210 69 29 999

Μεσοθεραπεία

μεσοθεραπεία προσώπου

 Τι είναι η μεσοθεραπεία  προσώπου και τι προσφέρει;

Η μεσοθεραπεία προσώπου έχει ως στόχο την επαναφορά της χαμένης ελαστικότητας και δομής της επιδερμίδας στο πρόσωπο. Αποτελεί σημαντικό σύμμαχο στην μάχη κατά της αντιγήρανσης προσφέροντας στο δέρμα βαθιά ενυδάτωση και λάμψη.

Με τη μεσοθεραπεία αυτό που καταφέρνουμε είναι μέσω μικροσκοπικού τραυματισμού να ενεργοποιήσουμε τον οργανισμό να παράξει κολλαγόνο και ινώδη ιστό, τα οποία αποτελούν δομικά και στηρικτικά στοιχεία του δέρματος.

Αποτελεί μια θεραπεία που προσφέρει υγεία στο δέρμα σας  και μια επιδερμίδα πιο καθαρή, που στηρίζεται καλύτερα και δείχνει πιο σφριγηλή, λαμπερή και ενυδατωμένη. Επίσης με το να είμαστε  πιο επίμονοι κατά την εφαρμογή στις περιοχές με  λεπτές γραμμές και ρυτίδες καταφέρνουμε σταδιακά με τις επαναλήψεις να βελτιώσουμε την όψη τους και να πάρουμε συνολικά ένα πολύ πιο φρέσκο πρόσωπο, το στόχο μας δηλαδή.

Που εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία και ποιους αφορά;

Εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό ντεκολτέ και στην περιοχή των χεριών. Ένας ακόμα λόγος που κάνει την μεσοθεραπεία προσώπου τόσο ξεχωριστή μιας και υπάρχουν πολλές θεραπείες για την περιοχή του προσώπου. Λίγες όμως μας καλύπτουν στο λαιμό και στο ντεκολτέ που πολλές φορές το δέρμα φαίνεται αφυδατωμένο και θαμπό.

Η θεραπεία αφορά γυναίκες και άντρες, με μια συνήθη ηλικία που κάποιος την ξεκινά αυτή γύρω στα 30 έτη. Αυτό το καθορίζουν οι ανάγκες κάθε δέρματος, ο τρόπος ζωής η έκθεση στον ήλιο και φυσικά το κάπνισμα.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η μεσοθεραπεία μας αφορά όλους, το πότε θα ξεκινήσετε καθώς και τη συχνότητα που θα ακολουθήσετε θα το καθορίσουν οι ανάγκες του δικού σας δέρματος και η συζήτηση με τον γιατρό σας.

Πώς γίνεται;

Πραγματοποιούμε πολλαπλούς νηγμούς (τρυπήματα δηλαδή) με μια πολύ λεπτή βελόνα διοχετεύοντας στην περιοχή βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ, μια ιδιαίτερα υδρόφιλη ουσία που βρίσκεται φυσιολογικά στον οργανισμό μας και διατηρεί την υγρασία στο δέρμα.

Παραλλαγή της θεραπείας – και μάλιστα πολύ δημοφιλής – είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία, όπου αντί για το κοκτέιλ βιταμινών χρησιμοποιούμε τον ορό του αίματος του υπό θεραπεία ατόμου. Το μόνο που αλλάζει στη διαδικασία είναι η πραγματοποίηση μια μικρής αιμοληψίας πριν την έναρξη της θεραπείας.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω μεσοθεραπεία;

Ένα τυπικό πρόγραμμα εφαρμογής, περιλαμβάνει τρεις αρχικές θεραπείες με μεσοδιαστήματα 2 εώς 4 εβδομάδων. Ακολουθούν επαναλήψεις της θεραπείας κάθε 2 εώς 4 μήνες.

Επειδή όπως είπαμε όμως η συχνότητα εξαρτάται από τις ανάγκες συνήθως ένας άντρας ή μια γυναίκα 35 χρονών καλύπτεται με 3 έως 4 μεσοθεραπείες το χρόνο. Ενώ μια γυναίκα 55 ετών θα μπορούσε να χρειάζεται έως και 6 θεραπείες το χρόνο.

Αυτό που αξίζει να θυμάστε είναι πως με κάθε εφαρμογή κερδίζετε όλο και κάτι περισσότερο σε ενυδάτωση και σύσφιξη. Κάθε μέρα που περνάει όμως, χάνετε κάτι και από τα δύο. Σε αυτή τη μάχη, όταν έχετε σαν όπλο σας την μεσοθεραπεία στο τέλος θα βγείτε κερδισμένοι,  εσείς και το δέρμα σας.

Μάλιστα, συνιστά μια ιδανική θεραπεία του ταλαιπωρημένου από τον ήλιο δέρματος. Γι’ αυτό και εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο όπως πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια.

Η μεσοθεραπεία προσώπου πονάει;

Σχεδόν όχι. Το σχεδόν καθώς και το όχι οφείλονται στο ότι πριν την θεραπεία γίνεται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας στις υπό αγωγή περιοχές για τουλάχιστον 40 λεπτά. Έτσι καταφέρνουμε μείωση των ενοχλημάτων κατά ένα 80% ενώ το υπόλοιπο 20% είναι το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσετε για να διατηρήσετε υγιές το δέρμα σας.

Αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου;

Δεν πρόκειται για κάποια ενέσιμη θεραπεία που μπορεί να αλλάξει τα χαρακτηριστικά ή τις εκφράσεις σας. Όταν εφαρμόζονται σωστά καμιά από τις ενέσιμες θεραπείες δεν το κάνει. Επίσης, διακόπτοντας τις εφαρμογές, το δέρμα θα χάσει ένα σημαντικό του όπλο, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα «κρεμάσει».

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας;

Η μεσοθεραπεία δεν κρατάει καθόλου. Ή κρατάει για πάντα. Είναι σα να βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Αυτό που κερδίζετε με κάθε εφαρμογή είναι όλο και κάτι περισσότερο σε ενυδάτωση και σύσφιξη. Κάθε μέρα που περνάει όμως, χάνετε κάτι και από τα δύο. Σε αυτή τη μάχη, όταν έχετε σαν όπλο σας την μεσοθεραπεία στο τέλος θα βγείτε κερδισμένοι, εσείς και το δέρμα σας.

Ποιές ηλικίες αφορά;

Αφορά όλες τις ηλικίες, ανάλογα με το πότε αποφασίζετε να μπείτε στην διαδικασία επιπλέον φροντίδας του εαυτού σας. Πάντα, στόχος είναι να καλύψουμε  τις εκάστοτε εξειδανικευμένες ανάγκες του δέρματος μας.

Tip

Συνδύασε την Μεσοθεραπεία Προσώπου με ένα Μανδελικό Peeling και δες το πρόσωπό σου να λάμπει!

 

Κλείστε Ραντεβού

Μην χάνετε χρόνο, κλείστε Online Ραντεβού και άμεσα το προσωπικό του Facemed θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Τηλέφωνα : 210 69 29 999 – 694 71 95 333