210 69 29 999

Υαλουρονικό Οξύ (Fillers)

υαλουρονικό οξύ

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ, η γλυκοζαμινόγλυκάνη όπως ονομάζεται, είναι μία ουσία η οποία βρίσκεται φυσιολογικά στο σώμα μας σαν φυσικό συστατικό του δέρματος.

Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί το νερό στο δέρμα και να βοηθά στην καλύτερη σύνδεση των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Με την πάροδο του χρόνου, ποσότητά του φυσικού κολλαγόνου μας χάνεται και δεν αναπληρώνεται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποκτούμε μία πιο λεπτή επιδερμίδα στην οποία σταδιακά δημιουργούνται γραμμές και ρυτίδες. Χρησιμοποιώντας το ενέσιμο υαλουρονικό μπορούμε να καλύψουμε την ποσότητα που έχουμε χάσει, να προσθέσουμε όγκο, να σβήσουμε τις ρυτίδες και να αποκτήσουμε ένα δέρμα σφριγηλό και ενυδατωμένο.

Θεραπεία με υαλουρονικό οξύ

Κατά την διάρκεια της θεραπείας πραγματοποιείται έγχυση του κατάλληλου υαλουρονικού οξέως στο σημείο το οποίο θέλουμε να ενισχύσουμε.

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ πέρα από την αφαίρεση ρυτίδων και την ενίσχυση κάποιων σημείων που έχουν παρουσιάσει χαλάρωση, χρησιμοποιείται και για τον τονισμό ορισμένων χαρακτηριστικών του προσώπου.

Πρόκειται για μία θεραπεία γρήγορη και ανώδυνη. Για να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο τοποθετούμε μία ειδική αναισθητική κρέμα στην υπό εφαρμογή περιοχή, ενώ το ίδιο το υαλουρονικό οξύ εμπεριέχει συμπληρωματικές αναισθητικές ουσίες οι οποίες μειώνουν το αίσθημα του πόνου ακόμη περισσότερο.

Ενδείξεις θεραπείας με υαλουρονικό οξύ & περιοχές εφαρμογής

Οι περιοχές που εφαρμόζεται το υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο είναι:

1.     Ρινοπαρειακές αύλακες.

2.     Ρυτίδες μετώπου ματιών και μεσόφρυου.

3.     Άνω χείλος (ρυτίδες του καπνιστού).

4.     Βελτίωση του περιγράμματος στα χείλη.

5.     Αύξηση του όγκου στα χείλη.

6.     Αύξηση του όγκου των ζυγωματικών.

7.     Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

Υαλουρονικό Οξύ – Διάρκεια

Με την σωστή επιλογή υλικού και ποσότητας, αλλά και σύμφωνα με το σημείο εφαρμογής, η διάρκεια του υαλουρονικού οξέως κυμαίνεται από ένα χρόνο ενώ για τα υλικά υψηλής συνεκτικότητας μπορεί να φτάσει και τον 1,5 χρόνο.

Υπάρχουν πολλά είδη υαλουρονικού, η επιλογή του κατάλληλου γίνεται σύμφωνα με το είδος τους θέματος που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και τις επιθυμίες του ασθενή.

Υαλουρονικό οξύ – Παρενέργειες

Οι παρενέργειες του ενέσιμου υαλουρονικού οξέως είναι ελάχιστες. Συνήθως έχουμε ένα αναμενόμενο κοκκίνισμα της περιοχής στην οποία γίνεται η εφαρμογή, το οποίο όμως εξασθενεί σε μία περίπου ώρα.

Οι πιο σημαντικές αντενδείξεις στις οποίες δεν πρέπει να εφαρμόζεται το υαλουρονικό οξύ είναι οι εξής:

▪     Εγκυμοσύνη

▪     Θρομβοεμβολικά επεισόδια

▪     Ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή

▪     Ασθενείς με ιστορικό αλλεργίας στο υαλουρονικό οξύ

Ένα ελαφρύ οίδημα και πιο σπάνια κάποιες εκχυμώσεις μπορεί να εμφανιστούν στα σημεία εφαρμογής. Αυτό δεν χρειάζεται να μας ανησυχεί καθώς σε ένα βαθμό είναι αναμενόμενο να συμβεί και σίγουρα η χρονική τους διάρκεια είναι πολύ περιορισμένη.

Επίσης η θεραπεία με υαλουρονικό πρέπει να απεφεύγεται αν δεν έχει παρέλθει τουλάχιστον μία εβδομάδα από λήψη αντιπηκτικών ή μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών.

Υαλουρονικό Οξύ – Τιμή

Η τιμή της θεραπείας διαμορφώνεται σύμφωνα με τις περιοχές, την ποσότητα του υλικού που θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε και  τις ανάγκες του κάθε δέρματος.

Με ποιες άλλες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί;

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ μπορεί με επιτυχία να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, όπως τα νήματα προσώπου και λαιμού, καθώς και με την μεσοθεραπεία.

Ανάλογα με την περίπτωση, προτείνονται οι κατάλληλοι εξατομικευμένοι συνδυασμοί για το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Κλείστε Ραντεβού

Μην χάνετε χρόνο, κλείστε Online Ραντεβού και άμεσα το προσωπικό του Facemed θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Τηλέφωνα : 210 69 29 999 – 694 71 95 333