Μην βάζετε το δέρμα σας σε… καραντίνα !

Στην πρώτη γραμμή  της μάχης κατά του κορωνοϊού βρίσκεται  τους τελευταίους μήνες  η μάσκα και μαζί της και το… δέρμα μας. Ανεκτίμητης αξίας μέτρο προστασίας, η μάσκα –και ειδικά η πολύωρη χρήση της- δημιουργεί, ωστόσο, και τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη ακμής ή άλλων δερματικών παθήσεων που θα χρειαστούν άμεσα αντιμετώπιση ή θεραπεία.

Στις περιπτώσεις που τα συμπτώματα στο δέρμα επιμένουν καλό είναι να συμβουλευόμαστε τον ειδικό γιατρό, που δεν είναι άλλος από τον Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο!

Τι είναι η  Maskne;

Maskne είναι μια καινούργια λέξη, η οποία περιγράφει την ακμή της εποχής του κορωνοϊού. Προέρχεται από τις λέξεις Mask + Acne και αναφέρεται στην εμφάνιση ή στην επιδείνωση της ακμής που προκαλεί η συχνή χρήση της μάσκας προσώπου. 

Αντιμετωπίζοντας την Maskne ή τη γνώριμη σε όλους ακμή, επιλέγουμε τη σωστή, βαμβακερή μάσκα η οποία αφήνει το δέρμα να αναπνέει, την αλλάζουμε συχνά, δεν αμελούμε τον καθημερινό καθαρισμό της επιδερμίδας και τη χρήση κατάλληλων για την ακμή προϊόντων , ενώ ταυτόχρονα, προσπαθούμε όσο μπορούμε να περιορίσουμε τα πολλά και «βαριά» προϊόντα μακιγιάζ.

ΑΚΜΗ: Μάθε περισσότερα

Μάσκα και υγιές δέρμα… πάνε μαζί;

Ναι, αν είμαστε συνεπείς στο ραντεβού με τον καθημερινό καθαρισμό και την ενυδάτωση του προσώπου, δυο παραδοσιακούς κανόνες για υγιές και λαμπερό δέρμα. 

Προτιμάμε προϊόντα που δεν φράζουν τους πόρους του δέρματος, όπως ελαφριές κρέμες  με βάση το νερό και gel που το διατηρούν ενυδατωμένο και απαλό. Ακόμη προσπαθούμε να αποφύγουμε το ζεστό νερό στο πλύσιμο του προσώπου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα ή και πρήξιμο.

Μια καλή ιδέα επίσης είναι να αποφύγουμε  για λίγο καιρό το make up βοηθώντας το δέρμα μας να αναπνεύσει.


βαθύς καθαρισμός προσώπου και η χρησιμότητα του λόγω χρήσης προστατευτικής μάσκας
Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου
Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου, μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ δυνατό σύμμαχο, στο να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας καθαρή, ακόμα και με την τόσο συχνή χρήση της προστατευτικής μάσκας!
Τα προϊόντα make up, η λιπαρότητα αλλά και ο ιδρώτας. αποτελούν συνθήκες για την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων, αφού οι πόροι της επιδερμίδας φράσουν, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργηθούν ερεθισμοί, ή ακόμη και σπυράκια!
Με τον βαθύ καθαρισμό προσώπου, γίνεται προσεκτική διάνοιξη των φραγμένων πόρων, ρυθμίζεται η λιπαρότητα και χάρη στα ειδικά προϊόντα και μάσκες προσώπου που εφαρμόζονται κατά την διαδικασία, παρέχουμε στο δέρμα τα κατάλληλα μέσα για να καταπολεμήσει την εμφάνιση κάποιων τύπων ακμής, όπως είναι η φαγεσωρική!
Καθαρισμός προσώπου : Μάθε περισσότερα 

Η μύτη και τα αυτιά μου υποφέρουν κάτω από τη μάσκα. Τι να κάνω;

Το δέρμα γύρω από τη μύτη και πίσω από τα αυτιά είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο, επομένως η συνεχής τριβή με την προστατευτική μάσκα ή με τα λάστιχα που τη συγκρατούν μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ακόμη και έγκαυμα. Μάλιστα οι βλάβες στο δέρμα ανοίγουν τον δρόμο για την είσοδο μικροβίων στον οργανισμό μας. 

Μια επουλωτική και αναπλαστική κρέμα, καθώς και το οξείδιο του ψευδαργύρου,  μπορούν θα σας ανακουφίσουν, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και προληπτικά πριν φορέσουμε τη μάσκα.

Πώς θα φροντίσουμε τα χέρια μας;

Το συχνό πλύσιμο των χεριών και η χρήση αντισηπτικού μας προστατεύουν από μικρόβια και ιούς, όμως μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα ή ακόμη και δερματίτιδα στα χέρια μας. 

Η ενυδάτωση των χεριών ανακουφίζει αλλά και προστατεύει από μικρόβια, τα οποία μπορούν να περάσουν στον οργανισμό μας, μέσα από το ξηρό σκασμένο δέρμα. Περιποιούμαστε την ξηρή επιδερμίδα των χεριών απλώνοντας μια πλούσια ενυδατική κρέμα στα χέρια όταν στεγνώσει το αντισηπτικό.

Επίσης το συχνό πλύσιμο και η απολύμανση των χεριών μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει μια προϋπάρχουσα δερματίτιδα, Μια ενυδατική ή μια ήπια στεροειδής  αλοιφή μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Υπάρχουν θεραπείες για τις περιοχές του προσώπου που δεν καλύπτονται από την μάσκα;

Η σύγχρονη επιστήμη της ομορφιάς έχει πολλές προτάσεις και κυρίως λύσεις σε θέματα υγείας και ανανέωσης του δέρματος αλλά και της αισθητικής εικόνας του προσώπου και των περιοχών που η μάσκα αφήνει ακάλυπτες.

Το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό της Facemed μπορεί να σας ενημερώσει για τις θεραπείες που χαρίζουν υγεία και αναζωογονούν το δέρμα από την «κούραση» ή τις δερματικές βλάβες που προκαλεί η προστατευτική μάσκα, όπως ο βαθύς καθαρισμός προσώπου, το hydrafacial και η μεσοθεραπεία προσώπου!

Επιπλέον, υπάρχουν λύσεις όπως το ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών και ματιών. ή το lash lift, που θα τονίσουν το βλέμμα σας τώρα που το χρειάζεστε περισσότερο από ποτέ!
Ημιμόνιμο Μακιγιάζ: Μάθε περισσότερα
ακμή πρόσωπο γυναικα άνδρας σπυράκια μαύρα στίγματα καθαρισμός προσώπου επιδερμίδα καραντίνα κορωνοϊός μέτρα lockdown θεραπεία ομορφιά υγεία