Επικοινωνία

210 69 29 999
info@facemed.gr
Δρ. Πετρά Αναστασία

Δρ. Πετρά Αναστασία

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Η Δρ. Πετρά Αναστασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. 

Το 2000 εισήλθε στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,από όπου και αποφοίτησε το 2006. Στη συνέχεια εργάστηκε στο Ιδιωτικό  Νοσοκομείο «Διαβαλκανικό» στο τμήμα της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας για διάστημα 2 ετών. 

Το 2008 διορίστηκε για 1 έτος, αρχικά, στο Γενικό Νσοκομείο Γρεβενών, προκειμένου να εκπληρώσει τη θητεία της ως γιατρός άγονων χωριών της περιοχής και στη συνέχεια, για 6 μήνες, στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, όπου και ολοκλήρωσε την Παθολογία. Το 2010 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε σε ιδιωτικό ιατρείο στο τμήμα αισθητικών επεμβάσεων για 2 έτη.

Ταυτόχρονα, συνέχισε να παρακολουθεί το τμήμα της Δερματολογίας- Αφροδισιολογίας στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο «Διαβαλκανικό», ενώ ήταν μεταφράστρια σε ξενόγλωσσα ιατρικά βιβλία του εκδοτικού οίκου «Πασχαλίδης». Το 2012 έφυγε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α., Βοστόνη), οπότε και έδωσε εξετάσεις και αναγνώρισε τον τίτλο του πτυχίου Ιατρικής στην Αμερική (ECFMG πιστοποίηση), αλλά επίσης, εργάστηκε στο εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Tufts, της Βοστόνης για 3 έτη, κάνοντας έρευνα πάνω σε πολλές παθήσεις που σχετίζονται με τα μαστοκύτταρα και τους ινοβλάστες. Ξεκίνησε το διδακτορικό της το 2014 πάνω στα μαστοκύτταρα και στη μαστοκυττάρωση στο Πανεπιστήμιο του Tufts σε συνεργασία με την Ιατρική σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Στα τέλη του 2015 επιστρέφει στην Αθήνα, στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», ώστε να ολοκληρώσει την ειδικότητα της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας. 

Το καλοκαίρι του 2018 ορκίστηκε ως διδάκτορας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ λίγους μήνες μετά έλαβε και τον τίτλο της ειδικότητας της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας.

Έχει συγγραφικό έργο σε διεθνή περιοδικά, έχει παρακολουθήσει μαθήματα δερματολογίας-αφροδισιολογίας της Ευρωπαικής Εταιρίας στο διάστημα της ειδικότητας, ενώ έχει συμμετάσχει σε ερευνητικές μελέτες του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός».


Η Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Πετρά Αναστασία, εξυπηρετεί περιστατικά στα ιατρεία του Γέρακα, της Αθήνας αλλά και της Τρίπολης.