Facebook Pixel

Τι είναι η κρυοθεραπεία;

Με την έκθεση του σώματος, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, για λίγα λεπτά, έχει διαπιστωθεί, πως ο οργανισμός αφυπνίζεται και ενεργοποιεί τις αμυντικές του λειτουργίες, παράγοντας ορμόνες και ουσίες που βοηθούν στην ανάπλαση, την αναδόμηση, και γενικότερα στην αυτοθεραπεία!

Η ολόσωμη κρυοθεραπεία, πραγματοποιείται μέσα σε ειδικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας που ονομάζεται κρυοσάουνα, όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν από -120C˚ έως -170C˚!

Πρόκειται για μια θεραπεία μοναδική και πλούσια σε οφέλη, που μπορεί να βελτιώσει την ζωή όποιου αποφασίσει να την εφαρμόσει.

Η τεράστια ποικιλία στα οφέλη της κρυοθεραπείας, ξεκινά από αισθητικής φύσεως βελτιώσεις, όπως μείωση κυτταρίτιδας και απώλεια λίπους και μπορεί να φτάσει ακόμα έως και στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων διαφόρων παθήσεων, όπως για παράδειγμα, της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Βασίζεται στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που βοηθά την ιδιότητα του οργανισμού για αυτοθεραπεία.
Η κρυοθεραπεία είναι δοκιμασμένη μέθοδος θεραπείας για πολλά χρόνια
H κρυοθεραπεία, χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια, από τον Ιπποκράτη, ο οποίος χρησιμοποιούσε τον πάγο για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.
Τα οφέλη της κρυοθεραπείας στην κρυοσάουνα

Οφέλη

ΑΜΕΤΡΗΤΑ : Τα οφέλη της κρυοθεραπείας είναι πάρα πολλά, αφού ενεργοποιεί όλους τους μηχανισμούς του οργανισμού για αναδόμηση ! Αναφορικά, τα κυριότερα οφέλη της κρυοθεραπείας με την κρυοσάουνα είναι :

Τα οφέλη της κρυοθεραπείας στην ομορφιά
Ομορφιά
 • -500 έως 1.500 θερμίδες/ συνεδρία
 • Ενεργοποίηση μεταβολισμού με ταχύτερη καύση θερμίδων
 • Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας
 • Αύξηση παραγωγής κολλαγόνου
 • Σύσφιξη δέρματος
 • Ενδυνάμωση μαλλιών & νυχιών
 • Βελτίωση αποχρωματισμου του δέρματος
Τα οφέλη της κρυοθεραπείας στην υγεία
Υγεία
 • Αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων (ψωρίαση, δερματίτιδα κ.α.)
 • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
 • Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος
 • Βελτίωση στα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης
 • Αντιμετώπιση φλεγμονών (θυλακίτιδα, τενοντίτιδα κ.α.)
 • Βελτίωση σκελετικών παθήσεων (οστεοπόρωση, σπονδυλοαρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.α.)
Τα οφέλη της κρυοθεραπείας στον αθλητισμό
Αθλητισμός
 • Περισσότερη ενέργεια
 • Αύξηση απόδοσης
 • Μείωση μυϊκών πόνων
 • Καλύτερη λειτουργικότητα και αυξημένο εύρος κίνησης των αρθρώσεων
 • Μείωση του καθυστερημένου ασκησιογενή μυϊκού πόνου(DOMS)
 • Γρηγορότερη επούλωση των τραυματισμών
 • κ.α.
Η αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου που προσφέρει η κρυοσάουνα, κάνει σύσφιξη στο σώμα
Η... “έκρηξη” στην παραγωγή κολλαγόνου με κάθε συνεδρία στην κρυοσάουνα, προσφέρει σύσφιξη σε όλο το δέρμα και ανανέωση κυττάρων, με αποτέλεσμα την καλύτερη όψη και υφή του δέρματος!
Πώς γίνεται μια συνεδρία στην κρυοσάουνα

Διαδικασία


τι πρέπει να φοράω στην κρυοσάουνα
Ένδυση & Μετρήσεις
Ο επισκέπτης φοράει ειδικά μποτάκια, εσώρουχα και γάντια (μάλλινα ή βαμβακερά) και εισέρχεται στην κρυοσάουνα. Γίνονται μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης και των παλμών, ώστε να υπάρχει μέτρο σύγκρισης για το τέλος της διαδικασίας.

