210 69 29 999

αποτρίχωση με laser

Να επιλέξω φθηνές ή ακριβές μεθόδους αποτρίχωσης;

Η αποτρίχωση με laser είναι το νέο trend των τελευταίων ετών για όσες γυναίκες, και όχι μόνο, θέλουν να απαλλαγούν από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Η αλήθεια είναι ότι η αποτρίχωση αυτού του είδους ήρθε για να μείνει διότι αποδεικνύεται ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε σχέση με τις κλασσικές μεθόδους.

Αρκεί να γνωρίζεις εξ αρχής κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες.

Το Ξυράφι & η Αποτρίχωση

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά για έχετε πληρέστερη εικόνα. Η πιο γνωστή, ανώδυνη και φθηνή μέθοδος είναι αυτή του ξυραφιού.

Τα  βρίσκουμε παντού, σε πολλά σχήματα, χρώματα ακόμα και υποσχέσεις που αναρωτιέσαι πως μπορεί να το κάνει.

Όχι το ξυράφι δεν προσφέρει ενυδάτωση όταν ξυριζόμαστε, απολέπιση ναι, κάνει. Αλλά από την επόμενη κιόλας ημέρα ξεκινά το δέρμα που γρατζουνάει.

Κερί = δάκρυα & πόνος

Η αποτρίχωση με κερί είναι ίσως η πιο αρχαία μέθοδος και αρκετά δημοφιλής. Γίνεται και σε ινστιτούτα αισθητικής και στο σπίτι.

Είναι οικονομική αλλά το πληρώνεις σε πόνο. Οι τρίχες αποδυναμώνονται, με πολύ αργό ρυθμό και ξαναβγαίνουν μετά από μέρες.

Χρειάζεται προσοχή γιατί αν δεν ξέρεις να την κάνεις μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά στο δέρμα σου.

Οι Μηχανές Αποτρίχωσης & τα παυσίπονα

Οι μηχανές αποτρίχωσης έχουν καλό αποτέλεσμα και οι τρίχες αραιώνουν μετά από καιρό αλλά οι φήμες επιμένουν ότι καλό θα είναι πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία πάρε ένα παυσίπονο γιατί ο πόνος μπορεί να είναι αφόρητος.

Μόνο ένα μέρος από τις τρίχες βγαίνουν από τη ρίζα ενώ ένα άλλο κόβονται οπότε είναι σα να τις ξυρίζεται.

Επιπλέον είναι απαραίτητο πριν την αποτρίχωση να έχεις κάνει καλή απολέπιση γιατί οι τρίχες γυρνούν και δημιουργείται σπυράκι και ερεθισμός, μια κατάσταση γνωστή σαν θυλακίτιδα.

H Αποτρίχωση με Laser & το κόστος

H πεποίθηση ότι η αποτρίχωση με laser είναι η πιο ακριβή, δεν ισχύει για πολύ απλούς λόγους.

Όσοι και όσες ξεκίνησαν την αποτρίχωση με Laser γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως είναι η μοναδική επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Η τιμή της κάθε συνεδρίας διαμορφώνεται σύμφωνα με τον αριθμό των περιοχών του σώματος τα οποία επιλέγουμε να αποτριχώσουμε.

Γενικά ισχύει ο κανόνας πως όσο περισσότερες περιοχές επιλέξουμε να εντάξουμε στην ίδια συνεδρία, τόσο πιο συμφέρουσα είναι η τελική τιμή.

Επίσης οι συνεδρίες με το laser έχουν κάποιο συγκεκριμένο αριθμό που μπορεί να είναι διαφορετικός για κάθε μια και κάθε έναν.

Σίγουρα  θα φτάσετε όμως και συνήθως μάλιστα σύντομα, να έχετε αποφορτιστεί πλήρως από την ανεπιθύμητη τριχοφυία και φυσικά και από το κόστος της αποτρίχωσης.

Συνήθως αρκούν 6 με 8 συνεδρίες για να έχουμε μια μείωση 70 – 100% . Μετά περνάμε στη φάση συντήρησης, για τις λιγοστές τρίχες που έχουν απομείνει.

Υπάρχουν όμως μερικές σημαντικές συμβουλές που πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου.

Η αποτρίχωση  με laser alexandrite αποτελεί σήμερα την πιο ασφαλή λύση.

Το δέρμα δεν τραυματίζεται. Το Λέιζερ μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά ακόμα και σε περιπτώσεις ατόμων που εμφανίζουν θυλακίτιδες ή άλλες δερματικές καταστάσεις.

Οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες. Εσείς αποφασίζετε που θα εμπιστευτείτε την υγεία του δέρματος σας.

Tip: Ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με την διαδικασία αποτρίχωσης με laser