Facebook Pixel

Αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη

Η αποτρίχωση με laser, είναι η καλύτερη λύση για όσες γυναίκες, θέλουν να απαλλαγούν μόνιμα από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Σε αντίθεση με τις κλασικές μεθόδους αποτρίχωσης, η αποτρίχωση με Laser Alexandriti, προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα.

Με την εφαρμογή του Laser, η τρίχα αποσυντίθεται, χάρη στη φωτοθερμόλυση, δηλαδή την απορρόφηση του φωτός που εκπέμπει το laser, από την μελανίνη της τρίχας και την μετατροπή του σε θερμότητα.
Με αυτό τον τρόπο, η τρίχα καταστρέφεται μέχρι το θύλακα, ενώ με κάθε επανάληψη της εφαρμογής, βγαίνει όλο και πιο αδύναμη, μέχρι που τελικά δεν ξαναμεγαλώνει ποτέ!

Φωτογραφίες πριν και μετά

Σημεία εφαρμογής laser αποτρίχωσης alexandrite στις γυναίκες για πρόσωπο και σωμα

Σημεία εφαρμογής

αποτρίχωση laser Αλεξανδρίτη στα πόδια
Πόδια
Όλο το πόδι, ή μεμονομένα σημεία όπως μηρούς, γάμπες, κνήμες, κουντεπιέ και δάχτυλα.

Βουβωνική περιοχή, γύρω από τα χείλη και περιπρωκτικά.

Απομάκρυνση της τριχοφυΐας, χωρίς να επηρεάζονται οι υποκείμενοι αδένες, αφού το laser εισχωρεί μόνο στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος.

αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη στα χέρια
Χέρια
Όλο το χέρι, από τα δάχτυλα μέχρι τους βραγίονες.

αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη στο πρόσωπο
Πρόσωπο
Περιλαμβάνει άνω χείλος, φαβορίτες και σαγόνι.

αποτρίχωση με laser στην κοιλιά
Κοιλιά
Περιλαμβάνει όλη την κοιλιά, χωρίς να επηρεάζει τα εσωτερικά όργανα.

Η τρίχες στο μουστάκι και γενικά στο πρόσωπο επιμένουν περισσότερο ακόμα και με την αποτρίχωση με λέιζερ
Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο επιμένει περισσότερο, αφού επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από πιθανές ορμονικές διαταραχές!

Διαδικασία

Οι τρίχες στο σημείο εφαρμογής, θα πρέπει να είναι εμφανείς (τουλάχιστον 2-5 χιλιοστά).

Αν και δεν πρόκειται για μια επώδυνη διαδικασία, σε ευαίσθητες περιοχές όπως είναι το μπικίνι ή το πρόσωπο, γίνεται χρήση αναισθητικής κρέμας τοπικά, ή τοποθέτηση πάγου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Μετά τη διαδικασία, εφαρμόζεται ειδική κρέμα στην περιοχή, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα, διάστημα στο οποίο δεν χρειάζεται να ξυρίζεστε, γίνεται η επαναληπτική συνεδρία που θα βελτιώσει το αποτέλεσμα της προηγούμενης.

Η επόμενη συνεδρία γίνεται περίπου 1 μήνα μετά την επαναληπτική συνεδρία.

laser αποτριχωση καθε ποτε πρεπει να γινεται
Μην καθυστερείτε την επανάληψη των συνεδριών σας, καθώς αυτό, μπορεί να επηρεάσει το χρόνο που θα απαιτηθεί για τα βέλτιστα αποτελέσματα!
αποτριχωση με λέιζερ ποσες φορες χρειαζεται επαναληπτιή συνεδρία

Επαναληπτικές συνδερίες

Ο αριθμός των επαναλήψεων της αποτρίχωσης με laser, διαφέρει από άτομο σε άτομο, αφού ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός.

Κατά μέσο όρο, 6-8 συνεδρίες θα χρειαστούν για να περιοριστεί η τριχοφυΐα και πιθανών να εξαλειφθεί.

