210 69 29 999

φυσικό μακιγιάζ

Φυσικό μακιγιάζ στην παραλία; Ναι γίνεται!

Φυσικό Μακιγιάζ στην παραλία; Γίνεται, θέλει όμως τρόπο και πρέπει να είναι εύκολο, γρήγορο και φυσικό!

Το κλειδί στο φυσικό μακιγιάζ είναι να μην χρησιμοποιήσουμε πολλά προϊόντα και σε μεγάλη ποσότητα. Το νερό και η ζέστη θα λιώσουν το μακιγιάζ και αυτό όχι μόνο θα έχει άσχημο οπτικό αποτέλεσμα αλλά φράζει και τους πόρους του δέρματος.

Πως πετυχαίνουμε το Φυσικό Μακιγιάζ.

Για να πετύχουμε φυσικό μακιγιάζ αντί για foundation, το οποίο είναι βαρύ για τέτοιες συνθήκες,  χρησιμοποιούμε ένα bb cream/tinted moisturizer το οποίο έχει και δείκτη SPF.

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, προτιμήστε η αντιηλιακή προστασία να είναι ενσωματωμένη στη bb cream/tinted moisturizer με τουλάχιστον SPF 30. Επειδή δεν έχει καλυπτικές ιδιότητες, θα πρέπει να βάλετε concealer τοπικά όπου χρειάζεται.

Εφαρμόζοντας το αντηλιακό και μετά την κρέμα, καλύπτουμε τις ατέλειες με ένα κατάλληλο χρώμα concealer. Έτσι έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα, επίσης χρησιμοποιούμε κατάλληλο χρώμα concealer και για τα μάτια.

Για περισσότερο χρώμα στα μάτια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια αδιάβροχη υγρή σκιά σε μικρή ποσότητα σε όλο το κινητό βλέφαρο. Για να τα τονίσουμε περισσότερο, εφαρμόζουμε αδιάβροχη μάσκαρα ελαφρά ώστε να πετύχουμε φυσικό αποτέλεσμα.

Για ρουζ, προτιμήστε ένα σε μορφή κρέμας και σε απόχρωση που ταιριάζει με το φυσικό κοκκίνισμα της επιδερμίδας, το οποίο μπορεί να είναι ροδακινί για μέτρια προς σκούρα δέρματα και ροζ για πιο ανοιχτόχρωμα. Η κρεμώδης υφή δίνει φυσικό αποτέλεσμα!

Τέλος, στα χείλη εφαρμόζουμε ενυδατικό προϊόν με δείκτη αντηλιακής προστασίας και αποφεύγουμε τα έντονα χρώματα κραγιόν τα οποία μπορεί να τα αφυδατώσουν και δε δείχνουν καθόλου φυσικά.

Σε κάθε περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα σε μορφή πούδρας, γιατί έχουν την τάση να λιώνουν δημιουργώντας άσχημο αποτέλεσμα. Τα περισσότερα προϊόντα με κρεμώδη υφή που έχουν χρώμα (ρουζ, μάσκαρα, σκιά ματιών) και είναι πλέον αρκετά σταθερά. Έχουν αντοχή στο νερό, διαρκούν στο δέρμα και αντιστέκονται στη φυσική λιπαρότητα και τον ιδρώτα.

Tip:

Κάντε μια μεσοθεραπέια προσώπου και προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο!