Η περίοδος του καλοκαιριού είναι συνυφασμένη με τις διακοπές, την χαλάρωση και την ξεγνοιασιά.

Όμως δεν πρέπει να παραλείπουμε να προστατεύουμε το σώμα μας ακόμα και σε αυτή την χαλαρή περίοδο από κινδύνους που αυξάνονται  μέσα σε αυτή.
Ένας από αυτούς τους κινδύνους είναι η υπερέκθεση στον ήλιο.
Ναι, σίγουρα ένα ωραίο μαύρισμα κάποιες φορές μπορεί να κολακεύει, όμως μπορεί να αφήσει τα σημάδια του, όπως πανάδες και δυσχρωμίες, στο πρόσωπο και ιδιαίτερα στο μέτωπο, τα μάγουλα και το άνω χείλος (μουστάκι).

Οι πανάδες γνωστές και ως μέλασμα, είναι αποτέλεσμα της διαταραχής στην μελανίνη ή στα μελανοκύτταρα και αφορούν εξίσου άνδρες και γυναίκες
Τα μελανοκύτταρα, παράγουν μελανίνη μια ουσία που προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο. Έτσι δημιουργείται το πολυπόθητο μαύρισμα.

Πανάδες (Μέλασμα) - Εικόνες

η εγκυμοσύνη αποτελεί παράγοντα εκδήλωσης των πανάδων και των δυσχρωμιών
Οι πανάδες μπορεί να εμφανιστούν και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό σταδιακά λόγω των ορμονικών αλλαγών.

Πανάδες : Πώς μπορώ να τις προλάβω;

το αντηλιακό είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης για το μέλασμα
Αντηλιακό
Σίγουρα το αντηλιακό θα πρέπει να γίνει ο “κολλητός” σου το καλοκαίρι. Πρέπει να είναι πάντα δίπλα σου, και να ανανεώνεις την εφαρμογή του ανά 2 ώρες!
Υπάρχουν αντηλιακά, ιδανικά για κάθε τύπο δέρματος, με διάφορους δείκτες προστασίας, επομένως μπορείς να βρεις εύκολα το κατάλληλο για σένα, ή να ζητήσεις την συμβουλή του δερματολόγου σου!

Ωστόσο, ειδικά στην Ελλάδα, το αντηλιακό δεν είναι απαραίτητο μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο. 
Σε όλη τη διάρκεια του έτους πρέπει να το χρησιμοποιείς - όχι με την ίδια συχνότητα όπως το καλοκαίρι φυσικά - αλλά σίγουρα χρειάζεται, αφού αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέτρα πρόληψης για τις πανάδες, τις δυσχρωμίες και τη φωτογήρανση.

λιγότερη έκθεση στον ήλιο για να αποφύγεις το μέλασμα (πανάδες)
Περιορισμός έκθεσης στον ήλιο
Το καλοκαίρι, η έκθεση στον ήλιο προφανώς και αυξάνεται. Από την ηλιοθεραπεία έως το απλό περπάτημα στο δρόμο, είμαστε εκτεθειμένοι στις ακτίνες του, θέτοντας το δέρμα μας σε διάφορους κινδύνους, όπως είναι το ηλιακό έγκαυμα, οι πανάδες, οι δυσχρωμίες, η φωτογήρανση αλλά και  μακροπρόθεσμα, κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος

ακόμα και στη σκιά μπορείς να μαυρίσεις
Προτίμησε μέρη με σκιά αφού ακόμη και έτσι μπορείς να μαυρίσεις χωρίς να είσαι σε άμεση έκθεση στον ήλιο!

Πανάδες : Πώς να τις αντιμετωπίσω;

Οι πανάδες, μοιάζουν με λεκέδες στο δέρμα, μπορεί να έχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη από μικρές  κηλίδες (φακίδες) έως και μερικά εκατοστά έκταση στην επιφάνεια του δέρματος. 

Αυτό που δεν βλέπουμε με γυμνό μάτι όμως, είναι το βάθος στο οποίο φτάνει  η υπερμελάγχρωση στις στοιβάδες του δέρματος. 

Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει μόνο ο γιατρός μετά από εξέταση και έτσι ανάλογα με το βάθος, θα προτείνει και τις κατάλληλες θεραπείες αντιμετώπισης.
Κάποιες από αυτές είναι τα χημικά peelings και το Dermapen.

Διαβάστε επίσης...

Διαβάστε επίσης...

Χημικά peelings ή Dermapen;

Τα χημικά peelings και το Dermapen βασίζονται στην ίδια λογική. Δηλαδή την πρόκληση ελεγχόμενου τραυματισμού στην επιφάνεια του δέρματος με στόχο την ανανέωση των κυττάρων και την ανάπλαση νέου δέρματος!

Η διαφορά είναι ο τρόπος με τον οποίο προκαλείται ο ελεγχόμενος τραυματισμός, αφού στα χημικά peelings γίνεται χρήση οξέων ενώ με το dermapen η ειδική κεφαλή προκαλεί πολλαπλούς μικρούς νυγμούς στην επιδερμίδα.

Κάτι ακόμη που έχουν κοινό οι 2 αυτές θεραπείες είναι ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν κυρίως κατά την περίοδο που ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός, καθώς αν αμέσως μετά την εφαρμογή τους υπάρξει μεγάλη έκθεση στον ήλιο μπορεί οι πανάδες να γίνουν πιο έντονες.

το χημικό peeling και τα οφέλη του
Τα χημικά peelings προσφέρουν:
 • Λάμψη
 • Βαθιά απολέπιση
 • Ανανέωση κυττάρων
 • Ανάπλαση δέρματος
 • Βελτίωση πανάδων & δυσχρωμιών
 • Αντιμετώπιση πολύ λεπτών γραμμών και ρυτίδων
 • Αντιμετώπιση επιφανειακών ουλών (ακμής - τραυμάτων)


τι προσφέρει το dermapen
Το Dermapen προσφέρει:
 • Ανανέωση κυττάρων
 • Βελτίωση πανάδων & δυσχρωμιών
 • Ανάπλαση δέρματος
 • Αντιμετώπιση βαθύτερων ουλών (ακμής - τραυμάτων)
 • Αντιμετώπιση μεσαίων και βαθιών ρυτίδων

Ο συνδυασμός των χημικών peelings με το Dermapen κάποιες φορές μπορεί να κριθεί απαραίτητος, ανάλογα με το πρόβλημα που θέλει κάποιος να βελτιώσει και τις προσδοκίες του για το αποτέλεσμα

Σίγουρα πάντως πρόκειται για 2 θεραπείες που στα σωστά χέρια, μπορούν να “γεννήσουν” κυριολεκτικά νέο δέρμα, χωρίς αποχρωματισμούς, ουλές και σημάδια!
πανάδες πρόσωπο γυναίκα καλοκαίρι ομορφιά υγεία δερματολόγος θεραπεία συμβουλές έγκυος σημάδια κηλίδες εφελκ΄ίδες υπερμελάγχρωση αποχρωματισμός