Παράγοντες που επηρεάζουν την συχνότητα και τον αριθμό των επαναλήψεων:
 • Ορμονικές διαταραχές
 • Χρώμα δέρματος και τρίχας
 • Σημείο εφαρμογής

Σύγκριση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης

Το ξυράφι, το κερί, αλλά και οι μηχανές αποτρίχωσης, μπορεί να είναι οικονομικές και πιο σύντομες επιλογές, αλλά ο πόνος και η ταλαιπωρία που προκαλούν οι παρενέργειές τους, τις καθιστούν απαγορευτικές για την υγεία του δέρματος.
Προκαλούν :
 • ερεθισμούς
 • θυλακίτιδες
 • φλεγμονές
 • αλλεργικές αντιδράσεις
μέθοδοι αποτρίχωσης σύγκριση με laser αλεξανδρίτη
Αντίθετα,η αποτρίχωση με laser , δεν επηρεάζει το δέρμα ή εσωτερικά όργανα του σώματος. Χρησιμοποιώντας μονοχρωματικό φως και επιλεκτική φωτοθερμόλυση, καταστρέφουν στοχευμένα μόνο τον θύλακα της τρίχας.Και το κυριότερο, προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα!
συχνές ερωτήσεις laser αλεξανδρίτη

Συχνές ερωτήσεις

Πρέπει να έχω κάνει ειδική προετοιμασία πριν κάνω laser;

Αν έχετε εφαρμόσει κάποια άλλη μέθοδο αποτρίχωσης, θα πρέπει να περιμένετε ώστε οι τρίχες να μεγαλώσουν λίγα χιλιοστά.Αν δεν έχετε κάνει αποτρίχωση στο σημείο με άλλο τρόπο και οι τρίχες είναι μακριές, θα προηγηθεί τριμάρισμα με κουρευτική μηχανή στο ιατρείο μας. Το μόνο που ίσως πρέπει να κάνετε, είναι να προμηθευτείτε τοπική αναισθητική κρέμα, αν πρόκειται να εφαρμόσετε laser αποτρίχωση στο πρόσωπο ή στο μπικίνι.

Μπορώ να κάνω αποτρίχωση με laser πάνω σε τατουάζ;

Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αφού η εφαρμογή του laser μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό του τατουάζ.  Όμως, μιας και το μηχάνημα του laser Alexandriti που διαθέτουμε παρέχει την δυνατότητα για στοχευμένη αποτρίχωση, μπορείτε να το εφαρμόσετε στην περιοχή γύρω από το τατουάζ χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μπορώ να κάνω αποτρίχωση ακόμα και το καλοκαίρι;

Σε κάποιες περιοχές, όπως είναι οι μασχάλες και το μπικίνι και γενικά σε περιοχές που δεν έχουν μεγάλη έκθεση στον ήλιο, η αποτρίχωση με laser μπορεί να γίνει ακόμα και το καλοκαίρι. Όμως, ανεξάρτητα από την εποχή που εφαρμόστηκε το laser, αν αφορά σημείο που δεν καλύπτεται από ρούχα, επιβάλλεται η χρήση αντηλιακής κρέμας στην περιοχή για τουλάχιστον 7 ημέρες μετά την συνεδρία.

Η αποτρίχωση με laser έχει κάποιες παρενεργειες στους λεμφαδένες;

Οι λεμφαδένες, βρίσκονται αρκετά βαθιά και απέχουν πολύ από την επιφάνεια του δέρματος. Το laser, καταστρέφει στοχευμένα μόνο τον θύλακα της τρίχας και δεν διεισδύει στο εσωτερικό του σώματος, ούτε επηρεάζει τα εσωτερικά όργανα.

Βιβλιογραφία

 1. Dorgham NA, Dorgham DA. Lasers for reduction of unwanted hair in skin of colour: a systematic review and meta-analysis [published online ahead of print, 2019 Oct 6]. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2019;10.1111/jdv.15995. doi:10.1111/jdv.15995
 2. Finkel B, Eliezri YD, Waldman A, Slatkine M. Pulsed alexandrite laser technology for noninvasive hair removal. J Clin Laser Med Surg. 1997;15(5):225–229. doi:10.1089/clm.1997.15.225
 3. Wang JV, Albornoz CA, Goldbach H, et al. Experiences With Medical Spas and Associated Complications: A Survey of Aesthetic Practitioners [published online ahead of print, 2020 Feb 11]. Dermatol Surg. 2020;10.1097/DSS.0000000000002344. doi:10.1097/DSS.0000000000002344
 4. Plăcintă IA, De Freitas RA, Rahhal-Ortuño M, Udaondo P. Retinal toxicity after facial laser epilation. Rom J Ophthalmol. 2020;64(1):70–74.
τιμή κόστος προσφορά πακέτο ολική ριζική δερματολόγος Αλεξανδρίτη Alexandrite Alexandriti τιμές Αθήνα γυναίκες full body παρενέργειες κίνδυνοι ευαίσθητη περιοχή προσφορές Αμπελόκηποι Γέρακας Παλλήνη Τρίπολη