρονικού οξέως είναι ελάχιστες. Συνήθως έχουμε ένα αναμενόμενο κοκκίνισμα της περιοχής στην οποία γίνεται η εφαρμογή, το οποίο όμως εξασθενεί σε μία περίπου ώρα.

Οι πιο σημαντικές αντενδείξεις στις οποίες δεν πρέπει να εφαρμόζεται το υαλουρονικό οξύ είναι οι εξής:

 • Εγκυμοσύνη
 • Θρομβοεμβολικά επεισόδια
 • Ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή
 • Ασθενείς με ιστορικό αλλεργίας στο υαλουρονικό οξύ

Ένα ελαφρύ οίδημα και πιο σπάνια κάποιες εκχυμώσεις μπορεί να εμφανιστούν στα σημεία εφαρμογής.

Αυτό δεν χρειάζεται να μας ανησυχεί καθώς σε ένα βαθμό είναι αναμενόμενο να συμβεί και σίγουρα η χρονική τους διάρκεια είναι πολύ περιορισμένη.

Επίσης η θεραπεία με υαλουρονικό πρέπει να απoφεύγεται αν δεν έχει παρέλθει τουλάχιστον μία εβδομάδα από λήψη αντιπηκτικών ή μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών.

Ποια είναι η τιμή του υαλουρονικού οξέως;

Η τιμή της θεραπείας διαμορφώνεται σύμφωνα με τις περιοχές, την ποσότητα του υλικού που θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε και  τις ανάγκες του κάθε δέρματος.

Με ποιες άλλες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί;

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ μπορεί με επιτυχία να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, όπως τα νήματα προσώπου και λαιμού, καθώς και με την μεσοθεραπεία.

Ανάλογα με την περίπτωση, προτείνονται οι κατάλληλοι εξατομικευμένοι συνδυασμοί για το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα.

υαλουρονικό οξύ