210 69 29 999

ρυτίδες

ΒΟ(TOX) – Η γνωστή μαγική θεραπεία!

Ρυτίδες – Πώς θα αποκτήσετε φυσικότητα στην έκφραση χωρίς ίχνη και πόνο;

– Ποιες ουσίες και φάρμακα μπορεί να επιδράσουν αρνητικά ή να μην επιτρέψουν στο Bo(tox) να δράσει όπως πρέπει;

– Τι αλλαγές παρατηρούνται στην τεχνική της εφαρμογής αλλά και στις απαιτούμενες δόσεις;

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές ερωτήσεις που μας κάνετε καθημερινά. Στο σημερινό άρθρο μας θα μιλήσουμε για την μαγική και αγαπημένη θεραπεία του Bo(tox).

Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την θεραπεία καθώς και τις τάσεις που διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα.

Συμβουλή –  Το «παγωμένο πρόσωπο» ανήκει στο παρελθόν – για την επιθυμητή φυσική εικόνα και έκφραση, ζητήστε λιγότερη δόση από το φάρμακο.

Η μυϊκή διαμόρφωση του προσώπου παίζει ρόλο.

Ο γιατρός επιβάλλεται να ελέγξει προσεκτικά τη μυϊκή διαμόρφωση του προσώπου σας.

Αν ο τύπος του μυϊκού σας τόνου είναι ορθοκινητικός (απόλυτος συγχρονισμός συναισθημάτων και μιμητικών εκφράσεων) είστε ιδανική υποψήφια για Bo(tox), αφού το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει έως και 9 μήνες, και η αγωγή να είναι απαραίτητη μια φορά το χρόνο.

Ο υπερκινητικός τύπος μυϊκής δομής (δεν υπάρχει συγχρονισμός μεταξύ μυϊκών συσπάσεων και έκφρασης συναισθημάτων), δεν διατηρεί το αποτέλεσμα πάνω από 6 μήνες, οπότε οι εφαρμογές πρέπει να γίνονται 2 ή 3 φορές το χρόνο.

Τέλος, στον υπερτονικό τύπο (απουσιάζει εντελώς ο συγχρονισμός και ο έλεγχος), το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό: Οι ρυτίδες δεν εξαφανίζονται τελείως , η μυϊκή σύσπαση μπλοκάρεται μόνο για 1 ή 2 μήνες και χρειάζονται 4 με 5 εφαρμογές κάθε χρόνο.

Ο στόχος είναι να μετατραπεί ο μυϊκός τόνος σε υπερκινητικό και τελικά σε κινητικό τύπο.

Το Bo(tox) γενικά δεν αντενδείκνυται για κανέναν. Υπάρχουν όμως ορισμένες εξαιρέσεις:

α] Έχετε δυναμικές ρυτίδες έκφρασης στο πρόσωπο και θέλετε να απαλλαγείτε

β] Eίστε έγκυος

γ] Θηλάζετε

Το Bo(tox) δεν προσφέρει τίποτα στις στατικές ρυτίδες.

Πρόκειται γι’ αυτές που δεν σχετίζονται με τους μύες, αλλά είναι αποτέλεσμα της γήρανσης, της απώλειας κολλαγόνου και ελαστίνης και της υποχώρησης της δερματικής συγκρότησης και ελαστικότητας.

Σε αυτές τις ρυτίδες, πολύ καλά αποτελέσματα έχει το fractional laser για λείανση και ανανέωση του δέρματος ή το χημικό peeling, σε συνδυασμό με fillers και συνεδρίες μεσοθεραπείας.

Εγκυμοσύνη & Θηλασμός

Όσο για την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, το FDA αναγνώρισε και κατέταξε το (bo)tox στην κατηγορία C, το οποίο σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει μελέτες σε ανθρώπους, ενώ σε πειραματόζωα υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά το έμβρυο, χωρίς όμως να έχει γίνει εκτεταμένη έρευνα.

Υπάρχουν φθηνές ενέσεις Bo(tox), όμως είναι κινεζικής προέλευσης, μη αναγνωρισμένες, ληγμένες, κλεμμένες ή πολύ αραιωμένες.

Καλό είναι να μην επιλέξετε για την εφαρμογή τις ημέρες της περιόδου και τις αμέσως επόμενες.

Πριν υποβληθείτε στη θεραπεία, συνιστάται να αποφεύγεται η κατανάλωση ουσιών που αυξάνουν την πιθανότητα μικρής μελανιάς στα σημεία των μικροτσιμπημάτων.

Μπορεί να είναι φάρμακα ή άλλες ουσίες (βότανα, χόρτα κλπ) που έχουν αντιπηκτική δράση, π.χ. αντιφλεγμονώδη φάρμακα, συμπληρώματα βιταμίνης Ε, καρυκεύματα όπως το κάρυ, το τζίντζερ, η κανέλα, ο κουρκουμάς, η πάπρικα, το πιπέρι καγιέν.