Κάθε μέρα διαβάζουμε ή ακούμε για διάφορες θεραπείες ή κρέμες που υπόσχονται να λύσουν γρήγορα και μόνιμα το πρόβλημα της κυτταρίτιδας, που δυστυχώς πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν.

Πριν όμως επιλέξουμε να ακολουθήσουμε μία από αυτές, σας συμβουλεύουμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να κατανοήσετε καλύτερα τα αίτια που την προκαλούν και τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να την αντιμετωπίσετε.

Τελικά τι είναι η Κυτταρίτιδα;

 

Το δέρμα, χωρίζεται σε τρία στρώματα. Την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ιστό.

στρώματα του δέρματος

 

Η κυτταρίτιδα, είναι η μεταβολή που πραγματοποιείται στην επιφάνεια του δέρματος, από την εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο χόριο και τον υποδόριο ιστό.

Η επιδερμίδα και το χόριο στις γυναίκες είναι πιο λεπτά, με αποτέλεσμα η κυτταρίτιδα να "φαίνεται" περισσότερο από ότι στους άντρες.

 

Η κυτταρίτιδα, χωρίζεται σε τρία στάδια - Βαθμούς:

 • Βαθμός 1ος:  Το δέρμα φαίνεται λείο, όμως με λίγη πίεση από τα δάχτυλα, η υφή του φλοιού πορτοκαλιού γίνεται εμφανής.
 • Βαθμός 2ος:  Η κυτταρίτιδα φαίνεται μόνο όταν το άτομο βρίσκεται σε όρθια στάση
 • Βαθμός 3ος: Είναι το πιο προχωρημένο στάδιο, όπου η κυτταρίτιδα είναι εμφανής είτε σε όρθια είτε σε ξαπλωμένη στάση.

 

Τι προκαλεί την εμφάνιση της κυτταρίτιδας;

 

Η καθιστική ζωή, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας,  το κάπνισμα και η κακή διατροφή, η κληρονομική προδιάθεση ή ακόμα και ένα ορμονικό πρόβλημα αποτελούν τα βασικά αίτια εμφάνισής της.

Οι παραπάνω παράγοντες, δεν επιτρέπουν την σωστή αιμάτωση κάποιων περιοχών, επιπλέον, ο οργανισμός, αντί να καίει το λίπος το στέλνει στα λιποκυττάρα που το έχουν περισσότερο ανάγκη αυξάνοντας έτσι τον όγκο διάφορων σημείων του σώματος, με αποτέλσμα τα αγγεία να συμπιέζονται.

Για το λόγο αυτό, το δέρμα γίνεται ανάγλυφο έχοντας την χαρακτηριστική μορφή “φλούδας πορτοκαλιού” ενώ παράλληλα η ελαστικότητα του συνδετικού ιστού μειώνεται.

Ένα βασικό αίτιο δηλαδή είναι η κακή τοπική αιμάτωση, με αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα της περιοχής να μην παίρνουν το οξυγόνο που θα έπρεπε.

 

" 9/10 γυναίκες ταλαιπωρούνται απο κάποιο βαθμό κυτταρίτιδας "

 

Που εμφανίζεται η Κυτταρίτιδα;

 

Τα σημεία εμφάνισης της κυτταρίτιδας είναι κυρίως σε:

 • Γλουτούς
 • Μηρούς
 • Μπράτσα
 • Κοιλιά
 • Γάμπες

 

Πως αντιμετωπίζω την Κυτταρίτιδα;

 

Πρώτα από όλα και πριν ξεκινήσουμε κάποια θεραπεία, πρέπει να περιορίσουμε τις δικές μας κακές συνήθειες που την προκαλούν.

Βάζουμε στην ζωή μας την φυσική άσκηση, προσέχουμε την διατροφή μας, πίνουμε αρκετό νερό και μειώνουμε την κατανάλωση του αλκοόλ.

Στην Facemed σας προτείνουμε τις παρακάτω 2 θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας.

Mαζί μπορούμε να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε μια κοινή στρατηγική για την μόνιμη αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

 

1- Carboxytherapy

 

Το οξυγόνο είναι ΖΩΗ!  Σε αυτήν την επιστημονικά επιβεβαιωμένη αρχή βασίζεται η δράση της Carboxytherapy.

Υπόσχεται να βοηθήσει το δέρμα σας να πάρει βαθιά ανάσα από το τοπικόπάχος και την κυτταρίτιδα που χαλάει την εικόνα του!

Η carboxytherapy, είναι μια μη επεμβατική θεραπεία, που εκμεταλλέυεται την φυσικήλειτουργία του οργανισμού για αποβολή του αέριου διοξείδιου του άνθρακα από τον οργανισμό.

Επομένως, με την τοποθέτηση αέριου διοξειδίου του άνθρακα, κάτω από το δέρμα αυξάνεται η αιμάτωση στην περιοχή εφαρμογής.

Αυτό συμβαίνει, γιατί ο οργανισμός στέλνει περισσότερο αίμα (το οποίο περιέχει οξυγόνο) στο σημείο, στην προσπάθειά του να απορροφήσει το αέριο διοξείδιο του άνθρακα και να το αποβάλει μέσω της αναπνοής.

Η διαδικασία αυτή, ευνοεί την ανάπλαση των κυττάρων στην περιοχή, βελτιώνοντας την εικόνα και την υφή του δέρματος και μειώνοντας το τοπικό πάχος. Έτσι, επέρχεται και η απάλυνση της κυτταρίτιδας.

 

Επιπλέον,η carboxytherapy εφαρμόζεται και σε πολλές περιπτώσεις για να αντιμετωπίσει:

 • αποδυναμωμένα και χωρίς ελαστικότητα δέρματα,
 • τοπικό πάχος
 • κυτταρίτιδα
 • χαλάρωση
 • τριχόπτωση
 • ραγάδες-σημάδια εγκυμοσύνης,
 • μαύροι κύκλοι ματιών,
 • ρυτίδες προσώπου-ντεκολτέ,
 • επούλωση ουλών

Μάθε περισσότερα για το Carboxytherapy!

 

2- Μεσοθεραπεία Σώματος

 

Η μεσοθεραπεία σώματος εφαρμόζεται σε περιοχές  του σώματος, όπου έχουμε εντοπισμένη εναπόθεση λίπους και παρουσία κυτταρίτιδας.

Με ενέσιμο τρόπο, μέσω πολλών μικρο-εγχύσεων, τοποθετείται στο μεσόδερμα ένα μείγμα υλικών που αποτελείται  απο φωσφατιδυλοχολίνη (PC), ginko biloba, DMAE και άλλους αντικυτταριτιδικούς και λιπολυτικούς παράγοντες.

Κάποια απο τα υλικά αυτά, δρούν  στις κυτταρικές μεμβράνες των λιποκυττάρων και αυξάνουν την διαπερατότητά τους, ενώ άλλα προκαλούν την λύση τους.

Επομένως, με την έγχυση αυτών των ουσιών, επέρχεται και λιπόλυση μετά από επαναλήψεις της εφαρμογής, το αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας σώματος, είναι μόνιμο για την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος.

Μάθε περισσότερα για την μεσοθεραπεία σώματος!

 

Facemed Tip
"Αν μας ρωτάτε ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας; θα σας απαντήσουμε το Carboxytherapy και θα μπορούσε να συνδυαστεί με κάποιες μεσοθεραπείες σώματος"

 

Κλείσε ραντεβού

 

κυτταρίτιδα τοπικό πάχος λιπόλυση