Τόσο το Botox, όσο και το Υαλουρονικό οξύ, αποτελούν θεραπείες που μπορούν να εφαρμοστούν και στα δύο φύλα, όμως φαίνεται πως οι γυναίκες τις επιλέγουν συχνότερα.

Πρόκειται για δύο από τις πιο δημοφιλείς, θεραπείες προσώπου με αντιγηραντική δράση και πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, στην βελτίωση των ρυτίδων και όχι μόνο!

Δύο θεραπείες παρόμοιες αλλά ταυτόχρονα τόσο διαφορετικές. Με τα οφέλη που προσφέρει η κάθε μια, είναι λογικό να μπερδευόμαστε όταν πρόκειται να επιλέξουμε ποια από τις δύο θέλουμε να εφαρμόσουμε στο πρόσωπό μας.

Ας δούμε λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να κατασταλάξουμε σε μια από τις δύο ή ακόμα και τον συνδυασμό τους, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας αλλά και την καθοδήγηση του γιατρού.

Σε ποια σημεία εφαρμόζονται;

Για αρχή, αν παρατηρήσουμε το πρόσωπό μας, μπορούμε να προσέξουμε τα σημεία που θέλουμε να βελτιώσουμε, οπότε έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για την σωστή κατεύθυνση.

 

Πώς εφαρμόζεται το Botox και πως το Υαλουρονικό οξύ;

Η ουσία που περιέχεται στο Botox, η Βοτουλινική εξωτοξίνη Α, αδρανοποιεί στοχευμένα και τοπικά τους μυς κάτω από τις ρυτίδες έκφρασης προσωρινά, με αποτέλεσμα την βελτίωσή τους αφού οι εκφράσεις του προσώπου σε ένα βαθμό περιορίζονται. Με αυτό τον τρόπο, το πρόσωπό μας δείχνει πιο ξεκούραστο και νεανικό και αφήνει τους γύρω μας να αναρωτιούνται για το πόσο “ανθεκτικοί” είμαστε στο χρόνο!

 

Το Υαλουρονικό οξύ, είναι μια ουσία, που υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό μας, συγκρατεί το νερό και παρέχει καλύτερη σύνδεση των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Με την πάροδο του χρόνου όμως, η ποσότητα του Υαλουρονικού οξέος χάνεται, οπότε βλέπουμε στο πρόσωπό μας, αλλαγές που επηρεάζουν την εικόνα μας και την αυτοπεποίθησή μας.

 

Με το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ, μπορούμε να αναπληρώσουμε την χαμένη ποσότητα, να προσφέρουμε ενυδάτωση και σφριγηλότητα στην επιδερμίδα μας, ή ακόμη και να τονίσουμε κάποια χαρακτηριστικά όπως τα χείλη και τα ζυγωματικά ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουμε και τις ρυτίδες γήρανσης.

 

 

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της κάθε θεραπείας;

 

Για το Botox, η διάρκεια των αποτελεσμάτων μπορεί να είναι από 3 έως 5 μήνες ενώ τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες μέρες μετά την εφαρμογή. Για να κρατήσουμε όσο περισσότερο γίνεται τα αποτελέσματα, θα πρέπει να αποφεύγουμε τις πρώτες ώρες συνθήκες έντονης θερμότητας στην περιοχή, όπως το πιστολάκι για τα μαλλιά, ενώ το τρίψιμο του σημείου για τα πρώτα εικοσιτετράωρα είναι ένα μεγάλο Νο-Νο! Επιπλέον, η όρθια στάση και η αποφυγή έντονης σωματικής άσκησης για τις πρώτες 3 ώρες είναι must.

 

Για το Υαλουρονικό οξύ, τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν από 6 μήνες έως και 1 χρόνο. Μετά την εφαρμογή, δεν χρειάζεται να προσέξουμε κάτι συγκεκριμένο, μόνο να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που θα μας δώσει ο γιατρός μας.

 

Ποια από τις δύο θεραπείες είναι πιο ανώδυνη;

 

Και στις δύο θεραπείες, η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας υπάρχει σαν επιλογή, οπότε η εφαρμογή τους είναι σχεδόν ανώδυνη, όμως η λεπτή βελόνα που χρησιμοποιείται, δεν προκαλεί μεγάλη ενόχληση ούτως ή αλλιώς.

 

Ειδικότερα στο ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ, υπάρχει μέσα στο υλικό και ποσότητα αναισθητικών ουσιών οπότε η εφαρμογή του είναι πιο καλά ανεκτή.

 

Fun fact!

 

Ήξερες ότι, το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ, είναι το μοναδικό εμφύτευμα προσώπου με αντίδοτο; Αν για κάποιο λόγο, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, μπορούμε να εφαρμόσουμε στην περιοχή την Υαλουρονιδάση. Πρόκειται για μια ουσία που διασπά το Υαλουρονικό οξύ σε αμινοξέα, τα οποία απορροφώνται από τον οργανισμό, ενώ το πρόσωπο επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση.

 

Μύθοι & αλήθειες

 

Μύθος #1 - Οι θεραπείες του botox και του Υαλουρονικού οξέος μπορούν να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου.

 

Η αλήθειαΌχι! Στην πραγματικότητα, όταν εφαρμόζεται σωστά, καμία ενέσιμη θεραπεία δεν μπορεί να το κάνει. Με την εφαρμογή του Botox και του Υαλουρονικού οξέος, στόχος είναι η βελτίωση του προσώπου και η ανάδειξη του, χωρίς να επηρεάζονται τα χαρακτηριστικά του.

 

Μύθος #2 - Αν σταματήσω να κάνω Botox, η γήρανση θα επιταχυνθεί και η εικόνα του προσώπου μου θα επιδεινωθεί.

 

Η αλήθεια - Αν σταματήσουμε τις θεραπείες με βοτουλινική τοξίνη, το πρόσωπο θα επιστρέψει σιγά - σιγά στην κατάσταση που ήταν πριν την εφαρμογή, αφού οι μυς θα αρχίσουν να κινούνται κανονικά, χωρίς να επιταχύνεται η διαδικασία της γήρανσης.

 

Μύθος #3 - Το Βotox είναι μόνο για άτομα πάνω από 30 ετών.

 

Η αλήθεια - Η θεραπεία του Botox, μπορεί να εφαρμοστεί και σε πιο νεαρά άτομα(baby botox), ιδιαίτερα σε όσους έχουν πολύ εκφραστικό πρόσωπο. Σε αυτή την περίπτωση, το Botox λειτουργεί προληπτικά αφού οι ρυτίδες δεν έχουν χαραχθεί ακόμα στο δέρμα!

 

Για να καταλήξουμε λοιπόν στη σωστή επιλογή ανάλογα με την δική μας ξεχωριστή περίπτωση, εκτός από το να γνωρίζουμε τι ακριβώς προσφέρει η κάθε θεραπεία, είναι απαραίτητη και η καθοδήγηση από εξειδικευμένο γιατρό, ο οποίος θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα μας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία ή ακόμα και τον συνδυασμό τους, για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Botox Υαλουρονικό οξύ Fillers Ρυτίδες Πρόσωπο Ενέσιμες θεραπείες προσώπου Έκφρασεις Αντιγήρανση Ενυδάτωση Σύσφιξη