Η Αποτρίχωση Laser Γυναίκα (Alexandriti) έχει γίνει πολύ γνωστή χάρη στα εξασφαλισμένα και μόνιμα αποτελέσματα της .

Συνήθως και όταν δεν υποβόσκει κάποια ορμονική ανωμαλία χρειάζονται περί τις 6 με 8 επισκέψεις για να απαλλαγείτε μόνιμα από την ανεπιθύμητη τριχοφυϊα σε πόδια, μπικίνι, μασχάλες, πρόσωπο και άλλα σημεία του σώματος.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα, σε άνδρες και σε γυναίκες. Μοναδικός περιορισμός είναι το έντονο μαύρισμα για όσο αυτό διαρκεί, οι ξανθές και οι λευκές τρίχες.

Η αποτρίχωση laser γυναίκα αποτελεί επίσης θεραπεία της ενοχλητικής θυλακίτιδας που προκύπτει συχνά από άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.

Επίσης εφαρμόζεται και στην περιοχή του κόκκυγα για την αντιμετώπιση της τριχοφωλεικής νόσου (κύστης κόκκυγα).

Συνήθως η θεραπεία επαναλαμβάνεται κάθε δύο μήνες, διάστημα για το οποίο είστε πραγματικά χωρίς τρίχες.

Ο σωστός χρόνος για να μας επισκεφθείτε για το επόμενο σας ραντεβού είναι μια βδομάδα με 10 μερες περίπου από όταν αρχίσει να εμφανίζεται ξανά η τριχοφυία, που κάθε φορά γίνεται λιγότερο πυκνή και η τρίχα όλο και λεπτότερη.

Σε ποιες περιοχές και πως εφαρμόζεται η αποτρίχωση laser με alexandrite;

Όλα εξαρτώνται από την τριχοφυΐα σε κάθε περιοχή του σώματος: πρόσωπο, χέρια, μασχάλες, στέρνο, θηλές μαστών, πλάτη, μπικίνι, πόδια, κοιλιά.

Αποτρίχωση Πρόσωπο: Για το πρόσωπο είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο συνολικός αριθμός, επειδή η περιοχή είναι ορμονοεξαρτώμενη, η διάρκεια της εφαρμογής είναι 10 λεπτά.

Αποτρίχωση Μασχάλες: Από την πρώτη κιόλας συνεδρία η μείωση της τριχοφυΐας φθάνει ως και 50%. Οι τρίχες είναι απαλές, ανοιχτόχρωμες και πιο μαλακές.

Συνήθως χρειάζονται περίπου 6-8 συνεδρίες με ένα μεσοδιάστημα 45-50 ημέρες. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι περίπου 15 λεπτά.

Αποτρίχωση Μπικίνι: Από την πρώτη μας συνεδρία η μείωση της τριχοφυΐας στην περιοχή του μπικίνι είναι της τάξεως του 40-50%.

Συνήθως χρειάζονται 6 με 8 συνεδρίες. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και περισσότερες καθώς αυτό καθορίζεται από το χρώμα του δέρματος και της τρίχας, όπως και το πάχος της. Η συνεδρία επαναλαμβάνεται με ένα μεσοδιάστημα 45-50 ημερών.

Τόσο το μπικίνι όσο και οι μασχάλες είναι περιοχές που συνήθως αποτριχώνουμε χωρίς πρόβλημα όλο το χρόνο μιας και είναι περιοχές που δεν έχουν καθόλου ή ελάχιστη έκθεση στον ήλιο.

Αποτρίχωση Πόδια: Μαζί με τις μασχάλες και το μπικίνι, τα πόδια είναι η περιοχή στην οποία τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και υπάρχει ριζική εξάλειψη της τριχοφυΐας.

Επίσης αποτελεί ιδανική θεραπεία κατά της ενοχλητικής θυλακίτιδας που προκύπτει συχνά από άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.

