210 69 29 999

νήματα

Νήματα PDO – Μία διαρκής Μεσοθεραπεία!

Τα νήματα PDO είναι αγγειοχειρουργικά ράμματα πλήρως απορροφήσιμα, που υδρο-λύονται τοπικά σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό.

Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για το τι μπορούμε να πετύχουμε με αυτή τη θεραπεία.

Ένας συχνός τίτλος που μπορεί να έχετε συναντήσει σε πολλά site ή συζητήσεις είναι το “μη χειρουργικό lifting”,  ο χαρακτηρισμός αυτός είναι μάλλον υπερβολικός.

Με τη θεραπεία επιτυγχάνουμε βελτίωση της εικόνας και υφής του δέρματος κυρίως αποτέλεσμα φωτογήρανσης αλλά και της φυσιολογικής φθοράς καθώς και μικρών διακυμάνσεων στο σωματικό βάρος.

Το αποτέλεσμα είναι άριστο όταν έχει γίνει σαφές τι περιμένουμε από την θεραπεία για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Περισσότερο λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε πως τα νήματα με την προαγωγή της φλεγμονής, ενεργοποιούν μια συνεχόμενη για μήνες διεργασία τοπικά, που “χτίζει” κολλαγόνο και “στηρίζει” το υπερκείμενο δέρμα.

Πρόκειται για μια διαρκής μεσοθεραπεία, μια αντλία παραγωγής  υποστηρικτικών παραγόντων και υγείας του δέρματος.

Μία ασφαλής μέθοδος για την ανόρθωση του προσώπου – Νήματα PDO

Τα νήματα PDO (πολυδιαξονόνης)  που εφαρμόζονται σε αυτή την μη επεμβατική θεραπεία, της οποίας τα αποτελέσματα είναι πολύ πιο ήπια από μια επέμβαση,  έχουν χρησιμοποιηθεί σε αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Είναι απόλυτα ασφαλή και πλήρως απορροφήσιμα από τον οργανισμό και δεν προκαλούν αντιδράσεις.

Πώς εφαρμόζονται τα νήματα PDO;

Με τη χρήση μίας λεπτής βελόνας, δημιουργείται ένα εσωτερικό πλέγμα νημάτων μέσα στο δέρμα κι έτσι επιτυγχάνεται υποστήριξη και ανόρθωση των ιστών.

Τα νήματα προκαλούν φλεγμονώδη αντίδραση, προσελκύοντας αιμοπετάλια και ουδετερόφιλα, τα οποία στη συνέχεια ενεργοποιούν τους ινοβλάστες και τα μονοκύτταρα, με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης, των δομικών και στηρικτικών στοιχείων του δέρματος.

Νήματα – Περιοχές εφαρμογής για το πρόσωπο

  • Οβάλ
  • Ρινοπαρειακές
  • Μέτωπο
  • Περιστοματικά
  • Λαιμός
  • Ντεκολτέ

Περιοχές εφαρμογής για το σώμα.

  • Στα μπράτσα για βελτίωση της χαλάρωσης.
  • Στη κοιλιακή χώρα για στήριξη και χαλάρωση.
  • Στους γλουτούς για ανόρθωση και σύσφιξη.
  • Στο εσωτερικό μηρών για σύσφιξη

Σε ποιες ηλικίες εφαρμόζουμε τα Νήματα;

Η θεραπεία εφαρμόζεται συνήθως σε άτομα άνω των 35 ετών. Σε δέρματα που έχουν εμφανείς τις πρώτες συνέπειες της φωτογήρανσης, που παρουσιάζουν ήπια χαλάρωση και επιφανειακές λεπτές ρυτίδες.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του οβάλ του προσώπου, στις ρινοπαρειακές γραμμές, στο «πόδι της χήνας», για την τόνωση των ζυγωματικών και στο λαιμό.

Η εφαρμογή τους έχει μεγάλη επιτυχία και σε περιοχές του σώματος με ήπια χαλάρωση, όπως στα μπράτσα, το στήθος, την κοιλιά, τους γλουτούς, το εσωτερικό των μηρών, δηλαδή όπου χρειάζεται.

Η θεραπεία ενδείκνυται και μετά από απότομη απώλεια βάρους ή χαλάρωση εξαιτίας πρόσφατης εγκυμοσύνης.

Διάρκεια και αποτελέσματα – Νήματα PDO

Η συνεδρία πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου και ο χρόνος διάρκειάς της είναι από 30 ως 60 λεπτά, ανάλογα με την υπό θεραπεία περιοχή.

Η μέθοδος είναι ανώδυνη, αναίμακτη, χωρίς τομές, ουλές ή νοσηλεία. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του μετά το πέρας της θεραπείας, με μόνη σύσταση την αποφυγή της έντονης άσκησης τα πρώτα εικοσιτετράωρα.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά κατά 10% άμεσα. Για το υπόλοιπο θα πρέπει να περιμένουμε δύο έως τρεις μήνες, οπότε και γίνεται η τελική αξιολόγηση της θεραπείας. Η θεραπεία μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε 1,5 με 2 χρόνια.

Αντενδείξεις – Επιπλοκές

Ανάμεσα στις αντενδείξεις είναι η πιθανότητα εγκυμοσύνης, οι διαταραχές πηκτικότητας ή η λήψη αντιπηκτικών.

Κατά τη θεραπεία ενδέχεται να δημιουργηθούν μικρές μελανιές ή ήπιο οίδημα, που αντιμετωπίζονται με ψύξη ή κρέμα arnica και υποχωρούν σε μερικές μέρες.

Tip για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Συνδυάζουμε με ενέσιμη αυτόλογη μεσοθεραπεία για μέγιστο αποτέλεσμα. Δεκαπέντε ημέρες μετά την εφαρμογή των νημάτων, μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε άλλη θεραπεία.