Πώς γίνεται η κρυοθεραπεία στην κρυοσάουνα σε όλο το σώμα
Εφαρμογή κρυοθεραπείας
Ο χειριστής ρυθμίζει την κρυοσάουνα ώστε να εξέχουν από την πάνω πλευρά μόνο, οι ώμοι και το κεφάλι του επισκέπτη.  Στη συνέχεια, η κρυοσάουνα γεμίζει με παγωμένο μίγμα αέρα και ατμών αζώτου και η θερμοκρασία που περιβάλλει το σώμα κυμαίνεται από -120C˚ έως -170C˚! Χάρη στην πλήρη απουσία υγρασίας στο εσωτερικό της κρυοσάουνας, η αίσθηση είναι κάτι λιγότερο από ένα κρύο ντους. Η διάρκεια της συνεδρίας είναι από 1 έως 3 λεπτά.

μετρήσεις πίσεσης μετά την κρυοσάουνα για παρενέργειες
Μετρήσεις
Με το τέλος της εφαρμογής, επαναλαμβάνονται οι μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης και των παλμών ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει οποιαδήποτε μεταβολή.

Η ολόσωμη κρυοθεραπεία μπορεί να μειώσει τον χρόνο αποθεραπείας μετά από χειρουργεία
Η κρυοθεραπεία, μπορεί να μειώσει σημαντικά, τον χρόνο αποθεραπείας πολλών χειρουργείων, χάρη στην ενίσχυση της επούλωσης που προσφέρει!

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την κρυοσάουνα

Συχνές ερωτήσεις

Πόσες συνεδρίες με κρυοσάουνα χρειάζονται και κάθε πότε;

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συνεδριών. Όσο περισσότερες φορές επαναλάβει κάποιος την κρυοθεραπεία τόσο καλύτερα θα αισθάνεται και θα βλέπει βελτίωση στο θέμα που τον απασχολεί. Είτε αυτό είναι αισθητικής, είτε κλινικής φύσεως. 
Σε ότι αφορά την συχνότητα, μπορούν να πραγματοποιηθούν από 3 έως 4 συνεδρίες ανά εβδομάδα.

H κρυοθεραπεία με την κρυοσάουνα είναι ασφαλής;

Το μηχάνημα της κρυοσάουνας πληροί όλα τα κριτήρια ασφαλείας, ενώ διαθέτει και μηχανισμούς έκτακτης ανάγκης για αναπάντεχες καταστάσεις. 
Σε ότι αφορά την έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες, αυτές, εφαρμόζονται για πολύ μικρό χρονικό διάστημα (1-3 λεπτά), επομένως δεν επηρεάζουν την θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος. 
Όλες οι φυσικές άμυνες του οργανισμού ενεργοποιούνται και “αφυπνίζονται” οι μηχανισμοί αυτοθεραπείας, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την κρυοσάουνα ως μέθοδο αδυνατίσματος;

Η κρυοσάουνα μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ δυνατό σύμμαχο στην προσπάθεια για την απώλεια βάρους καθώς με κάθε συνεδρία “καίγονται” από 500 έως 1.500 θερμίδες! Επομένως, αν οι συνεδρίες με κρυοσάουνα συνδυαστούν με σωστή διατροφή, σίγουρα η ζυγαριά θα αρχίσει να δείχνει όλο και λιγότερα κιλά!
κυτταρίτιδα σύσφιξη πάχος λίπος κοιλιά ψωμάκια πόδια χέρια μπράτσα πανάδες δυσχρωμίες σημάδια πόνος θεραπεία αθήνα αμπελόκηποι Τρίπολη δερματολόγος κόστος τιμή τιμές