Ο σωστός χρόνος για το επόμενο ραντεβού είναι μια βδομάδα με 10 μέρες περίπου από όταν αρχίσει να εμφανίζεται ξανά η τριχοφυία, η οποία κάθε φορά γίνεται λιγότερο πυκνή και η τρίχα όλο και λεπτότερη.

Προετοιμασία πριν από την Αποτρίχωση Laser Γυναίκα (Alexandriti)

Πριν μας επισκεφτείτε για την θεραπεία καλό είναι να γνωρίζετε τα εξής:

Σε πολύ σκούρα δέρματα (έγχρωμοι) καθώς και έντονο μαύρισμα αποφεύγουμε ή εφαρμόζουμε τη θεραπεία με περιορισμούς

Η μέθοδος δεν είναι αποτελεσματική σε ξανθές και λευκές τρίχες.

Θα πρέπει η τρίχες να είναι ορατές μερικά χιλιοστά (2 – 3mm). Γι’ αυτό το λόγο αν έχετε πραγματοποιήσει κάποια άλλη μέθοδο αποτρίχωσης (π.χ. ξυράφι, κερί) θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να ξεκινήσουν να εμφανίζονται οι τρίχες.

Για τις ευαίσθητες περιοχές όπως το μπικίνι, εφαρμόζουμε για 20 λεπτά περίπου τοπικά αναισθητική κρέμα. Θα πρέπει να την έχετε προμηθευτεί από κάποιο φαρμακείο και να έχετε μαζί σας την πρώτη φορά για να σας δείξουμε εμείς πως να την χρησιμοποιείται.

Σας δίνουμε κάποιες αντιπροσωπευτικές τιμές και είμαστε στη διάθεση σας για να απαντήσουμε με το ακριβές ποσό ανάλογα με τις περιοχές που σας ενδιαφέρουν.

Οδηγίες μετά την Αποτρίχωση Laser Γυναίκα.

Μετά το τέλος της συνεδρίας το δέρμα στην περιοχή εφαρμογής παρουσιάζει ερύθημα (ερυθρότητα) και περιθυλακικό οίδημα, με ήπιο αίσθημα καύσου σαν σε ερεθισμό από ήλιο.

Συνήθως διαρκούν για μερικές ώρες, ανάλογα με την ένταση της θεραπείας, την ηλικία και την προηγούμενη κατάσταση του δέρματος.

  • Αποφυγή ζεστού ντους, ατμόλουτρου ή σάουνας για τις επόμενες 6 ώρες.
  • Αποφυγή έντονης γυμναστικής και τριβής των περιοχών που εφαρμόστηκε το laser καθώς και η επαφή με εφαρμοστά ενδύματα τύπου lycra

Για τις επόμενες 5 ημέρες:

  • Εφαρμογή ενυδατικής κρέμας  2 φορές την ημέρα
  • Αποφυγή καλλυντικών κρεμών με άρωμα και χρώμα
  • Αποφυγή άμεσης έκθεσης στον ήλιο ή solarium.
  • Xρήση αντιηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF >30+UVA), με συχνή επάλειψη ανά 2 ώρες.
  • Απαλό πλύσιμο της περιοχής με ήπιο σαπούνι και απαλό στέγνωμα με πετσέτα με ταμποναριστές κινήσεις.
  • Απαγορεύεται το έντονο τρίψιμο και η χρήση προϊόντων απολέπισης (peeling) στην περιοχή.
  • Σε περίπτωση έντονου καύσου ή ερεθισμού του δέρματος, εφαρμογή κορτιζονούχας κρέμας 2 φορές την ημέρα με απαλό μασάζ για 2-3 ημέρες.

Εάν o ερεθισμός συνεχίζεται πέραν των 5 ημερών ή παρατηρήσετε σημάδια μόλυνσης ή χρωματικές αλλαγές, καθώς και για οποιεσδήποτε απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας.

αποτρίχωση με laser