210 69 29 999

Βοτουλινική Εξωτοξίνη Α

Μπότοξ

Τι είναι η Βοτουλινική εξωτοξίνη Α;

Πρόκειται για μία ουσία, πρωτεΐνη, που παράγεται από τον μικροοργανισμό Clostridium botulinum.

Χρησιμοποιείται στην κοσμητική ιατρική για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου και λαιμού.

Αποτελεί σήμερα τη δημοφιλέστερη και αποτελεσματικότερη αισθητική αντιγηραντική θεραπεία, με άμεσα θεαματικά αποτελέσματα.

Στην κατάλληλη δόση και τη σωστή θέση, προκαλεί χαλάρωση και μείωση της κινητικότητας των μυών που δημιουργούν τις ρυτίδες έκφρασης και τις απαλύνει, χωρίς να χάνεται η εκφραστικότητα, δίνοντας έτσι ένα νεότερο, ξεκούραστο και φυσικό αποτέλεσμα.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται και ποιους αφορά;

Εφαρμόζεται στο μέτωπο, μεσόφρυο, γύρω από τα μάτια (πόδι χήνας), μύτη (bunny lines) , στόμα (marionette lines, gummy smile), λαιμό και ντεκολτέ (Νefertiti lift).

Αφορά γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να επιτύχουν αποτελεσματική διόρθωση των ρυτίδων έκφρασης, βελτίωση του οβάλ του προσώπου, της χαλάρωσης σε λαιμό και ντεκολτέ, αποκτώντας νεανικότερη όψη, χωρίς αλλοίωση των φυσικών χαρακτηριστικών τους.

Eπίσης απευθύνεται σε άτομα νεαρής ηλικίας που θέλουν να προλάβουν τη μόνιμη εγκατάσταση των ρυτίδων οι οποίες έχουν σχηματιστεί, λόγω αυξημένης εκφραστικότητας του προσώπου.

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής;

Η διαδικασία είναι γρήγορη, εύκολη και ανώδυνη. Ο γιατρός επεξεργάζεται και διαλύει το υλικό με φυσιολογικό ορό NaCl 0,9%.

Στη συνέχεια, με μικρές, σχεδόν ανώδυνες ενδομυϊκές ενέσεις, εφαρμόζει το διάλυμα στους μύες της περιοχής που χρειάζεται να δράσει.

Έπειτα δίνονται οδηγίες και ο θεραπευόμενος μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις καθημερινές του ασχολίες.

Επανεξέταση για εκτίμηση του αποτελέσματος και τυχόν διορθώσεις, γίνεται στο ιατρείο μετά από 10-15 ημέρες.

Οδηγίες μετά την εφαρμογή της θεραπείας.

Για 2 ώρες μετά την εφαρμογή παραμείνετε σε όρθια θέση, μην σκύβετε, μην ξαπλώνετε και μην τρίβετε την περιοχή.

Για 24 ώρες μετά την εφαρμογή μην υπερθερμαίνετε την περιοχή: αποφύγετε χρήση πολύ ζεστού νερού, τεχνικές κομμωτηρίου που θερμαίνουν το μέτωπο και έντονη σωματική άσκηση.

Υπάρχουν παρενέργειες από την θεραπεία;

H θεραπεία επειδή είναι τοπική, δεν παρουσιάζει συστηματικές παρενέργειες.

Σπάνια μπορεί να παρουσιαστούν τοπικές ήπιες και παροδικές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως αίσθημα βάρους κατά τις πρώτες ημέρες, το οποίο υποχωρεί γρήγορα, μελανιές (εκχυμώσεις) στο σημείο της ένεσης, οι οποίες εξαφανίζονται λίγες ημέρες μετά ή μη συμμετρική εξάλειψη των ρυτίδων, η οποία διορθώνεται άμεσα κατά την επανεξέταση.

Σοβαρότερες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως η βλεφαρόπτωση, είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα και κάθε πότε επαναλαμβάνεται;

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων μπορεί να είναι από 4-6 μήνες. Λάβετε όμως υπόψιν πως όταν συνδυάζεται και με άλλες θεραπείες, οι ανάγκες μειώνονται και μπορεί να επαναλαμβάνεται ίσως και μία φορά το χρόνο.

Με ποιες άλλες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί η Βοτουλινική Εξωτοξίνη Α;

Η θεραπεία μπορεί με επιτυχία να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, όπως μεσοθεραπεία, το υαλουρονικό οξύ (fillers), τα νήματα προσώπου και λαιμού, το χημικό peeling, την δερμοαπόξεση και fractional laser CO2.

Ανάλογα με την περίπτωση, προτείνονται οι κατάλληλοι εξατομικευμένοι συνδυασμοί για το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Κλείστε Ραντεβού

Μην χάνετε χρόνο, κλείστε Online Ραντεβού και άμεσα το προσωπικό του Facemed θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Τηλέφωνα : 210 69 29 999 – 694 71 95 333