210 69 29 999

Carboxytherapy

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την θεραπεία!

Τι είναι το PRP ή Αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία είναι διαδεδομένη τεχνική της αισθητικής δερματολογίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος. Της δερματικής χαλάρωσης και των ρυτίδων του προσώπου.
Πρόκειται για μια μορφή μεσοθεραπείας όπου το υλικό που χρησιμοποιείται προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό.

Το ακρωνύμιο PRP προέρχεται από τις λέξεις Platelet Rich Plasma που σημαίνει πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Χρησιμοποιούμε δηλαδή τα δικά μας υλικά για να προάγουμε την κολλαγονογέννεση και ινωδογέννεση.
Θεωρείται η πλέον βιοσυμβατή θεραπεία. Αντί για εξωγενή στοιχεία αξιοποιεί αυτόλογα συστατικά του πλάσματος & αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων από το αίμα του ασθενούς, που διεγείρουν τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης.

mesotherapeia2

Πως γίνεται η εφαρμογή της αυτόλογης μεσοθεραπείας;

Ουσιαστικά, γίνεται μία απλή αιμοληψία και κατόπιν αυτή η μικρή ποσότητα αίματος φυγοκεντρείται και διαχωρίζεται το πλάσμα από τα ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια και τα λευκά αιμοσφαίρια. Αφού αναμείξουμε το πλάσμα με τα αιμοπετάλια προκύπτει το υλικό που χρησιμοποιείται στην αυτόλογη μεσοθεραπεία. Η εφαρμογή περιλαμβάνει πολλαπλά σημεία έγχυσης του υλικού αυτού με πολύ λεπτή βελόνη στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος.

Τι αποτελέσματα θα δω μετά από την αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Αποτελεί την ιδανική αντιγηραντική τεχνική που βοηθάει να διατηρούμε ένα υγιές και αστραφτερό δέρμα. Επίσης προλαμβάνουμε τις φθορές που προκαλούν οι επιδράσεις του χρόνου και του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα:

Προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και αυξάνει τον μεταβολισμό των κυττάρων με αποτέλεσμα να:
• Προλαμβάνει και καταπολεμά τις λεπτές ρυτίδες.
• Ενυδατώνει δραστικά.
• Χαρίζει λαμπερό και ελαστικό δέρμα.
• Μειώνει αισθητά την υπερμελάγχρωση.
• Βελτιώνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού και προλαμβάνει την
κυτταρίτιδα.
• Αντιμετωπίζει τη δερματική χαλάρωση σε όλο το σώμα.

Σε ποιες περιοχές γίνεται η θεραπεία;

Στο πρόσωπο (μέτωπο, πόδι χήνας, παρειές, πηγούνι και περιστοματικά) στο λαιμό, στο ντεκολτέ,. Την κοιλιά, εσωτερικά και εξωτερικά του μηρού, γόνατο, γλουτούς, ραχιαία επιφάνεια των χεριών

Συνδυάζεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία με άλλες αγωγές αντιγήρανσης;

Συνδυάζεται με όλες τις θεραπείες της ιατρικής κοσμητολογίας. Μάλιστα ενισχύει και διατηρεί για περισσότερο χρόνο τα αποτελέσματά τους.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;
Η αξία και τα αποτελέσματα της, αναδεικνύονται ανάλογα με την επανάληψη της θεραπείας. Ιδανικά πραγματοποιούνται οι τρεις πρώτες συνεδρίες ανά μήνα. Μετά μπορούμε να επαναλαμβάνουμε μια θεραπεία κάθε 3 – 4 μήνες.

mesotherapeia3

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Σε νεοπλασίες-κακοήθειες, στα χρόνια νοσήματα αίματος (λευχαιμία, θρομβοκυττάρωση κλπ). Σε λοίμωξη από HIV, σε ηπατική ή νεφρική νόσο, σε κληρονομικές νόσους του δέρματος (π.χ. κολλαγονώσεις, σύνδρομο Ehlers- Danlos, σύνδρομο Marfan κ.ά). Ακόμα σε βαριές παθολογικές καταστάσεις (π.χ. μετά από βαριά αιμορραγία, χαμηλός αιματοκρίτης, καχεξία κλπ). Τέλος σε άλλα σπανιότερα νοσήματα (κληρονομικά, κολλαγόνου, αυτοάνοσα κλπ).

Υπάρχουν πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες;
Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες και αφορούν τη περιοχή που πραγματοποιήθηκαν οι εγχύσεις.Το δέρμα μπορεί να εμφανίσει ελαφρύ πρήξιμο, εκχυμώσεις και ερυθήματα τα οποία όμως θα υποχωρήσουν σε λίγες μέρες. Πρόκειται λοιπόν για μια πολύ καλά ανεκτή θεραπεία, γιατί οι πιθανότητες αντίδρασης μηδενίζονται, αφού εγχύεται υλικό από το ίδιο το αίμα της ασθενούς.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να γνωρίζω για την αγωγή;
Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί την απάντηση της επιστήμης στην ανάγκη για νέο σφριγηλό και λαμπερό δέρμα. Είναι μία διαδικασία σύντομη και ανώδυνη και παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην εμφάνισή μας αξιοποιώντας τα ευεργετικά στοιχεία του ίδιου μας του οργανισμού. Ωστόσο, όπως σε κάθε θεραπεία, χρειάζεται η συνεργασία με τον γιατρό σας για να αποφασιστεί από κοινού αν θα προχωρήσετε στη μέθοδο.

Συνδυάστε την με ένα Botox και δείτε το πρόσωπο σας να μεταμορφώνεται!