Αναζητώντας το μυστικό της ομορφιάς που κρύβει κάθε πραγματικό έργο τέχνης συναντάμε την αρμονία. Ξεχωριστό έργο τέχνης είναι και κάθε πρόσωπο που θαυμάζουμε όχι μόνο για ένα ζευγάρι όμορφα μάτια αλλά για την αρμονία και τη συμμετρία των χαρακτηριστικών του.  

Το πηγούνι μπορεί να μην θεωρείται εντυπωσιακό χαρακτηριστικό, παίζει, όμως, σημαντικό ρόλο στην ισορροπία των αναλογιών του προσώπου και της ελκυστικότητάς του.

Η ισορροπία αφορά τα τρία τμήματα του προσώπου το άνω τρίτο που αφορά το μέτωπο, το μέσο τρίτο, δηλαδή τα μάγουλα και το κάτω τρίτο, τα χείλη και το πηγούνι.


Το προγούλι-διπλοσάγονο δεν…. κρύβεται

Το προγούλι-διπλοσάγονο είναι ένα από τα σημεία του σώματος που δεν «κρύβεται» κάτω από ρούχα για παράδειγμα. Μας ακολουθεί σε κάθε στιγμή της επαγγελματικής και κοινωνικής μας ζωής.

Όταν, λοιπόν, ο καθρέφτης μας αποκαλύψει το έξτρα στρώμα λίπους κάτω από το πηγούνι, προσθέτοντας χρόνια αλλά και μια αντιαισθητική πινελιά στο προφίλ μας, συνειδητοποιούμε την αξία του πηγουνιού ως μέρος ενός αρμονικού συνόλου χαρακτηριστικών προσώπου και αναζητούμε λύσεις.

Γιατί εμφανίζεται το προγούλι-διπλοσάγονο;

Οι λόγοι για τους οποίους σχηματίζεται το διπλοσάγονο, κοινώς προγούλι, είναι πολλοί. Ο πιο συνηθισμένος είναι το υπερβολικό βάρος και το λίπος σε πολλά σημεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένης και της κάτω γνάθου.

Τον δικό τους ρόλο φαίνεται ότι έχουν επίσης οι γενετικοί παράγοντες, καθώς κάποιοι έχουν σαφείς και καθαρές γραμμές στα χαρακτηριστικά του προσώπου, ενώ άλλοι πιο απαλές, ανεξάρτητα από το βάρος τους. 

Επίσης η ηλικία αποτελεί παράγοντα που ευνοεί την αύξηση της μάζας στο προγούλι, καθώς με την πάροδο του χρόνου το δέρμα χαλαρώνει.

Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι το προγούλι-διπλοσάγονο δεν εμφανίζεται και σε άλλες ηλικίες. Εμφανίζεται σε άνδρες και γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας, ακόμη και σε άτομα που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερβολικού βάρους.

Κοινό πρόβλημα για εκατομμύρια ανθρώπους

Οι περιοχές του λαιμού και του πηγουνιού είναι από τις πρώτες που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης, Αν δεν είσαστε ικανοποιημένοι με το σχήμα ή τη συσσώρευση λίπους κάτω από το πηγούνι σας, ας σκεφτείτε ότι δεν είσαστε οι μόνοι. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τα ίδια συναισθήματα και φτάνουν στο γραφείο του πλαστικού χειρουργού αναζητώντας αποτελεσματικές λύσεις για το προγούλι-διπλοσάγονο.  

Η λιποαναρρόφηση στο προγούλι είναι εξαιρετική επιλογή για την περιοχή του πηγουνιού, όμως δεν αντιμετωπίζει την χαλάρωση

Drs Tip

Η λιποαναρρόφηση στο προγούλι είναι εξαιρετική επιλογή για την περιοχή του πηγουνιού, όμως δεν αντιμετωπίζει την χαλάρωση. Έτσι κάποιοι ασθενείς μπορεί να χρειαστούν επιπλέον και σύσφιξη.

Πώς φεύγει το προγούλι-διπλοσάγονο;

Υπάρχουν πολλοί μύθοι εξαφάνισής του, όπως διάφορες κρέμες και ασκήσεις για προγούλι-διπλοσάγονο που δεν επιφέρουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.  

Μία από τις επιλογές που προτείνονται συχνά στο πρόσωπο για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η λιποαναρρόφηση στο προγούλι. Ο γιατρός κρίνει ποιος είναι καλός υποψήφιος για μία τέτοια διαδικασία. Άτομα χωρίς σημαντικά προβλήματα υγείας, με ελαστικότητα στο δέρμα είναι, γενικά, καλοί υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση στο προγούλι.  

Η λιποαναρρόφηση στο προγούλι-διπλοσάγονο είναι μια ασφαλής, ελάχιστα επεμβατική, σύντομη διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας αφαιρείται το λίπος κάτω από το δέρμα και σμιλεύεται το περίγραμμα στην περιοχή του πηγουνιού. Η διαδικασία πραγματοποιείται στον χώρο ιατρείου συνήθως με τοπική αναισθησία, ενώ το λίπος εξάγεται μέσω ενός σωληνίσκου από μια πολύ μικρή τομή που πραγματοποιείται στο δέρμα, η οποία αργότερα είναι μετά βίας ορατή..

Η λιποαναρρόφηση στο προγούλι-διπλοσάγονο μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις στην περιοχή, όπως για παράδειγμα στον λαιμό για καλύτερο αποτέλεσμα.

Τέλος, η θεραπεία συμβάλλει στη ρύθμιση της λιπαρότητας, στη βελτίωση ορισμένων τύπων ακμής, καθώς και στη μείωση πόρων και των λεπτών ρυτίδων.

Το προφίλ γίνεται πιο λεπτό, το προγούλι-διπλοσάγονο διορθώνεται, οι γραμμές γίνονται πιο «σφιχτές» το προφίλ διαγράφεται πλέον πιο νεανικό και πιο ελκυστικό

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης θα χρειαστούν μερικές μέρες για να επανέλθετε πλήρως στις καθημερινές σας υποχρεώσεις.

              Φωτογραφία λιποαναρρόφησης στο προγούλι πριν και μετά

λιποαναρρόφηση προγούλι πρινλιποαναρρόφηση προγούλι μετά

Επομένως σταματήστε να ταλαιπωρείστε με διάφορες κρέμες και ασκήσεις για το προγούλι-διπλοσάγονο, που μοναδικό αποτέλεσμα έχουν την αγανάκτησή σας και την μείωση της καλής σας ψυχολογίας ενώ το πρόβλημα στην περιοχή του λαιμού παραμένει. Επισκεφθείτε μας, συμβουλευτείτε μας και εμπιστευτείτε μας για να αποκτήστε γρήγορα και αποτελεσματικά το νεανικό σχήμα προσώπου που πάντα ονειρευόσασταν.

Προγούλι τέλος!