Η εμφάνιση του κορονοιού σε παγκόσμιο επίπεδο, μας κατευθύνει σε μια πιο υπεύθυνη συμπεριφορά, επομένως και σε κάποιους περιορισμούς στην καθημερινότητά μας.

Με το να μένουμε στο σπίτι, περιορίζουμε την εξάπλωση του ιού, ωστόσο θυσιάζουμε κάποιες από τις ανέσεις μας για αυτό το αόριστο χρονικό διάστημα.

Μια από αυτές, είναι η συντήρηση της αποτρίχωσης με laser, μια από τις πιο διαδεδομένες υπηρεσίες που παρέχουμε στην Facemed. Είμαστε εδώ λοιπόν, να απαντήσουμε στο πιο συχνό ερώτημα που λαμβάνουμε από εσάς!

Πώς μπορώ να διατηρήσω το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με laser, για το διάστημα που ισχύει η καραντίνα;

Υπάρχουν κάποιοι εναλλακτικοί τρόποι που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να διατηρήσουμε την τριχοφυΐα σε μειωμένα επίπεδα, όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτή μας την επιλογή.

Μέθοδοι αποτρίχωσης

Κερί

Η καλύτερη λύση για την συντήρηση του αποτελέσματος της laser αποτρίχωσης προσωρινά, είναι το κερί. Αυτό γιατί, με το κερί αποδυναμώνουμε τις τρίχες που έχουν απομείνει από την τελευταία εφαρμογή του laser και κατά συνέπεια βελτιώνουμε το αποτέλεσμα. Επιπλέον, το κερί προσφέρει ένα αποτέλεσμα μέσης διάρκειας 2-4 εβδομάδων, οπότε μπορούμε να εξασφαλίσουμε μειωμένη τριχοφυΐα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία του σώματος, ακόμα και στο πρόσωπο.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όμως στην εφαρμογή του, αφού μπορεί να προκαλέσει δερματικούς ερεθισμούς ακόμα και αλλεργικές αντιδράσεις. Οπότε, Διαβάστε τις αντενδείξεις στην συσκευασία, πριν την αγορά του προϊόντος που θα επιλέξετε.

Κουρευτικές μηχανές

Με τις κουρευτικές μηχανές, μπορούμε να κάνουμε trimming (κούρεμμα) στην περιοχή που επιθυμούμε, και να κρατήσουμε την τριχοφυΐα μειωμένη. Δυστυχώς χρειάζεται συχνή επάνάληψη και δεν μας απαλάσσει πλήρως απο το μήκος της τρίχας, θα πρέπει όμως να προτιμάται σε σύγκριση με το ξύρισμα, καθώς δεν ενδυναμώνει το θύλακο της τρίχας.

Ψαλίδι

Το ψαλίδι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί προσεκτικά για να μειώσουμε το μήκος της τρίχας, ώστε να μην είναι εύκολα ορατή, όμως θα πρέπει η διαδικασία να επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε μέρα. Μεγάλη προσοχή απαιτείται για την χρήση του σε σημεία που δεν υπάρχει καλή ορατότητα όπως είναι οι μασχάλες ή το μπικίνι, για αποφυγή τραυματισμών.

Ξυράφι

Το ξύρισμα θα πρέπει να είναι τελευταία μας επιλογή, αφού ενισχύει την τριχοφυΐα, η οποία επανέρχεται πιο πυκνή και με περισσότερο πάχος. Ακόμη, η αποτρίχωση με ξυράφι πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 1-3 μέρες, με αποτέλεσμα να δημιουργόυνται ερεθισμοί και θυλακίτιδες. Αν τελικά δεν βρούμε κάποιο άλλο τρόπο και το ξυράφι είναι η λύση ανάγκης μας, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, μπορεί το αποτέλεσμα της laser αποτρίχωσης να πάει 1-2 βήματα πίσω όμως όταν επανέλθουμε στην καθημερινότητα, θα συνεχίσουμε τις συνεδρίες συντήρησης κανονικά!

Αποτριχωτικές μηχανές

Με τις μηχανές αποτρίχωσης, μέσω ενός κυλίνδρου που έχουν, κάποιες τρίχες σπάνε, η "γυρίζουν" και υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης κύστης ή θυλακίτιδας. Για αυτό η συμβουλή μας είναι να τις αποφεύγετε και σε καμία περίπτωση να μη τις εφαρμόζετε στην περιοχή του προσώπου. 

Διαβάστε: Κόστος για Laser αποτρίχωση;

Σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε πρέπει πάνω απο όλα, να φερόμαστε με υπευθυνότητα να διαφυλάξουμε την υγεία μας αλλά και των γύρω μας, περιορίζοντας τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουμε να φροντίζουμε την εμφάνιση μας.