Facebook Pixel

Φωτογραφίες κονδυλωμάτων

Η σημασία της Αυτοεξέτασης

Είναι σημαντικό, να μπορείς να αναγνωρίσεις πως μοιάζουν τα κονδυλώματα, ώστε να μπορείς να τα εντοπίσεις έγκαιρα πάνω στο σώμα σου ή στους σεξουαλικούς σου συντρόφους και να πάρεις τα μέτρα σου.
Ο καλύτερος τρόπος να εντοπίσεις τα κονδυλώματα είναι με την αφή και την όραση.
Σε σημεία που δεν βλέπεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλά σου για να εντοπίσεις δερματικές αλλοιώσεις, ενώ μια καλή ιδέα είναι να ζητήσεις από τον σεξουαλικό σου σύντροφο να ελέγξει λεπτομερώς τις περιοχές που εσύ δεν μπορείς να δεις εύκολα.
φόρα προστατευτικά γάντια κατά τη διαδικασία του αυτοελέγχου για κονδυλώματα
Κατά τη διαδικασία της αυτοεξέτασης, θα πρέπει το άτομο που ελέγχει την περιοχή με την αφή, να φοράει προστατευτικά γάντια μιας χρήσεως, αφού τα κονδυλώματα μπορούν να μεταδοθούν με την άμεση δερματική επαφή!
κονδυλωματα συμπτωματα φωτογραφιες vector

Εξέταση - Διάγνωση

Η εξέταση από εξειδικευμένο Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο, είναι πολύ σημαντική για την σωστή διάγνωση των κονδυλωμάτων αλλά και για την κατάλληλη μέθοδο για την αντιμετώπιση τους.
Πολλές φορές τα κονδυλώματα μπορεί να είναι σε σημεία που δεν είναι εμφανή όπως στο εσωτερικό του στόματος και του φάρυγγα, στο εσωτερικό του αιδοίου ή του πρωκτού. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, επομένως ο Δερματολόγος είναι το κατάλληλο άτομο για να  σας κατευθύνει.
Κονδυλώματα: Μάθε περισσότερα
κονδυλώματα που μοιάζουν με σπυράκια αλλά δεν είναι
Αρκετές φορές οι άνθρωποι μπερδεύουν άλλες δερματικές παθήσεις ή και φυσιολογικές παραλλαγές του δέρματος με τα κονδυλώματα, επομένως ή επίσκεψη στον Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο, επιβάλλεται ώστε αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα, να διαγνωσθεί και να αντιμετωπιστεί κατάλληλα. 
Τρόποι αντιμετώπισης και καυτηριασμός κονδυλωμάτων

Θεραπεία Κονδυλωμάτων

Για την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων, υπάρχουν θεραπείες που γίνονται μόνο στο ιατρείο, αλλά και θεραπείες που μπορούμε να εφαρμόσουμε στο σπίτι, ή και συνδυασμό των παραπάνω, πάντα με την καθοδήγηση του γιατρού.
Η Laser εξάχνωση με το μηχάνημα CO2, μας δίνει την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τα κονδυλώματα στοχευμένα, τόσο τα εσωτερικά (τράχηλος, ορθό) όσο και τα εξωτερικά. Πρόκειται για μια μέθοδο ανώδυνη, αφού πραγματοποιείται μετά την χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας και δεν αφήνει ουλές.
Μάθε Περισσότερα
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από δερματικές παθήσεις ή βλάβες στα γεννητικά όργανα που δεν οφείλονται στον ιο HPV, επομένως ΔΕΝ είναι κονδυλώματα.
Δρ. Μπανταβάνος Απόστολος

Ρωτήστε τον γιατρό

Δρ. Μπανταβάνος Απόστολος
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

210 69 29 999

συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα κονδυλώματα

Συχνές ερωτήσεις

Έχω εμφανίσει κάποια σπυράκια που μοιάζουν με κονδυλώματα. Πώς θα ξέρω αν είναι ή όχι;

Αν οι βλάβες που παρουσιάστηκαν, έχουν φαγούρα, πόνο ή πύον, τότε δεν πρόκειται για κονδυλώματα. Τα κονδυλώματα, δεν παρουσιάζουν φαγούρα και δεν μοιάζουν με σπυράκια όπως πολλοί άνθρωποι λανθασμένα πιστεύουν. Συνήθως γίνονται αντιληπτά μόνο με τις αισθήσεις της αφής και της όρασης ως αλλοιώσεις, αφού δεν προκαλούν πόνο. Ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις, αν έχεις κονδυλώματα ή όχι είναι να επισκεφτείς έναν Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο. Και αυτό γιατί, οι βλάβες μπορεί να μην είναι κονδυλώματα αλλά να πρόκειται για συμπτώματα κάποιου άλλου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, ή φλεγμονής στην περιοχή.
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εξάχνωση με λέιζερ Co2 δηλαδή ο καυτηριασμός είναι η καλύτερη επιλογή. Και αυτό γιατί αντιμετωπίζει τα κονδυλώματα αποτελεσματικά χωρίς να χρειάζεται επανάληψη, παραμόνο αν εμφανιστούν καινούρια κονδυλώματα σε άλλα σημεία. Επιπλέον δεν αφήνει σημάδια στην περιοχή σε αντίθεση με κάποιους άλλους τρόπους αντιμετώπισης. Ωστόσο, ο κατάλληλος τρόπος αντιμετώπισης των κονδυλωμάτων καθορίζεται από τον Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο, αφού πολλές φορές χρειάζεται συνδυασμός της θεραπείας που γίνεται στο ιατρείο, με φαρμακευτικά σκευάσματα και αλοιφές που θα πρέπει να εφαρμόζονται στο σπίτι.

Πως μπορεί να έχετε ακούσει να τα αποκαλούν;

Σπυράκια στο κόλπο, ελιες στα γεννητικα οργανα, οξυτενή κονδυλώματα, κρεατοελιές στα γεννητικά όργανα, σκουρο χρωμα στα γεννητικα οργανα είναι κάποιες απο τις περιγραφές που μπορεί να έχετε ακούσει και να σας έχουν θέσει την υποψία πως μπορεί να  έχετε εσείς ή ο/η συντροφός σας κονδυλώματα. Παρόλαυτα η διάγνωση δεν είναι πάντα εύκολη και χρειάζεται η εμπειρία του γιατρού κατα την κλινική εξέταση για να δώσει την απάντηση.

Πως κολλανε τα κονδυλωματα;

 Ο ιός HPVμεταδίδεται:
  • με την άμεση επαφή με την περιοχή που παρουσιάζει βλάβη
  • με την σεξουαλική επαφή, κολπική, πρωκτική αλλά και στοματική
  • κατά τοντοκετό από την έγκυο στο νεογνό
  • με σεξουαλικά βοηθήματα
Αντρας Γυναικα Μόλυνση Οξυτενή κονδυλώματα Μετάδοση Πρόληψη Συμπτώματα Βλάβες Καυτηριασμός Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος παιος ξύδι κρεατοελιές φαινοντε